Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyors orosz krémtorta
Hozzávalók 12 szelethez:
A piskótához:
• 5 tojás
• 8 dkg cukor
• 12 dkg liszt
A töltelékhez:
• 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
• 3 dl hideg tej
• 5 dkg mazsola megmosva
• 3 dkg cukrozott narancskocka
A sziruphoz:
• 1,2 dl víz
• 2 evőkanál cukor
• ízlés szerint rum
A
tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon készítsünk
piskótát. (Ha szilikonformát használunk, azt nem kell kikenni, ha más
formát használunk, annak megfelelően járjunk el.)
170 °C-os sütőben süssük meg kb. 25-30 perc alatt, végezzünk közben tűpróbát.
A
pudingport és a tejet habverő géppel habosítsuk keményre. A vízből és a
cukorból főzzünk szirupot, ha felforrt, adjunk hozzá rumot. A kihűlt
piskótát vágjuk két vagy három lapra, locsoljuk meg a sziruppal, és
rétegezzük a krémmel úgy, hogy minden rétegre szórunk a mazsolából és a
cukrozott narancsból. A tetejét tejszínhabbal és naranccsal díszítsük,
utána néhány óráig hűtőben dermesszük.
• Elkészítési idő: 60 perc.
• Hűtés: 3-4 óra.
|
|
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mangalicaszűz póréhagymával és csiperkével
Zelleres karottasaláta mangalicaszalonnába tekerve
Sertésszűz újhagymás-zöldfűszeres rakott cukkinivel
Zöldfűszeres penne paradicsommal és kecskesajttal