Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
hozzávalók 5 főre
1 kg burgonya
150 g tehéntúró
2 fej vöröshagyma
1 tojás
6 dkg margarin
2 ek liszt
0,5 l tej
só
bors
majoranna
elkészítés
A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és karikákra szeleteljük.
Egy kikent tepsibe, vagy jénai tálba állítgatjuk úgy, hogy a karikák
kicsit fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevéske
majoránnával.
Egy fej vöröshagymát csíkokra vágunk és rászórjuk a burgonyára.
A másik fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a margarinon
üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet és sűrű mártást
készítünk belőle.
Amikor jól besűrűsödött, a tűzről levéve kicsit lehűtjük és belekeverjük az előzőleg villával összetört túrót és a tojást.
Ízlés szerint tehetünk bele egy kis sót és borsot.
Az egész mártást alaposan összeforgatjuk és a burgonya tetejére csorgatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
|
|
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csirkemell tárkonyosan ananászmártással
Tejszínes- chilis csirke