Finomságok Konyhája: Fajéhas-citromos mákosguba sütve,Diós-mákos hókifli
Hozzászóláshoz csatlakoznod kell a közösséghez

Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!

Csak tagok tudnak ide tartalmat feltölteni

Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.

Kis türelmet...

Be vagy lépve mint Katonáné Margit | Kilépés

 


A legjobb karácsonyi sütemények
  • 2011.11.01.

Hiába az ajándék, a gyönyörűen feldíszített fa, ha a karácsonyi menüből hiányzik a számunkra oly kedves sütemény.

Fajéhas-citromos mákosguba sütve

Hozzávalók:
10 kifli, kb. 1 l tej, 5 tojás, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj


Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk. A tejet egy tálba öntjük, belerakjuk az 5 tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A mákot a cukorral, a fahéjjal, a mazsolával és a citromhéjjal összekeverjük.
Egy jénait kivajazunk. A kifli felét a tojásos tejbe forgatjuk, majd a jénai aljára rakjuk. Megszórjuk a mák felével, majd ismét áztatott kifli következik, végül megint mák. A tetejére vajdarabkákat szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz a széle (kb. 15-20 perc).


Diós-mákos hókifli

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só; a töltelékhez: 20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, ill. rum; a forgatáshoz: 25 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tölteléket a korongok alsó részére tesszük, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Címkék: http://www.kiskegyed.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu