Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
(kb. 20 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
160 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g olvasztott vaj
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
100 g porcukor
300 ml víz
600 g fagyasztott vegyes erdeigyümölcs
Tojáshabhoz:
3 tojásfehérje (közepes méretű)
180 g cukor
Előkészítés:
A tepsit (18 x 26 cm) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A
tojást a cukorral, a Bourbon Vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a
sóval habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához
szitáljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd az egészet sima
tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A
sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült sütemény tetejét a habfixálóval egyenletesen megszórjuk, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A
tortazseléket a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 300
ml vízzel elkészítjük. A gyümölcsöt a forró zseléhez adjuk, majd gyakori
kevergetés mellett újra forrásba hozzuk. Végül a főzőlapról levesszük,
és addig hagyjuk hűlni, amíg zselésedni kezd. Majd a tésztán elosztjuk,
1-2 órát hűlni hagyjuk. A sütő hőmérsékletét újra beállítjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
A
tojáshabhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk
a cukrot, és tovább verjük addig, míg a késsel ejtett vágás látható
marad. A habot csillagcsövű habzsákba töltjük, és ízlés szerint a
süteményre nyomjuk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és rövid
ideig tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 5 perc
Tipp:
A fagyasztott gyümölcsöket felhasználás előtt nem szükséges felolvasztani.
|
|
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos-csokoládés szelet
Nagyi lekváros párnája
Rumgolyó
Márványos mascarpone torta