Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 3 evőkanál citromlé,

2 evőkanál olaj.

 

Az almák magházát kiemeljük, majd zöldséggyaluval héjastól hajszál vékony

szeletekre vágjuk, citromlével megkenjük, hogy ne barnuljon meg. A tepsit

olajjal vékonyan bekenjük, az almaszeletkéket ráhelyezzük, előmelegített

sütőben (100 fokon) egy órán át szárítjuk. Ha hosszabb ideig szeretnénk

tárolni, tegyük fémdobozba, így sokáig ropogós lesz.

Nálunk pillanatok alatt elfogyott!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Kösznöm szépen Anna!
Nagyon jó chips receptet hoztál ki fogom próbálni üdv Marcsi

Tovább 

 Rózsatorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

1 dl + 1,5 dl + 1 dl tej 
6 dkg + 10 dkg porcukor 
3 dkg élesztő 
50 dkg liszt 
3 tojássárgája 
4 dkg + 10 dkg margarin v. vaj 
1 citrom reszelt héja 
2 tasak vaíliás cukor 

Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk. porcukorral és az élesztővel. 
Meleg helyen felfuttatjuk. 

A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából,4 dkg olvasztott vajból, 
a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval elkészítjük a tésztát. 
30 percig kelesztjük. 

26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal. 
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk. 

A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag  téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a cukros vajjal. 
Szorosan feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk. 
Vágott felületükre fordítjuk és egymás mellé a formába rakosgatjuk. 
Letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a csigák-rózsák egymásba nőnek. 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom lehet Editke
gratulálok ügyes vagy ,ha lesz fotó
légyszives hozzál Puszi

Tovább 

 

 DEBRECENI SZŰZPECSENYE

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás



Téglalap alakúra klopfolom a szűzpecsenyét, késsel "kiegyenesítem", majd a leeső húst megdarálom. Sóval, borssal, paprikával és fokhagymával ízesítem, majd rákenem a húsra. Feltekerem és alufóliával letakarva megsütöm. A sütés végén fedetlenül, hogy "színt kapjon". 

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt finomságot!

 Pudingos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók : • 5kanál cukor 5 kanál liszt 0,5 dl tej 5 db tojás 1 csomag sütőpor 2 db 3 in 1 kávé 1 dl étolaj 16 db babapiskóta, 1 dl kávé rumaroma.

 

Krémhez 3 csomag karmell ízű pudingpor 4kanál cukor 7,5 dl tej 20 dkg Rama 15 dkg porcukor • Tetejére 4 dl tejszínhab
Leírás : A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mária!
Nagyon örülök,hogy nagy sikere volt nálatok is.
A férjem ,na meg mi is szeretjük az e féle sütiket is.
Köszönöm a véleményedet.
Böngéssz itt is a galériákban.
Van bőven.
Kellemes hétvégét kívánok:Edit.

Tovább 

 Sajtos brokkolikrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók : 50dk brokkoli,30dk burgonya,1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,2 húsleveskocka,2dl főzőtejszín,só, őrölt bors,15dk sajt,brokkoli a díszítéshez.

 


Leírás : A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.A hagymákat olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit,és a burgonyát, és tűzön rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1l vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Erzsike.

Tovább 

 Whiskys-csokoládés sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók (8-10 szelethez)
l 284 ml tejszín l 200 g étcsokoládé l 60 g vaj l 4 evőkanál whisky
l 150 g amaretti keksz l málna és mentalevél a díszítéshez
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

Elkészítése:
1. Forraljuk fel a tejszínt, tegyük bele a csokoládét és a vajat, majd keverjük addig, míg megolvadnak. Keverjük hozzá a whiskyt és az összetört kekszet, majd töltsük a masszát egy őzgerincformába. Tegyük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
2. Végül borítsuk ki a süteményt a formából, majd díszítsük málnaszemekkel és mentalevelekkel.

Tovább 

 Fekete-fehér sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 8 dkg cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 12,5 dkg vaj, 2 ek. kakaópor
Elkészítési idő: 35 perc + pihentetés Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó kivételével omlós tésztát gyúrunk, amit végül elfelezünk, s az egyik részhez hozzá dolgozzuk a kakaóport is. Mindkét adagot fóliába csomagoljuk, s 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután két-két 15 cm hosszú, ceruza vastagságú rudat formázunk. Egy kakaós rúd mellé egy fehéret teszünk, finoman összenyomjuk, a következő két rudat pedig fordítva helyezzük, s nyomjuk óvatosan a tetejére.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Hasonló lehet mint a dominó szelet

Tovább 

 Almás-diós kefíres pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás



Hozzávalók:
3 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 5 tojás, 3 pohár kefir, 2 pohár cukor, 1 pohár étolaj, 6 db alma, fél marék durvára tört dió


Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marcsikám.

Tovább 



Hozzávalók:
60 dkg libamáj, csipetnyi só, a panírhoz: liszt, tojás, darált dió; a sütéshez: olaj, 1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
Első lépésként a libamájat közepes vastagságúra felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba forgatjuk, végső lépésként azonban zsemlemorzsa helyett durvábbra darált dióba forgatjuk. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk (kb. 150-180 fokra) és megsütjük benne az előkészített szeleteket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó ínyenc menü!
Maradok a csirkénél,az még olcsóbb,mint a libamáj.

Tovább 

 Diós-márványsajtos tésztasaláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Hozzávalók:
1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta, 1 citrom, 1 evőkanál fehérborecet, 20 dkg márvány sajt, 10 dkg dió, 50 dkg lebbencstészta, 1 teáskanál olaj, 1,5 dl tej, 10 dkg tejföl


Elkészítés:
A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk, a dió felét apróra vágjuk, a másik felét félretesszük a díszítéshez.
A tésztát sós, olajos vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon tetszik

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu