Finomságok Konyhája: Karácsonyi pulykasült

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13005 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Karácsonyi pulykasült

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

Hozzávalók:
egy fiatal pulyka, só, csipetnyi majoránna, 8 dkg vaj, víz; a töltelékhez: 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 2 dkg vaj, 5 száraz szemle, só, bors, kakukkfű, majoránna, 2 tojás, 1,5 dl tej, 40 dkg gesztenye, 40 dkg sovány darált marhahús

 

Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát a megtisztított, finomra vágott hagymával vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zsemlebelet, megsózzuk-fűszerezzük, a tojásokkal elvegyített tejet ráöntjük, majd hozzáadjuk a megsütött, meghámozott gesztenyét és a darált marhahúst.

 

A jól megtisztított pulykát a nyakánál kezdve felvágjuk, kívül megsózzuk, belül sóval és majoránnával fűszerezzük. Mellét megtöltjük, a nyílást bevarrjuk. Forró olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük, vajjal leöntjük, és vízzel locsolva középerős tűzön egy-két órát sütjük. Salátával, sült almával, sült burgonyával tálaljuk.

 

Mindszenti töltött káposzta

Hozzávalók:
1 kg darálthús, 2-3 csésze rizs, 1 közepes fej savanyú káposzta hasáb, 2 kg savanyú aprókáposzta, 2 evőkanál pirospaprika, 1 db tojás, só, bors, zsír, liszt

 

Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a 2-3 bögre rizzsel. Sózzuk, hozzáadun 1 evőkanál pirospaprikát és ízlés szerint borsot. A végén egyenletesen elkeverünk benne 1 db egész tojást, amit előtte egyenletesre felvertünk.

 

A hasábról lefejtjük a levelet. Minden levél végéről levágjuk a levéltő vastag részét. A tölteléket kis adagokban a levelekbe töltjük. (Ügyelni kell arra, hogy főzés közben a rizs sokszorosára duzzd, így a leveleket lazára kell tölteni.) A savanyú aprókáposztát, ha nagyon savanyú, egy edényben tiszta vízzel átmossuk (akár két-háromszor is!).

 

Egy lábas aljába aprókáposztát terítünk, és ráhelyezzük egymás mellé vagy körívesen a töltött káposztákat. Ügyelni kell arra, hogy az edény oldalához ne érjenek hozzá mert főzés közben könnyen megéghet. Ha elhelyeztük a töltött káposztaleveleket, lefedjük a maradék aprókáposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.

 

Közepes tűzön főzzük, és 40 perc elteltével az egyik fölső káposztát felnyitjuk, és megnézhzük/megkóstoljuk, hogy mefőtt-e már. Ha igen, a zsírból, a lisztből, a pirospaprikából rántást készítünk rá. Még 5 percig főzzük, majd jó bőséges tejföllel tálaljuk.

Címkék: http://www.kiskegyed.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egyik jobb mint a másik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon guszta tetszik a receptje.Köszönöm szépen.Editke

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 10 órája új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu