Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az ünnep megédesítői, az együtt töltött órák, beszélgetések kísérői, vendégváró finomságok.
Caramell charlotte rumos csokoládéval
Hozzávalók:
A vékony piskótához:
3 db tojás
6 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
A töltéshez:
1 evőkanál sárgabarackíz
2 kanál kristálycukorból karamell
pudingporból tejjel összefőzött sárgakrém
2 dl tejszín keményre fölvert habja
1 dkg zselatin
friss citromfű vagy mentalevél (esetleg friss
eper)
4 cl édes likőr
2 dl hideg csokoládémártás.
A fölsorolt anyagokból sütőpapíron vékony
piskótalapot készítünk, amit hosszában félbe
vágunk, és a barackízzel megkenve, mini piskótatekerccsé
szorosan összegöngyölünk, majd lehűtjük.
A tejből, a pudingporból a karamellalap hozzáadásával
hagyományos krémet főzünk, amit a likőrrel
ízesítünk, és csomómentessé, hűlésig keverünk.
Lazán hozzákeverjük a tejszínhabot és egy
leheletnyi olvasztott zselatint. Az őzgerincformát
a vékonyra szeletelt piskótaroládokkal egyenletesen
beburkoljuk, majd hozzáadjuk a kész karamellpudingot,
és hűtőben jól összeérleljük. Tálalásnál
a formából kiborítjuk, daraboljuk, és rumos
csokoládéöntettel körbelocsolva tálaljuk,
friss zöldfűszerekkel, esetleg csokoládéráccsal
díszítjük.
Elkészítési idő: 3/4 óra
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!