Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Barackos muffin

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók :

3 tojás,
1 csésze puha vaj,
1 csésze kristálycukor,
1/2 csésze tej,
1 1/2 csésze sütőporos liszt,
2 evőkanál baracklikőr,

Tetejére:
1 csésze porcukor,
1 csésze vaj,
1 evőkanál barackkivonat,
1 csepp narancssárga ételszínezék,
1 csepp piros ételszínezék,
baracksínű cukorvirágok,
 
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy közepes muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra.

Tovább 

 Mazsolás-diós isler

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók  (4 személyre)
 10 dkg liszt
 10 dkg darált dió
 5 dkg vaj
 5 dkg cukor
 2 tojássárgája
 10 dkg étcsokoládé
 1 dl tej
 10 dkg barack levár
 10 dkg darabos dió
 5 dkg mazsola
 2 cs. vaníliás cukor
 1 ek. olívaolaj
 só


Elkészítési mód: A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Elkészítettem,finom és mutatós is lett.
4 adagban készült.

Tovább 

 

 Cukkini krémleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

(4 személyre)
 4 db cukkini
 1 gerezd fokhagyma
 1 kis fej vöröshagyma
 1 dl tej
 1 db tojássárgája
 3 dkg pirított magvak
 1 ek. olaj
 só


Elkészítési mód: A megmosott cukkinit apró kockákra, a fokhagymát karikákra, és a hagymát finomra vágjuk. Az egészet olajon megdinszteljük, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Botmixszerrel krémesítjük. A tejjel a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk a püréhez majd egy forralás után cukkinirózsával díszítve pirított magvakkal megszórva tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom ,én már főztem csak éppen másként

Tovább 

 Illatos papucs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók  (4 személyre):  1 cs. leveles tészta (mélyhűtött), 30 dkg magozott meggy, 10 dkg porcukor, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 1 mk. zselatin, 2 dkg vaj

Elkészítési mód: Vajon megpároljuk a meggyet, cukorral és fűszerekkel ízesítjük, majd hozzákeverjük a zselatint. Közben hagyjuk kiolvadni a tésztát, majd lisztezett deszkán kiterítjük, egyenlő kockákra vágjuk, a tölteléket a közepére rakjuk, és papucsformákra igazítjuk. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szerintem is finom és gyorsan el lehet készíteni.

Tovább 

 Citromos pulykaragu leves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók (4 személyre):  20 dkg pulykafelsőcomb-filé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 gerezd fokhagyma, 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika, 1 dl tejföl, 2 db citrom, 2 ek. olaj, só, őrölt bors 

Elkészítési mód: A húst, a hagymát, a zöldségeket kockákra, és a fokhagymát finomra vágjuk. Zsíron a hagymát megdinszteljük, belerakjuk a húst, megpirítjuk, őrölt paprikával meghintjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. 8 dl vízzel felöntjük, sóval, őrölt borssal, citromlével ízesítjük, majd felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon finom leves , én a tárkonyos sertésragu levesbe is szoktam tenni citromlét a legvégén.

Tovább 

 Réteges hagymás burgonya

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Egy régi angol magazinból való ez a recept, kipróbáltam, nagyon finom!

 

70 dkg közepes burgonya
1 fej vöröshagyma finomra vágva
3 dkg vaj
1-2 evőkanál vagdalt petrezselyem
0,8 dl hús- vagy zöldségleves alaplé
só és bors
vajdarabkák a tetejére

Mossuk meg a burgonyát, majd tegyük fel hideg, sós vízbe főni, és forraljuk kb. 15 percig, amikor már megpuhult, de még nem főtt szét. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. Amikor már kézmeleg, hámozzuk meg és karikázzuk fel nem túl vékony szeletekre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó, én is szoktam hasonlót össze rittyenteni!

Tovább 

 Currys-zöldséges pulykaragu

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Íze az indiai, elkészítési módja a távol-keleti konyhák általánosan elterjedt szokását idézi: minden hozzávalót apró, megközelítőleg azonos darabkákra vágunk, majd felhevített zsiradékban, folyamatos keveréssel hirtelen megsütünk. Különösen fontos, hogy az előpirított zöldségek szép színe és ropogós állaga megmaradjon. Csakis rizsköret illik hozzá.


Fotó: Hemző Károly Currys-zöldséges
pulykaragu Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g kicsontozott pulyka- vagy báránycomb
  • 2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Örülök,hogy hoztam kedvetekre valót.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Halkrémhab retekpikkellyel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Aki az olajos halakat szereti, bizonyára gyakran meglepi magát egy kis finom-pikáns halkrémmel, amely önmagában is fejedelmi falat. Ez annyiban különbözik
a köznapi kenegetőktől, hogy a szemünket is megörvendezteti, valamint ünnepi alkalmakra is ideális. Előre elkészíthető, gyors, kiadós.


Fotó: Hemző Károly Halkrémhab
retekpikkellyel Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 doboz olajos szardínia (160 - 180 g/doboz)
  • 2 doboz füstölt hal vagy sprotni (140 - 160 g/doboz)
  • 1 kis doboz olajos ringli (8 - 10 db)
  • 12-15 szem kimagozott olívabogyó
  • 125 g natúr tejszínkrém (pl. Philadelphia, mascarpone)
  • 2 kk. mustár
  • 4-5 ek. citromlé
  • csípős paprikakrém vagy chilipor
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 szem zöldborsó
  • 1/4 narancskarika
  • 1 nagy csokor snidling
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Nagyon ötletes!

Tovább 

 Epres tiramisùszelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Epres
tiramisùszelet Hozzávalók 9 szelethez/kockához:
  • 300 g+100 g eper
  • 2 ek.+50+50 g porcukor
  • 2 ek. citromlé
  • 250 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csomag négyszögletes piskótalap vagy piskótatekercs (250 g)
  • 9 ek. narancslikőr (pl.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Én is listámra vettem.

Tovább 

 Almás tejberizs eperöntettel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Almás tejberizs
eperöntettel Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 biocitrom
  • 7,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 150 g kerek szemű rizs
  • 30+10+20 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 nagyobb, savanykás alma
  • 200 g eper- vagy áfonyaöntet (készen vásárolt)

1.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu