Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
egy fiatal pulyka, só, csipetnyi
majoránna, 8 dkg vaj, víz; a töltelékhez: 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 2
dkg vaj, 5 száraz szemle, só, bors, kakukkfű, majoránna, 2 tojás, 1,5 dl
tej, 40 dkg gesztenye, 40 dkg sovány darált marhahús
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát a
megtisztított, finomra vágott hagymával vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a
kockára vágott zsemlebelet, megsózzuk-fűszerezzük, a tojásokkal
elvegyített tejet ráöntjük, majd hozzáadjuk a megsütött, meghámozott
gesztenyét és a darált marhahúst.
A jól megtisztított pulykát a nyakánál kezdve felvágjuk, kívül megsózzuk, belül sóval és majoránnával fűszerezzük. Mellét megtöltjük, a nyílást bevarrjuk. Forró olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, vajjal leöntjük, és vízzel locsolva középerős tűzön egy-két órát sütjük. Salátával, sült almával, sült burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók:
1 kg darálthús, 2-3 csésze
rizs, 1 közepes fej savanyú káposzta hasáb, 2 kg savanyú aprókáposzta, 2
evőkanál pirospaprika, 1 db tojás, só, bors, zsír, liszt
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a 2-3
bögre rizzsel. Sózzuk, hozzáadun 1 evőkanál pirospaprikát és ízlés
szerint borsot. A végén egyenletesen elkeverünk benne 1 db egész tojást,
amit előtte egyenletesre felvertünk.
A hasábról lefejtjük a levelet. Minden levél végéről levágjuk a levéltő vastag részét. A tölteléket kis adagokban a levelekbe töltjük. (Ügyelni kell arra, hogy főzés közben a rizs sokszorosára duzzd, így a leveleket lazára kell tölteni.) A savanyú aprókáposztát, ha nagyon savanyú, egy edényben tiszta vízzel átmossuk (akár két-háromszor is!).
Egy lábas aljába aprókáposztát terítünk, és ráhelyezzük egymás mellé vagy körívesen a töltött káposztákat. Ügyelni kell arra, hogy az edény oldalához ne érjenek hozzá mert főzés közben könnyen megéghet. Ha elhelyeztük a töltött káposztaleveleket, lefedjük a maradék aprókáposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Közepes tűzön főzzük, és 40 perc elteltével az egyik fölső káposztát felnyitjuk, és megnézhzük/megkóstoljuk, hogy mefőtt-e már. Ha igen, a zsírból, a lisztből, a pirospaprikából rántást készítünk rá. Még 5 percig főzzük, majd jó bőséges tejföllel tálaljuk.
|
|
Garáz József 10 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mikrós sütik
Karácsonyi halkoktél
Narancsos linzer
Fajéhas-citromos mákosguba sütve,Diós-mákos hókifli