Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hiába az ajándék, a gyönyörűen feldíszített fa, ha a karácsonyi menüből hiányzik a számunkra oly kedves sütemény.
Fajéhas-citromos mákosguba sütve
Hozzávalók:
10 kifli, kb. 1 l tej, 5 tojás, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50
dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt
héja, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük, belerakjuk az 5
tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A mákot a
cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük.
Egy jénait kivajazunk. A kifli felét a tojásos tejbe forgatjuk, majd a
jénai aljára rakjuk. Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli
következik, végül megint mák. A tetejére vajdarabkákat szórunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a
széle (kb. 15-20 perc).
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só; a
töltelékhez: 20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg
mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, ill. rum;
a forgatáshoz: 25 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A
tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral,
mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy
készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a
leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tölteléket a
korongok alsó részére tesszük, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes
lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba
forgatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 17 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mikrós sütik
Karácsonyi pulykasült
Karácsonyi halkoktél
Narancsos linzer