Finomságok Konyhája: Mákos-habos rakott kifli

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11147 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mákos-habos rakott kifli

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A karácsonyi böjtös menü része lehet ez a különlegesen finom kiflirakottas, amelyet a mennyei borleves után kínálhatunk. Karácsony múltával bármikor, bármely nem túl tartalmas leves kísérője lehet. A gyerekek bolondulnak érte!
Fotó: Hemző Károly Mákos-habos
rakott kifli Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 vajas (sima) kifli
  • 1 biocitrom
  • 1 vaníliarúd
  • 7,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 40 g kristálycukor
  • 1 kis doboz (kb. 400 g) őszibarackbefőtt
  • 40 g vaj/margarin
  • 150 g darált mák
  • 50+50 g porcukor

1. A kifliket 2-3 cm vastagon felkarikázzuk, mély tálba szórjuk. A citromot megmossuk, vékonyan lehántunk róla 2-3 ujjnyi héjat. A vaníliarudat felhasítjuk, késheggyel kikapargatjuk belőle a pépet, majd a vaníliarúddal és a citromhéjjal együtt a tejhez adjuk, felforraljuk.

2. A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk. Sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba és felforrósítjuk (felforrnia nem szabad, mert összeugrik a tojás!). A kiflire öntjük, és 15-20 percig puhítjuk-áztatjuk. Az őszibarackot leszűrjük, apróra felkockázzuk.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vaj/margarin felével kikenünk egy nem túl mély, csinos sütőtálat. A mákot összekeverjük 50 g porcukorral, hozzáreszeljük a citromon maradt héjat, felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal és az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. Tetejére kenjük-tördeljük a maradék vajat/margarint, majd a forró sütőben aranyropogósra sütjük (30 perc).

4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval félkemény, majd 50 g apránként hozzáadott porcukorral fényes-tömör habbá verjük. Kivesszük a sütőből a kiflirakottast, tetejére simítjuk-kócosítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Langymelegen tálaljuk, de hidegen is pompás (ha kihűlt, szabályos kockákra vágható!). Felforrósított gyümölcsdzsemet, almakompótot kínálhatunk hozzá.

Tippek:

– Mák helyett készíthetjük dióval, őszibarack helyett kimagozott meggybefőttel vagy
3-4 savanykás, meghámozott és vékonyra szeletelt-gyalult almával is.
– Még finomabb, ha a tojáshabba 3-4 ek. sárgabarack- vagy egyéb savanykás-pikáns lekvárt keverünk.

Címkék: http://lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom, szoktunk sütni hasonlót és dióval is fincsi lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikom krémleves, rizses hús, ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Semmi baj Barátnőm! Inkább örülök, ha valaki ilyen szép és ...

burger eva írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:

Kaposztas_es_meggyesretes_2110446_1797_s

Csodásak a rétesek.A káposztás is édes ???Úgy ...

Domján Mária írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Annám elnézést kérek Tőled mert nem tudom hogyan került...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Marcsi gratulálok ezekhez a szép kockákhoz! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:

Kaposztas_es_meggyesretes_2110446_1797_s

Marcsi szuper finom lehetett a rétesed! Mindegyiket szeretem!...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Csirkepőrkőlt nokedlival képhez:

Csirkeporkolt_nokedlival_2110447_5985_s

Megkívántam!!! Nagyon étvágygerjesztő a tálalás!...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu