Finomságok Konyhája: Karácsonyi rakott hal fehérborban úsztatva

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Karácsonyi rakott hal fehérborban úsztatva

Hozzávalók (4-6 személyre):
2x40 dkg különböző fajtájú szálka nélküli színhalhús
1/2 kg halcsont vagy tisztított apróhal
1 kg héjában főzött, és áttört burgonya
10 dkg búzadara
1 fej finomra vágott és kevés olajon párolt vöröshagyma
őrölt fehér bors, só, szerecsendió
2 egész tojás
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
csapott kanál liszt
reszelt sajt, mogyorónyi vaj
vágott petrezselyemlevél, citrom.

A héjában főtt, megtisztított burgonyákat áttörjük, majd elkeverjük az apróra vágott pirított vöröshagymával, és az előzőleg 2 dl forrásban lévő vízzel felfőzött búzadarával. Sóval, őrölt fehér borssal és szerecsendióval ízesítjük, vágott petrezselyemlevéllel színesítjük. A körömnyi kockákra vágott vegyes, szálka nélküli halhúst, a két tojássárgáját és fölvert habját, a kevés reszelt sajtot lazán hozzáforgatjuk, majd kivajazott tűzálló tálban a kész masszát egyenletes vastagságban elosztjuk és 180 °C-os sütőben lassan átsütjük. Közben a halcsontból vagy apróhalból alaplét készítünk, amit kevés vöröshagymával, sóval és fehér borssal ízesítünk, és jó egyórai főzés után leszűrünk. A hallét tejszínes habarással sűrítjük, a fehérbor és kevés citromlé hozzáadásával pikánsra ízesítjük.
A ropogósra sült rakott halból szeletnyi darabot tányérra emelünk, amit a kész fehérboros mártással körülöntve, és vágott petrezselyemlevéllel megszórva azonnal tálalunk.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra
Egy adag: 3990 kJ/950 kcal
Ajánlott ital: siklósi olaszrizling.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom ,jó kis recept

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom szepen Eva!!!!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...

burger eva írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Nagyon jól néz ki !!!!

burger eva 2 napja új képet töltött fel:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...

Garáz József írta 3 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Ez finom ebéd volt.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu