Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 1 kg vegyes leveszöldség, 50 dkg sovány marhaszegy, 1
csirkemell, 20 dkg füstölt, főtt sonka, 1 szál puha füstölt kolbász, 25
dkg savanyú káposzta, fél liter üveges kész céklasaláta, 2 evőkanál
olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 1 szál tormagyökér,
1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál friss (vagy szárított kapor), 1
darabka szerecsendió-virág, 2 szem szegfűbors, 1 babérlevél, ízlés
szerint törött bors és só.
Elkészítés: Legalább 6 literes fazékba rakjuk a megmosott,
letörülgetett, egy darabban hagyott marhahúst, beleszórjuk a
babérlevelet, a szerecsendió-virágot, a borsot és a szegfűborsot, majd
felöntjük 3 liternyi, zubogó, forrásban lévő vízzel. 1 evőkanál sóval
addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzátesszük az egy
darabban hagyott csirkemellet, a megtisztított zöldségeket, és tovább
főzzük. Közben a sonkát kis kockákra, a bőrétől megfosztott kolbászt
pedig karikákra vágjuk. A tormát megreszeljük. A kefirrel összeöntött
tejföllel simára keverjük a lisztet. Az olajon megpirítjuk az apróra
vágott savanyú káposztát. A megfőtt húst levéből kivesszük, és kockára
vágjuk. A csirkemellet kicsontozzuk, és ugyancsak felkockázzuk, a
zöldségeket pedig egyforma kis hasábokra vágjuk. A levesbe beletesszük
az összes húsfélét, zöldséget, káposztát, majd ismét felforraljuk.
Beleszórjuk a kaprot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt
torma felét, a céklasaláta levét és a csíkokra aprított céklát is. A
forrásban lévő levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Folyamatosan
kevergetve jól kiforraljuk. Leveses csészékben tálaljuk, mindegyik
tetejére halmozva a megmaradt tormából, és kevés tejföllel meglocsolva.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Töltött malac
Szilveszteri bólé
Szilveszteri sajttorta
Mustáros lencsesaláta