Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
hozzávalók 5 főre
1 kg burgonya
150 g tehéntúró
2 fej vöröshagyma
1 tojás
6 dkg margarin
2 ek liszt
0,5 l tej
só
bors
majoranna
elkészítés
A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és karikákra szeleteljük.
Egy kikent tepsibe, vagy jénai tálba állítgatjuk úgy, hogy a karikák
kicsit fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevéske
majoránnával.
Egy fej vöröshagymát csíkokra vágunk és rászórjuk a burgonyára.
A másik fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a margarinon
üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és sűrű mártást
készítünk belőle.
Amikor jól besűrűsödött, a tűzről levéve kicsit lehűtjük és belekeverjük az előzőleg villával összetört túrót és a tojást.
Ízlés szerint tehetünk bele egy kis sót és borsot.
Az egész mártást alaposan összeforgatjuk és a burgonya tetejére csorgatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 4 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csirkemell tárkonyosan ananászmártással
Tejszínes- chilis csirke