Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú savanykás alma, 3 evőkanál citromlé,
2 evőkanál olaj.
Az almák magházát kiemeljük, majd zöldséggyaluval héjastól hajszál vékony
szeletekre vágjuk, citromlével megkenjük, hogy ne barnuljon meg. A tepsit
olajjal vékonyan bekenjük, az almaszeletkéket ráhelyezzük, előmelegített
sütőben (100 fokon) egy órán át szárítjuk. Ha hosszabb ideig szeretnénk
tárolni, tegyük fémdobozba, így sokáig ropogós lesz.
Nálunk pillanatok alatt elfogyott!
1 dl + 1,5 dl + 1 dl tej
6 dkg + 10 dkg porcukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
3 tojássárgája
4 dkg + 10 dkg margarin v. vaj
1 citrom reszelt héja
2 tasak vaíliás cukor
Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk. porcukorral és az élesztővel.
Meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából,4 dkg olvasztott vajból,
a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval elkészítjük a tésztát.
30 percig kelesztjük.
26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal.
10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a cukros vajjal.
Szorosan feltekerjük és 12 egyenlő részre vágjuk.
Vágott felületükre fordítjuk és egymás mellé a formába rakosgatjuk.
Letakarjuk és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a csigák-rózsák egymásba nőnek.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
|
|
Téglalap alakúra klopfolom a szűzpecsenyét, késsel "kiegyenesítem", majd a leeső húst megdarálom. Sóval, borssal, paprikával és fokhagymával ízesítem, majd rákenem a húsra. Feltekerem és alufóliával letakarva megsütöm. A sütés végén fedetlenül, hogy "színt kapjon".
Hozzávalók : • 5kanál cukor 5 kanál liszt 0,5 dl tej 5 db tojás 1 csomag sütőpor 2 db 3 in 1 kávé 1 dl étolaj 16 db babapiskóta, 1 dl kávé rumaroma.
• Krémhez 3 csomag karmell ízű pudingpor 4kanál cukor 7,5 dl tej 20 dkg Rama 15 dkg porcukor • Tetejére 4 dl tejszínhab
Leírás : A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű
tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a tejben
megfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzávalók : 50dk brokkoli,30dk burgonya,1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,2 húsleveskocka,2dl főzőtejszín,só, őrölt bors,15dk sajt,brokkoli a díszítéshez.
Leírás
: A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát apró kockákra vágjuk, a
hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.A hagymákat olajon
üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit,és a burgonyát, és tűzön
rövid ideig kevergetjük. Felöntjük kb 1l vízzel, hozzáadjuk a
leveskockákat és felforraljuk.
Hozzávalók (8-10 szelethez)
l 284 ml tejszín l 200 g étcsokoládé l 60 g vaj l 4 evőkanál whisky
l 150 g amaretti keksz l málna és mentalevél a díszítéshez
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés
Elkészítése:
1.
Forraljuk fel a tejszínt, tegyük bele a csokoládét és a vajat, majd
keverjük addig, míg megolvadnak. Keverjük hozzá a whiskyt és az
összetört kekszet, majd töltsük a masszát egy őzgerincformába. Tegyük a
hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
2. Végül borítsuk ki a süteményt a formából, majd díszítsük málnaszemekkel és mentalevelekkel.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 8 dkg cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 12,5 dkg vaj, 2 ek. kakaópor
Elkészítési
idő: 35 perc + pihentetés Elkészítése: A tészta hozzávalóiból a kakaó
kivételével omlós tésztát gyúrunk, amit végül elfelezünk, s az egyik
részhez hozzá dolgozzuk a kakaóport is. Mindkét adagot fóliába
csomagoljuk, s 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Ezután két-két 15 cm
hosszú, ceruza vastagságú rudat formázunk. Egy kakaós rúd mellé egy
fehéret teszünk, finoman összenyomjuk, a következő két rudat pedig
fordítva helyezzük, s nyomjuk óvatosan a tetejére.
Hozzávalók:
3 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor,
reszelt citromhéj, 5 tojás, 3 pohár kefir, 2 pohár cukor, 1 pohár
étolaj, 6 db alma, fél marék durvára tört dió
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a
vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban
jól összedolgozott egész tojásokat és a kefirt, majd lassú keverés mellett vékony sugárban belecsurgatjuk az étolajat.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg libamáj, csipetnyi só, a panírhoz: liszt, tojás, darált dió; a sütéshez: olaj, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Első lépésként a libamájat közepes vastagságúra felszeleteljük. A
szeleteket megsózzuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba forgatjuk,
végső lépésként azonban zsemlemorzsa helyett durvábbra darált dióba forgatjuk.
Közben egy serpenyőben olajat hevítünk (kb. 150-180 fokra) és megsütjük
benne az előkészített szeleteket.
Hozzávalók:
1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta, 1 citrom, 1 evőkanál
fehérborecet, 20 dkg márvány sajt, 10 dkg dió, 50 dkg lebbencstészta, 1
teáskanál olaj, 1,5 dl tej, 10 dkg tejföl
Elkészítés:
A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk, a citrom levét
kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk, a
dió felét apróra vágjuk, a másik felét félretesszük a díszítéshez.
A tésztát sós, olajos vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás