Finomságok Konyhája: Havas erdei szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Havas erdei szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


havas_erdei_szelet.jpg
(kb. 20 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
160 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g olvasztott vaj

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
100 g porcukor
300 ml víz
600 g fagyasztott vegyes erdeigyümölcs

Tojáshabhoz:

3 tojásfehérje (közepes méretű)
180 g cukor

Előkészítés:

A tepsit (18 x 26 cm) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást a cukorral, a Bourbon Vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a sóval habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült sütemény tetejét a habfixálóval egyenletesen megszórjuk, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tortazseléket a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 300 ml vízzel elkészítjük. A gyümölcsöt a forró zseléhez adjuk, majd gyakori kevergetés mellett újra forrásba hozzuk. Végül a főzőlapról levesszük, és addig hagyjuk hűlni, amíg zselésedni kezd. Majd a tésztán elosztjuk, 1-2 órát hűlni hagyjuk. A sütő hőmérsékletét újra beállítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)

A tojáshabhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, míg a késsel ejtett vágás látható marad. A habot csillagcsövű habzsákba töltjük, és ízlés szerint a süteményre nyomjuk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és rövid ideig tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 5 perc

Tipp:

A fagyasztott gyümölcsöket felhasználás előtt nem szükséges felolvasztani.

Címkék: http://nika.hupont.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

De szép, mutatós és finom is!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu