Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kókuszos hókifli
Hozzávalók:
80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg süteményliszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor Elkészítés:
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hogy levegősebb legyen, mert így könnyebben tudunk vele dolgozni. Rászórjuk a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, a sót, a tojássárgákat, és rámorzsoljuk a hideg vajat. Az összetevőkből 10 perc alatt omlós tésztát gyúrunk. A jól kidolgozott tésztából cipót formálunk, és alufóliába burkoljuk. Hűtőszekrényben, vagy hideg helyen két órán keresztül pihentetjük. A sütőt 190º C-ra melegítjük. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd 5 centis darabokra vágjuk, és kifliket formálunk belőlük. Ne hajlítsuk nagyon oválisra, mert az omlós tésztából készült kifli így könnyebben eltörhet. A kifliket sütőpapírra helyezve, előmelegített sütőben néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nehogy leégjen az alja, mert élvezhetetlenné válik. Amikor szépen megsült, azonmód, friss melegében vaníliás cukorral elkevert porcukorba meghempergetjük. Tálra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Dobozba téve, papírrétegek között sokáig eláll. Isteni vaníliás illata sokáig megmarad. 58 kcal/darab (243 kJ) A Meglepetés tippje Kókuszreszelék helyett használhatunk darált mogyorót, mandulát, diót, mákot is. |
|
|
Kőszeghy Anna írta 15 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Citromos-túrós linzer
Pikáns húsgombóc
Mustáros apróhús
Cseresznyés kocka