Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1
vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 dl
tejföl, 2-3 virsli, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete
bors, fél csokor petrezselyem,
Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 órára hideg vízbe
áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel
felöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet meg a megtisztított, finomra
vágott hagymát beledobjuk. Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb.
35 perc alatt puhára főzzük. Mustárral ízesítjük, megborsozzuk, a
zúzott fokhagymával fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a
levest ezzel sűrítjük. Karikára vágott virslivel és felaprított
petrezselyemmel még 2-3 percig forraljuk.
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Töltött malac
Szilveszteri bólé
Szilveszteri sajttorta
Mustáros lencsesaláta