Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Barackos-csokoládés szelet
Hozzávalók
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 tojás
15 dkg liszt
1 citromhéj
fél citrom leve
5 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál tej
3 evőkanál sárgabaracklekvár
50 dkg felezett sárgabarack
15 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
Elkészítés
A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást,
a citromhéjat és a citromlevet, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
elvegyítjük, ezután a tejjel együtt a habos masszához keverjük.
A formát kivajazzuk és belesimítjuk a tésztát.
A sárgabaracklekvárt 1 evőkanál forró vízzel simára keverjük,
és a tésztára kenjük. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, leszárítjuk,
és elfelezve, kimagozva elosztjuk a tésztán.
A sütőt 200 fokra felforrósítjuk.
A maradék hozzávalókat a porcukor kivételével morzsává dolgozzuk
és rászórjuk a gyümölcsre.
A süteményt 50 percig sütjük, majd a sütőben 10 percig pihentetjük.
A kihűlt tésztát porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Nagyi lekváros párnája
Havas erdei szelet
Rumgolyó
Márványos mascarpone torta