Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Karácsonyi grízes-mézes
Hozzávalók:
5 dkg sütőmargarin, 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 3-4 evőkanál tej, 6 dkg méz; a töltelékhez: 20 dkg
sütőmargarin, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg
búzadara, 15 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához a margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet
gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a
szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóba osztjuk, és
legalább fél órán át pihentetjük. Egyenként késhát vastagságúra
elnyújtjuk, és sütőpapírral borított sütőlapon vagy a tepsi hátán,
előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a tejet fölforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú
tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a
cukorral habosra kevert margarint, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A lapokat egyenként előbb vékonyan megkenjük lekvárral, majd krémet
simítunk rá, és egymásra helyezzük őket. A tetejét porcukorral
meghintjük, és néhány órai állás után szeleteljük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mikrós sütik
Karácsonyi pulykasült
Karácsonyi halkoktél
Narancsos linzer