Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Finomságok konyhája vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés

(kb. 20 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
160 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g olvasztott vaj
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
100 g porcukor
300 ml víz
600 g fagyasztott vegyes erdeigyümölcs
Tojáshabhoz:
3 tojásfehérje (közepes méretű)
180 g cukor
Előkészítés:
A tepsit (18 x 26 cm) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A
 tojást a cukorral, a Bourbon Vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a 
sóval habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához 
szitáljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd az egészet sima 
tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A
 sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült sütemény tetejét a habfixálóval egyenletesen megszórjuk, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A
 tortazseléket a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 300 
ml vízzel elkészítjük. A gyümölcsöt a forró zseléhez adjuk, majd gyakori
 kevergetés mellett újra forrásba hozzuk. Végül a főzőlapról levesszük, 
és addig hagyjuk hűlni, amíg zselésedni kezd. Majd a tésztán elosztjuk, 
1-2 órát hűlni hagyjuk. A sütő hőmérsékletét újra beállítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
A
 tojáshabhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk
 a cukrot, és tovább verjük addig, míg a késsel ejtett vágás látható 
marad. A habot csillagcsövű habzsákba töltjük, és ízlés szerint a 
süteményre nyomjuk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és rövid 
ideig tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 5 perc
Tipp:
A fagyasztott gyümölcsöket felhasználás előtt nem szükséges felolvasztani.
|  |  | 
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos-csokoládés szelet
Nagyi lekváros párnája
Rumgolyó
Márványos mascarpone torta