Finomságok Konyhája: Orosz-, avagy bajorkrémkorona

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2132 fő
  • Képek - 11314 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2469 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Orosz-, avagy bajorkrémkorona

7 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Ha azt mondom, hogy a világhírű oroszkrém nem egyéb, mint finom-
egyszerű vaníliakrém, akkor nem lebecsülni akarom, csak megpróbálnék
némi rendet tenni. Ugyanis az oroszkrém voltaképpen bajorkrém,
amelyet viszont bavaroise néven a franciák emeltek rangra... Azon már
csodálkozni sem érdemes, hogy francia cukrászok révén jutott el a cári
udvarba, onnan pedig kandírozott gyümölcsök kíséretében oroszkrém
néven került vissza az elegáns európai cukrászdákba. Szép karrier!
Fotó: Hemző Károly Orosz-, avagy
bajorkrémkorona Hozzávalók 12 szelethez:
  • 30 g puha mazsola
  • 70 g vegyes, felaprózott kandírozott gyümölcs
  • 1/2 dl brandy
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 1 vaníliarúd
  • 5+1 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 1 kk. vaníliás pudingpor
  • 2+1 dl tejszín
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
  • 12 szem zöld és piros cukrozott vagy koktélcseresznye

1. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcskeveréket, meglocsoljuk a brandyvel, lefedjük. A zselatint beáztatjuk 5-6 dl hideg vízbe.

2. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejében lévő pépet, tokjával együtt 5 dl tejhez adjuk, felforraljuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a maradék 1 dl hideg tejben elkevert pudingport. Vékony sugárban hozzászűrjük-keverjük a forró tejet, gőz fölött (vagy a tejeslábasba visszaöntve), folyamatosan keverve besűrítjük.

3. Lehúzzuk a krémet a tűzről, azonnal belekeverjük-olvasztjuk a kinyomkodott zselatint, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöket a brandyvel együtt, majd jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, és amikor dermedni-kötni kezd a krém, óvatosan beleforgatjuk. Hideg vízzel kiöblített, 1,2-1,3 liter űrtartalmú koronaformába simítjuk, és 12 órára betesszük a hűtőbe.

4. Tálalás előtt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük. Késheggyel fellazítjuk a forma belső peremén és a közepén lévő lyuk körül a krémet, majd néhány másodpercre (ügyelve, hogy bele ne folyjon!) meleg vízbe mártjuk a formát. Lapos tálat szorítunk a tetejére, és határozott mozdulattal megfordítjuk, azaz a tálra borítjuk a krémkoronát. Tetejét dundi habgirlanddal, cseresznyeszemekkel díszítjük, és a cseresznyék szerint szeleteljük.

Címkék: http://lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 7 éve

Nagyon szép, és finom!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm szépen:)))

Válasz

Domján Mária üzente 7 éve

Jaj ez Editke nagyon szép és nagyon finom lehet.
Köszönöm a receptet.Nem sok munkát igénylő finomság

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Csoda szép!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 napja a(z) Ökörszem. képhez:

Okorszem_2118527_6011_s

Anna. Gizike! Köszönöm szépen a Nejem nevében.

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Ökörszem. képhez:

Okorszem_2118527_6011_s

Finom lehet ez az ökörszem ,nagyon jól néz ki ,csodálatos ....

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Medvehagymás baconos csiga képhez:

Medvehagymas_baconos_csiga_2118510_9152_s

Anna finom tekercseket süttél azt hiszem volt keletje ,nálunk...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: medvehagyma krémleves pirított ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ökörszem. képhez:

Okorszem_2118527_6011_s

József gratulálok ehhez a nagyon finom sütihez!...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Okorszem_2118527_6011_s

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Medvehagymas_baconos_csiga_2118510_9152_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Tejfölös gombapaprikás képhez:

Tejfolos_gombapaprikas_2118400_5617_s

Gizike köszönöm szépen a kedves hozzászólást!...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Paradicsomleves ABC tésztával képhez:

Paradicsomleves_abc_tesztaval_2118325_1112_s

Köszönöm Gizike a hozzászólást! Nálunk is nagy ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Házilag készített lángos képhez:

Hazilag_keszitett__langos_2118396_4692_s

József ez a kefíres lángos? Jól néz ki, biztos finom volt!...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu