Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcskeveréket, meglocsoljuk a brandyvel, lefedjük. A zselatint beáztatjuk 5-6 dl hideg vízbe.
2. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejében lévő pépet, tokjával együtt 5 dl tejhez adjuk, felforraljuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a maradék 1 dl hideg tejben elkevert pudingport. Vékony sugárban hozzászűrjük-keverjük a forró tejet, gőz fölött (vagy a tejeslábasba visszaöntve), folyamatosan keverve besűrítjük.
3. Lehúzzuk a krémet a tűzről, azonnal belekeverjük-olvasztjuk a kinyomkodott zselatint, hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöket a brandyvel együtt, majd jéghideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, és amikor dermedni-kötni kezd a krém, óvatosan beleforgatjuk. Hideg vízzel kiöblített, 1,2-1,3 liter űrtartalmú koronaformába simítjuk, és 12 órára betesszük a hűtőbe.
4. Tálalás előtt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük. Késheggyel fellazítjuk a forma belső peremén és a közepén lévő lyuk körül a krémet, majd néhány másodpercre (ügyelve, hogy bele ne folyjon!) meleg vízbe mártjuk a formát. Lapos tálat szorítunk a tetejére, és határozott mozdulattal megfordítjuk, azaz a tálra borítjuk a krémkoronát. Tetejét dundi habgirlanddal, cseresznyeszemekkel díszítjük, és a cseresznyék szerint szeleteljük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 3 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 4 napja itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Zöldséges harcsafilé párizsiasan
Mákos-habos rakott kifli
Lazacfilé tormás krumplipürével