Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Karácsonyi grízes-mézes
Hozzávalók:
5 dkg sütőmargarin, 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 3-4 evőkanál tej, 6 dkg méz; a töltelékhez: 20 dkg
sütőmargarin, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg
búzadara, 15 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához a margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet
gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a
szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és
legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra
elnyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán,
előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú
tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a
cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet
simítunk rá, és egymásra helyezzük őket. A tetejét porcukorral
meghintjük, és néhány órai állás után szeleteljük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mikrós sütik
Karácsonyi pulykasült
Karácsonyi halkoktél
Narancsos linzer