Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egészben sült töltött malac újfalusi módra
Hozzávalók:
3 kg-os malac
1 kg sertéstarja
30 dkg sertésmáj
3 db zsemle
5 g törött bors
5 g majoránna
3 db tojás
15 dkg füstölt szalonna
3 dl világos sör
só.
A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk.
Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítjuk a gerinccsontot,
az oldalcsontokat és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban
maradhat csont.
A kissé zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel
együtt kétszer ledaráljuk. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezzük,
és a tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülről kicsontozott malacot
ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk.
A malac külső felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt
csavarunk és mérsékelten meleg sütőbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt,
kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát
mindig sörbe mártogatjuk.
Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét
levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk. Reszelt tormát vagy
almakompótot esetleg párolt káposztát tálalunk hozzá.
Elkészítési idő (előkészítéssel): 3-5 óra
Egy adag: 3400 kJ/810 kcal
Ajánlott ital: somlói furmint
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!