Finomságok Konyhája: Éjféli borscs

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11165 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Éjféli borscs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Éjféli borscs
Éjféli borscs
Éjféli borscs

Hozzávalók: 1 kg vegyes leveszöldség, 50 dkg sovány marhaszegy, 1 csirkemell, 20 dkg füstölt, főtt sonka, 1 szál puha füstölt kolbász, 25 dkg savanyú káposzta, fél liter üveges kész céklasaláta, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 1 szál tormagyökér, 1 csokor  petrezselyem, 1 teáskanál friss (vagy szárított kapor), 1 darabka szerecsendió-virág, 2 szem szegfűbors, 1 babérlevél, ízlés szerint törött bors és só.
Elkészítés: Legalább 6 literes fazékba rakjuk a megmosott, letörülgetett, egy darabban hagyott marhahúst, beleszórjuk a babérlevelet, a szerecsendió-virágot, a borsot és a szegfűborsot, majd felöntjük 3 liternyi, zubogó, forrásban lévő vízzel. 1 evőkanál sóval addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzátesszük az egy darabban hagyott csirkemellet, a megtisztított zöldségeket, és tovább főzzük. Közben a sonkát kis kockákra, a bőrétől megfosztott kolbászt pedig karikákra vágjuk. A tormát megreszeljük. A kefirrel összeöntött tejföllel simára keverjük a lisztet. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott savanyú káposztát. A megfőtt húst levéből kivesszük, és kockára vágjuk. A csirkemellet kicsontozzuk, és ugyancsak felkockázzuk, a zöldségeket pedig egyforma kis hasábokra vágjuk. A levesbe beletesszük az összes húsfélét, zöldséget, káposztát, majd ismét felforraljuk. Beleszórjuk a kaprot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt torma felét, a céklasaláta levét és a csíkokra aprított céklát is. A forrásban lévő levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Folyamatosan kevergetve jól kiforraljuk. Leveses csészékben tálaljuk, mindegyik tetejére halmozva a megmaradt tormából, és kevés tejföllel meglocsolva.

Címkék: http://www.szilveszter.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Szerecsen csemege képhez:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Éva örülök, hogy elkészítetted, és ízlik is! Köszönöm, hogy ...

burger eva írta 20 órája a(z) Szerecsen csemege képhez:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Igen nagyon finom.Azért készítettem el,mert kiváncsi ...

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zöldbab leves, diós rántott csirkemell, krumpli...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szerecsen csemege képhez:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Éva örülök, hogy elkészítetted a receptemet! Jól néz ki. Nektek ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Marcsi köszi. Puszi.

burger eva 1 napja új képet töltött fel:

Szerecsen_csemege_2111317_9423_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Gizike köszönöm szépen. Kedves vagy.

Domján Mária írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Gratulálok szépek lettek puszi

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) Havas fenyőtobozok képhez:

Havas_fenyotobozok_2111173_7563_s

Hát még ilyent sem láttam karácsonyfa süti ,nagyon ...

Fejér Gizella írta 1 napja a(z) pirosaslila liliom képhez:

Pirosaslila_liliom_2111089_7773_s

Köszönöm Anna ,hát igen még a többiből is válogatott hozzá......

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu