Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Kalocsai töltött sertéscomb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A karakteresen fűszerezett, magunk készítette magyaros jellegű kolbászmassza pompás tölteléke a nem túl sovány sertéscombnak, amelyet sonkaszerűen megkötözünk, hogy kerek-formás szeleteket kapjunk. Hidegen is olyan szép és finom, hogy ott a helye a vendégváró hidegtálak között.


Fotó: Hemző Károly Kalocsai
töltött sertéscomb Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 kg sovány sertéscomb
  • só, bors
  • 3-4 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál majoránna
  • 5-6 szál kakukkfű
  • A töltelékhez:
  • 4+1 tojás
  • só, bors
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 250 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike és Marika.

Tovább 

 

 KhwXLetkKWWOEgqFl

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hwa6xJ https://www.genericpharmacydrug.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szépek a pogóid Andikám.
Edit leányom tegnap megsütötte.
Nagyon ízlett nekik.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

 Pikáns burgonyafőzelék recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Hány személyre: 4

» 80 dkg burgonya
» 1 zöldpaprika
» 1 paradicsom
» 1 fej hagyma
» 1,5 dl tejföl
» 2 ek. liszt
» 1 babérlevél
» olaj
»

A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, zöldpaprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk. Folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Utána belekeverjük a négybe vágott paradicsomot. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd val és babérlevéllel ízesítjük

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Lányok!

Tovább 







» 60 dkg csirkecomb filé
» 2 db paradicsom
» 12 db camambert sajt
» kecskesajt
» padlizsán
» 6 dkg liszt
» 1 db tojás
» , bors
» fűszerpaprika
» 1 gerezd fokhagyma

Csirkecombfilét a fűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsöljük (, bors, paprika, összevágott fokhagyma). Kevés olajon megsütjük. A paradicsomot félbevágjuk, zzuk, majd kicsavarjuk. Tojással összekeverjük, liszttel megszórjuk, összedogozzuk, majd pogácsa formákat készítünk. A csirkehúsra rátesszük a megsült paradicsomot, rátesszük a felszeletelt sajtot, és addig sütjük míg a sajt rá nem sül.

Tovább 

 Gesztenyecsók

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók

  • 1 csomag gesztenyemassza
    3 dkg liszt
    7.5 dkg puha Rama
    7.5 dkg porcukor
    1 db tojás


Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg kis színt kap a teteje. Lehet csokival díszíteni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen.

 Epres-tejszínes szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók

  • Tészta

    egy 4 tojásból készült kakaós piskóta, melyet a 25x35 cm-es tepsibe sütöttem meg

  • Krém

    30 dkg porcukor
    25 dkg Rama
    9 dl tej
    3 csomag tejszín ízű pudingpor
    30 dkg eper


Elkészítés

A piskótát én már előző nap megsütöttem, ezt nem írom le, mert úgyis mindenkinek van egy saját piskóta receptje, csak az volt a lényeg, hogy ne legyen vastag, hogy éppen csak ketté tudjam még vágni. A krémhez a pudingporokat simára keverem a tejjel és sűrű krémet főzök belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Virágba borult nálunk már teljesen.
Már nem sokat kell várni a friss eperre.
Holnapra jégesőt mondtak az előrejelzésben.
Remélem nem kapunk belőle.

Tovább 

 Epres,habos sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

  • Tészta

    1/2 kg liszt
    25 dkg cukor
    1/2 sütőpor
    csipet só
    2-3 vaníliás cukor
    25 dkg Rama
    1/2 citrom
    2,5 dkg élesztő
    kb. 2 dl. tej

  • Töltelék

    eperlekvár

  • A tetejére

    Kb.: 1 kiló eper
    5 tojás fehérje


Elkészítés

 

1.A szárazanyagokat nagy tálba téve összekeverem, (liszt, cukor, só, sütőpor, reszelt citromhéj, vanília), majd elmorzsolom a Ramával. A közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe teszem a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgát és egy evőkanálnyi facsart citromlét.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu