Finomságok Konyhája: Fajéhas-citromos mákosguba sütve,Diós-mákos hókifli

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13034 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 


A legjobb karácsonyi sütemények
  • 2011.11.01.

Hiába az ajándék, a gyönyörűen feldíszített fa, ha a karácsonyi menüből hiányzik a számunkra oly kedves sütemény.

Fajéhas-citromos mákosguba sütve

Hozzávalók:
10 kifli, kb. 1 l tej, 5 tojás, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj


Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük, belerakjuk az 5 tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A mákot a cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük.
Egy jénait kivajazunk. A kifli felét a tojásos tejbe forgatjuk, majd a jénai aljára rakjuk. Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák. A tetejére vajdarabkákat szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle (kb. 15-20 perc).


Diós-mákos hókifli

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só; a töltelékhez: 20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, ill. rum; a forgatáshoz: 25 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tölteléket a korongok alsó részére tesszük, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Címkék: http://www.kiskegyed.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 17 órája a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:

Vadlazac_tejszines_gombamartassal_2194939_5723_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu