Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rumgolyó
(kb. 60 darab)
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliáscukor
100 g búzaliszt
20 g kakaó (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
100 g étcsokoládé
125 ml rum
100 g narancs- vagy baracklekvár
Mázhoz:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem vagy Dr. Oetker Csoki Drazsé
Előkészítés:
A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A
tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd
fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig
keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához
szitáljuk, sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét
elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az
étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kihűlt tésztát egy
keverőedénybe jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a rumot a lekvárt és a
csokoládét, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órát
hűtőszekrénybe téve pihentetjük. Majd a masszából diónyi méretű golyókat
formázunk, 1 órára ismét hűtőszekrénybe helyezzük.
A tortabevonókat a
tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A golyókat a
csokoládémázba mártjuk, sütőpapírra fektetjük, majd azonnal, még a máz
megszilárdulása előtt Decor Gyönggyel vagy Csoki Drazséval díszítjük.
Tipp:
Jól záródó dobozban egy-két hétig is eltartható.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos-csokoládés szelet
Nagyi lekváros párnája
Havas erdei szelet
Márványos mascarpone torta