Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3
evőkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefőtt), 10 dkg reszelt
rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg főtt füstölt sonka
(vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen
reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd
fokhagyma, 1 evőkanál sör, 1 teáskanál piros fűszerpaprika,
mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és
köménymag, ízlés szerint só.
Elkészítés: A kerek sajt héját lehámozom. Lapjában 6 fél centi vastag
szeletet vágok belőle (a többit folpack fóliába csomagolom, és a
hűtőszekrényben tárolom tovább). A reszelt rokfortot habosra keverem a
vaj felével, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, a sóval és a
fehér borssal. A főtt füstölthúst nagyon apróra vágom, vagy
aprítógépben pépesítem, és 3 dkg vajjal, 1 evőkanál tejföllel valamint a
reszelt tormával jól összekeverem. A tehéntúrót áttöröm és
összedolgozom a megmaradt tejföllel, a sörrel és a sóval, borssal,
pirospaprikával. (Aki szereti a csípős ízeket, tegyen bele kevés
csípőspaprika-krémet is.) Végül a megmaradt vajat habosra keverem a
nagyon finomra metélt snidlinggel, sóval, borssal. (Összesen tehát
négyféle krémet készítek.) Egy sajtlapot megkenek a rokfortos krém
felével, és meggyszemeket nyomkodok bele. Erre ráteszek egy másik
sajtlapot, ezt pedig a snidlinges vajjal kenem meg. Újabb sajtlapot
terítek rá, amit vastagon bekenek a paprikás túrókrémmel, majd a
negyedik sajtréteget is rányomkodom. Erre rákenem a megmaradt rokfortos
krémet, amit darált dióval hintek meg. Ezután beborítom az ötödik
sajtlappal, amire a sonkás krém kerül, végül pedig betakarom a hatodik
sajtréteggel. Kicsit összenyomkodom, hogy a levegő kiszoruljon belőle,
és alufóliába vagy folpack fóliába csomagolva legalább 1 napig
dermesztem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt a maradék sajtból két-három
evőkanálnyit ráreszelek a sajttorta tetejére, és cikkekre vágom. Jégbe
hűtött tartármártást kínálok hozzá. Száraz fehér bor illik mellé, de
pezsgővel is nagyon finom!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Töltött malac
Szilveszteri bólé
Mustáros lencsesaláta
Virslis lencseleves