Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
- sütés nélkül -
(kb. 12 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin
Krémhez:
3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Előkészítés:
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A
mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a
kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat
egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal)
morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen
elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára
hűtőszekrénybe helyezzük.
Elkészítés:
A meggybefőttet egy
tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak
Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá
verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat
összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tésztán a krém
kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre
rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a
krémbe forgatjuk.
A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A
díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján
megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és
hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével
különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a
süteményt.
Almás túrós sütemény
Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg cukor
csipet só
Elkészítés
A töltelékhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliás pudingpor,
10 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 50 dkg savanykás alma.
A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel
összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük.
Közben a túrót lecsöpögtetjük, áttörjük, azután a pudingporral
és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük.
A tojássárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük,
majd belekeverjük a tojáshabot és a tejszínhabot.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekre vágjuk,
majd hasábokra metéljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta kétharmad részét kinyújtjuk,
és a kivajazott formát kibéleljük vele.
A maradék tésztából széleket formálunk,
és a tortaforma oldalát is kibéleljük.
A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk.
Az üregbe betöltjük a túrómasszát, egyenletesre simítjuk a tetejét,
és belenyomkodjuk az almahasábokat. 1 óra 15 percig sütjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos-csokoládés szelet
Nagyi lekváros párnája
Havas erdei szelet
Rumgolyó