Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagy hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük (20 perc).
2. Közben a lazacot leöblítjük, felitatjuk róla a vizet, bőrös felére fektetjük, ujjheggyel átsimítjuk (ujjunk többet „lát”, mint a szemünk!), az esetleges szálkákat csipesszel kihúzzuk belőle (A). 4 szeletre-csíkra vágjuk (B), meglocsoljuk-megkenjük 1/2 citrom átszűrt levével, félretesszük.
3. A burgonyát leszűrjük, krumplinyomón áttörjük (C). A tejet felforrósítjuk, beleolvasztunk 2 ek. vajat/margarint, a burgonyához adjuk. Ízlés szerint utánasózzuk, 1-2 csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és az ecetes tormával ízesítjük, habosra keverjük. Nagyobb csillagcsőrös habzsákba szedjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kibélelünk alufóliával egy nagy tepsit, egy másikat pedig sütőpapírral. A lazacszeletekről papírkendővel felitatjuk a nedvességet, bőrös oldalukkal lefelé 1 ek. felforrósított olajba tesszük, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal, 2 percig sütjük. Óvatosan, hogy szét ne essenek, két kanállal megfordítjuk őket (D), és további 2 percig sütjük.
5. Tisztes távolságot tartva az alufóliával bélelt tepsire emeljük a lazacszeleteket, vastag-magas burgonyapüré-girlandokat nyomunk a tetejükre (E). A maradék püréből kisebb rózsákat nyomunk a lazacszeletek mellé, és nagyobb fészkeket a sütőpapírral bélelt tepsire. Az összes burgonyapüré-formáció tetejét óvatosan-gyöngéden megkenjük tojássárgájával (F), betesszük a 2 tepsit a sütőbe, rakományukat 15-20 percig, enyhe pirulásig sütjük.
6. Közben a zöldborsót 2 ek. vízzel és 1 kk. vajjal/margarinnal puhára pároljuk, levét elfőzzük, csak a végén sózzuk. Hozzáadjuk az apróra felkockázott piros húsú paprikát, melegen tartjuk.
7. A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pároljuk a vajban/margarinban. Megszórjuk a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, erőteljes mozdulatokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az ételízesítőt, kevés fehér borsot, a mustárt és a tejszínt, folyamatosan keverve besűrítjük. Néhány szál kivételével (ollóval) belekarikázzuk a snidlinget, mélyebb tálkába szedjük, tálalásig melegen tartjuk.
8. A lazaszeleteket tálra rendezzük, körberakjuk a pürérózsákkal és a fészkekkel, amelyek közepét megtöltjük a párolt zöldborsóval. Citromfű-/petrezselyembóbitákkal, citromkarikákkal és a félretett snidlinggel díszítve, a mártás kíséretében mihamarabb tálaljuk.
Fontos:A halak feltétlenül igénylik a citromos kezelést: nemcsak azért, mert a citromlé tartást ad az eredendően törékeny és könnyen széteső halhúsnak, hanem azért is, mert valamelyest csökkenti a jellegzetes halszagot – ez kivált az erősen „illatozó” tengeri halak esetében lényeges!
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zöldséges harcsafilé párizsiasan
Mákos-habos rakott kifli
Orosz-, avagy bajorkrémkorona