Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Csirke tejszínes-diós mártásban

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva, 2 fej hagyma, 4 dl félédes fehérbor, 3-4 dl tejszín, 10 dkg durvára vágott dió, 3 db savanyú alma, méz, só, liszt vagy keményítő


Elkészítés:
A jó duci csirkedarabokat (ne szeleteljük!) megsózzuk. A hagymákat felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba lerétegezzük a csirkedarabokkal. Az egészet meglocsoljuk a borral, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Jó nagy tepsibe beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó recept köszönöm szépen

Tovább 

 Narancskrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Narancskrémleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 narancs
  • 1 biocitrom
  • 1 dl narancslikőr (pl.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a hozzászólásokat.

Tovább 

 

 Banánkenyér

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A nagyon érett, kissé barnulásnak indult, elfogyni nem akaró banánok felhasználásának egyik legideálisabb módja, ráadásul ízletes, tápláló reggeli,
tízórai vagy uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Fotó: Elendel Banánkenyér
Eredeti neve: Banana BreadHozzávalók kb. 20 szelethez:
  • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt + a formához
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1/4 kk.

Tovább 

 Áfonyás túrófánk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Különösebb rákészülés nélkül egyszerű, gyors, rendkívül kiadós és finom fánkfalatkákat süthetünk, amelyek „pikantériáját” a tésztába kevert
aszalt áfonya és a kíséretképpen kínált savanykás lekvár adja meg.
Fotó: Elendel Áfonyás túrófánk Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 250 g burgonya
  • 40 g vaj/margarin
  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 kk. sütőpor
  • 100 g finomított kristálycukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 bio narancs héja
  • 250 g krémtehéntúró
  • 4 ek. rum
  • 80 g aszalt vörösáfonya
  • 1 liter olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • néhány menta vagy citromfűbóbita
A
B
C
D
E
F

1.

Tovább 

 Malacsült egyszerűen

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

1 malaccomb (kicsontozva), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 üveg sör, só, bors, köménymag, 1 szelet füstölt szalonna.
Elkészítés:

A malac combjának bőrét egy éles késsel szépen bevagdalom, majd bedörzsölöm a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és köménymaggal. Előmelegített sütőbe teszem és 180°C -on 2 óra alatt megsütöm. Időnként sörrel öntözgetem és kenegetem a füstölt szalonnával.

 Lencsepörkölt Új évre

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre:

- 350g lencse

- 2 sárgarépa, apróra vágva

- 1 cukkini, apróra vágva

- 1 nagy burgonya, apróra vágva

- 1 zeller szár, apróra vágva

- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

- 3 egész fokhagyma zúzva

- 4 evőkanál olívaolaj

- 1,5 liter zöldség alaplé

- 6 arasznyi disznótoros kolbász

- 3 babérlevél

Elkészítése:

1. Mossuk meg a lencsét 12 órával a főzés előtt és hagyjuk hideg vízben ázni.

Tovább 

 Lencseleves Új évre

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók:

10 dkg lencse 1 krumpli
1 sárgarépa babérlevél 2 gerezd fokhagyma ételízesítő só bors mustár 1 kis fej vöröshagyma 2 csapott evőkanálnyi liszt 1 teáskanál őrölt paprika 1 dl tejföl másfél liter víz 4 virsli   Elkészítés: 

A lencsét előző este áztassuk be, hogy megdagadjon. Másnap öntsük le róla az áztatóvizet, és öntsünk rá frisset, majd egy főzőedényben tegyük fel a tűzhelyre főni.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

A lencse leves nálam is elmaradhatatlan étel újévkor
Köszönöm Editke
Igaz én nem ebben a formában készítem ,de ez is finom lehet

Tovább 

 Sonkás pogácsa Szilveszterre

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 2 dkg élesztő,
  • 50 dkg liszt,
  • 5 dkg zsír,
  • 3 ek bor,
  • 30 dkg darált,
  • főtt sonka (fele zsíros, fele sovány) tej,
  • só,
  • cukor

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, zsírt, bort, sót ízlés szerint a megkelt élesztővel és langyos tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Kidolgozás után vékonyra nyújtjuk. Rákenjük a darált főtt sonkát és feltekerjük, mint a kalácsot, a nyújtófával kissé ellapítjuk, félbe hajtjuk és 30 percig langyos helyen pihentetjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó kis pogácsa recept
Köszönöm szépen

Tovább 

 Sajtos-lencsés muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi chili
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg főtt vörös lencse

Lencsével dúsítva. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a főtt lencsét, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával és chilivel ízesítjük, majd a muffin formákba töltjük és 15-20 perc alatt megsütjük.

Tovább 

 Sajtos-sonkás muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sonkás-sajtos muffin

 

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze tej
  • ¼ csésze tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 csésze liszt
  • 2 teáskanál apróra vágott snidling
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • ½ csésze reszelt sajt
  • ¼ csésze apróra vágott sonka vagy szalonna

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük. Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu