Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva, 2 fej
hagyma, 4 dl félédes fehérbor, 3-4 dl tejszín, 10 dkg durvára vágott
dió, 3 db savanyú alma, méz, só, liszt vagy keményítő
Elkészítés:
A jó duci csirkedarabokat (ne szeleteljük!) megsózzuk. A hagymákat
felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba lerétegezzük a csirkedarabokkal.
Az egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe
tesszük.
Jó nagy tepsibe beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.
|
|
A nagyon érett, kissé barnulásnak indult, elfogyni nem akaró banánok
felhasználásának egyik legideálisabb módja, ráadásul ízletes, tápláló
reggeli,
tízórai vagy uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Különösebb rákészülés nélkül egyszerű,
gyors, rendkívül kiadós és finom fánkfalatkákat süthetünk, amelyek
„pikantériáját” a tésztába kevert
aszalt áfonya és a kíséretképpen kínált savanykás lekvár adja meg.
Fotó: Elendel
Áfonyás túrófánk
Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
1.
Hozzávalók 4 személyre:
- 350g lencse
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 1 cukkini, apróra vágva
- 1 nagy burgonya, apróra vágva
- 1 zeller szár, apróra vágva
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 3 egész fokhagyma zúzva
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 liter zöldség alaplé
- 6 arasznyi disznótoros kolbász
- 3 babérlevél
Elkészítése:
1. Mossuk meg a lencsét 12 órával a főzés előtt és hagyjuk hideg vízben ázni.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, zsírt, bort, sót ízlés szerint a megkelt élesztővel és langyos tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Kidolgozás után vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a darált főtt sonkát és feltekerjük, mint a kalácsot, a nyújtófával kissé ellapítjuk, félbe hajtjuk és 30 percig langyos helyen pihentetjük.
Hozzávalók:
Lencsével dúsítva. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a főtt lencsét, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával és chilivel ízesítjük, majd a muffin formákba töltjük és 15-20 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük. Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával.
Garáz József írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás