Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13008 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Emeletes sült padlizsán

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu


Egy régi angol magazinban találtam, amely szerint ez eredetileg egy török recept, vagyis azon alapul. Az eredeti neve imam bayildi, amely azt jelenti, hogy a pap elájult örömében. :) Kipróbáltam, és szerintem nagyon finom, bár legközelebb lehet, hogy meghámozom a padlizsánszeleteket, és esetleg serpenyőben sütöm elő őket, az viszont biztos, hogy sokszor elkészítem még!

• 1 kg padlizsán kb. 1 cm-es karikákra szelve
• extra szűz olívaolaj
• só és bors
• 50 dkg vöröshagyma kis kockákra vágva
• 50 dkg paradicsom szintúgy felkockázva
• 20 dkg zsemlemorzsa

A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni, hogy az esetleges keserű leve kifolyjon.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

A padlizsánt és a paradicsomot szeretem.
Egyszóval finom étel

Tovább 

 15 perces spagettiszósz kölessel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

network.hu

 

 
A SZÓSZHOZ:


1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1/4 tk. szárított oregánó
1/2 tk. só
2 közepes zúzott fokhagymagerezd
1 doboz konzerv paradicsom (darabos)
1 doboz konzerv szeletelt gomba
1/4 tk. cukor
1 ek. olívaolaj
vagdalt bazsalikom
plusz só és bors az ízesítéshez

Hevítsük fel az olajat egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lereszelt vöröshagymát, az oregánót és a 1/2 teáskanál sót. Kevergetve pirítsuk aranyszínűre, ez kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tetszik a recept de a kölessel hadi lábon állok!

Tovább 

 

 Mandulás szív

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A szokásos linzertésztánál különlegesebb, a legfinomabb aprósütemények egyike, amelyet tea-kávé mellé kínálhatunk. Jó előre megsüthetjük, hiszen – jól záródó fém vagy műanyag dobozban – minél tovább „érik”, annál puhább, finomabb lesz. Biztos siker!


Fotó: Hemző Károly Mandulás szív Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 150 g lágy vaj/margarin
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 biocitrom
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • Továbbá:
  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek. mandulalapocska
  • 150 g savanykás, sűrű lekvár (barack, szilva stb.)
  • vaniliás porcukor a szóráshoz
  • néhány koktélcseresznye

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Tetszik a recept.
A kis unokáknak,persze nekünk is,én is megsütöm hamarosan.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Ananászos csirkemell anyák napjára

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gyors, elronthatatlan, könnyű és finom – ideális vacsora egy különösen romantikus alkalomra. Készíthetünk belőle eleve többet, mert hidegen is remek, sőt salátába keverve is ínyencfalat.


Fotó: Hemző Károly Ananászos csirkemell
anyák napjára Hozzávalók 2 személyre:
  • 8 ananászkarika (befőtt)
  • 2 pár kisebb (180-200 g/pár) csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 ek. finomliszt
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 szem koktélcseresznye vagy cseresznye-/meggybefőtt
  • 1 szál petrezselyem

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm.

Tovább 

 Anyák napi epertorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Ezen a szép napon valódi meglepetéssel szolgálhat az édesanyjának mindenki,
aki rászánja magát a nagy kalandra. Ha pontosan követi az útmutatást, biztosan
sikerülni fog, hiszen nem boszorkányság. És ha nem lesz ilyen szép, az sem baj,
a szándék a fontos!


Fotó: Hemző Károly Anyák napi
epertorta Hozzávalók 16 szelethez:
  • 100 g eperlekvár
  • 1 készen vásárolt, 3 lapos kakaós piskótatorta (26 cm átmérőjű)
  • 800 g eper
  • A krémhez:
  • 1 tasak (10 g) zselatin vagy 6 zselatinlap
  • 250 g krémtehéntúró
  • 1 dl joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 4 tojássárgája
  • 100+100 g porcukor
  • 3+3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 12-16 szív alakú keksz
  • néhány citromfűbóbita
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

Tovább 

 Zölfűszeres túrókrémlabdák

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Zölfűszeres
túrókrémlabdák Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál zellerzöldje
  • 2 szál friss citromfű
  • 1 szál friss oregánó
  • 4 ek. tejszín
  • 3 ek. citromlé
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 250 g krémtehéntúró
  • 125 g tejszínkrém (mascarpone, Philadelphia)
  • 2 retekszem vagy koktélparadicsom

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu