Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kalácstésztában sült sonka
Hozzávalók 4 személyre:
2 dkq élesztő
3 dkg cukor
1,5 dl tej
40 dkg liszt + a formához
2 db tojássárgája
5 dkg vaj + a formához
30 dkg füstölt főtt sonka
Előkészítés:
Az élesztőt fél kanál cukorral, fél dl langyos tejjel és
kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk (kovászt
készítünk). A maradék lisztet, cukrot, csipetnyi sót, a tojássárgáját és
a vajat beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő,
ráöntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával tésztát készítünk. A
tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Ha kellően
szuszogós a tészta letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük addig, amíg
kb. a duplájára dagad.
Elkészítés:
1.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A megkelt tésztát az edényben
kicsit átgyúrjuk, majd kivesszük, lisztezett deszkára tesszük, és kicsit
kilapogatjuk kézzel. A sonkát ráfektetjük, lehet egészben is, de ha
vannak maradék darabkák, törmelékek, akkor azt használjuk erre a célra.
Becsomagoljuk a sonkát a tésztába, összenyomkodjuk az illesztéseket, és a formába tesszük.
2 A sütő 160 C-fokra (gázsütő 1.
fokozat) előmelegítjük.
3.Meleg helyen a tésztát még
8 percet kelesztjük, majd a sütőben 30-35 percig sütjük.
4.A sütőből kivéve kiborítjuk,
pihentetjük pár percet, és felszeleteljük. Melegen és hidegen is
fogyasztható, tormamártást
kínálhatunk mellé.
Tormamártás
Hozzávalók 4 személyre
1 alma
5 dkg csemegeuborka
5 dkg póréhagyma
1 dl majonéz
1 dl tejföl
2 ek. ecetes torma
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
Az uborkát vékonyan felszeleteljük, a póréhagymát megmossuk, finomra vágjuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, az ecetes tormával, pici sóval, végül belekeverjük az aprított zöldégeket.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!