Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Karácsonyi rakott hal fehérborban úsztatva
Hozzávalók (4-6 személyre):
2x40 dkg különböző fajtájú szálka nélküli színhalhús
1/2 kg halcsont vagy tisztított apróhal
1 kg héjában főzött, és áttört burgonya
10 dkg búzadara
1 fej finomra vágott és kevés olajon párolt vöröshagyma
őrölt fehér bors, só, szerecsendió
2 egész tojás
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
csapott kanál liszt
reszelt sajt, mogyorónyi vaj
vágott petrezselyemlevél, citrom.
A héjában főtt, megtisztított burgonyákat áttörjük, majd elkeverjük az
apróra vágott pirított vöröshagymával, és az előzőleg 2 dl forrásban lévő
vízzel felfőzött búzadarával. Sóval, őrölt fehér borssal és szerecsendióval
ízesítjük, vágott petrezselyemlevéllel színesítjük. A körömnyi kockákra
vágott vegyes, szálka nélküli halhúst, a két tojássárgáját és fölvert habját,
a kevés reszelt sajtot lazán hozzáforgatjuk, majd kivajazott tűzálló tálban
a kész masszát egyenletes vastagságban elosztjuk és 180 °C-os sütőben lassan
átsütjük. Közben a halcsontból vagy apróhalból alaplét készítünk, amit
kevés vöröshagymával, sóval és fehér borssal ízesítünk, és jó egyórai főzés
után leszűrünk. A hallét tejszínes habarással sűrítjük, a fehérbor és kevés
citromlé hozzáadásával pikánsra ízesítjük.
A ropogósra sült rakott halból szeletnyi darabot tányérra emelünk, amit
a kész fehérboros mártással körülöntve, és vágott petrezselyemlevéllel
megszórva azonnal tálalunk.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra
Egy adag: 3990 kJ/950 kcal
Ajánlott ital: siklósi olaszrizling.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kapros-tejfölös cukkini főzelék, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Rántott pecsenyekacsa máj, ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos- virslis lecsó, pirított tarhonya.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: bazsalikomos paradicsom leves orzóval, ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a nejem és az unokám nevében...
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Szia Marcsikám! Rég voltál itt! Hiányzol!Remélem jól vagytok! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldségleves, mustáros ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Gyümőlcs torta. képhez:
József gratulálok ehhez a szép- finom és egészséges...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!