Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csokis gesztenyeszelet
(kb. 40 szelet)
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás (közepes méretű)
90 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
Kevés ribizlilekvár
Krémhez:
250 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Ezenkívül:
250 g gesztenye massza
3 evőkanál porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél tasak Dr. Oetker Tortabevonó a díszítéshez
Előkészítés:
A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A
tojást a cukorral, a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a
kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát
a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe
toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A
megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát
széltében kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a
másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A
gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd
egyenletesen a krémre reszeljük. Ízlés szerint megolvasztott
tortabevonóval díszítjük.
|
|
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:
Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos-csokoládés szelet
Nagyi lekváros párnája
Havas erdei szelet
Rumgolyó