Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Linzerszelet
A tésztához: 42 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1
tojás, 1 sütőpor, 1 kanál kakaó, 2 dl tejföl, 1
mokkáskanál só, 1 citrom héja és leve.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, cukrot, sót és a
lereszelt citromhéjat. Elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a
citrom levét és a tejföllel összegyúrjuk. Kidolgozzuk és
három cipóra osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaót.
Mindhárom cipót hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük.
Utána tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az első tésztát
megkenjük lekvárral, lefedjük a barna tésztával, azt is
megkenjük lekvárral és lefedjük a harmadik tésztával.
Előmelegített sütőben erős tűzön kisütjük.
A töltelékhez és a bevonathoz: barack - és birslekvár, 3
tojássárgája, 15 dkg porcukor.
A kétfajta lekvárt „tölteléknek” használjuk. A
tojássárgáját porcukorral összekeverjük és a meleg tészta
tetejére tesszük.
Ízlés szerint szeletelve kellemes ízekkel örvendeztet meg
bennünket ez az egyszerű linzer.
|
|
Garáz József 3 órája új képet töltött fel:
Garáz József 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldbab leves, egyben sült sertés fasírozott...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
Ez volt a mai ebédünk: Sertés húsleves csülökhússal ( nem ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!