Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Narancsos linzer
Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, fél csomag
sütőpor, 2 kisebb narancs reszelt héja és leve, 1 citrom reszelt héja; a töltelékhez: baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához
valókat összemorzsoljuk, és a két narancs kifacsart levével gyors
mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük, de
jobb este gyúrni, reggelig hűteni.
2 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, felét teli, felét lyukas virágalakra szaggatjuk.
Sütőlemezen
hamar megsütjük, majd kettesével (egy telire 1 lyukas) a lekvárral
összeragasztjuk. Frissen kemény, másnapra istenien megpuhul. Nagyon jó
illatú és ízű sütemény, zárt dobozban hetekig eláll, minél öregebb,
annál jobb. Szilveszterre szoktam egyből dupla adagot csinálni.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mikrós sütik
Karácsonyi pulykasült
Karácsonyi halkoktél
Fajéhas-citromos mákosguba sütve,Diós-mákos hókifli