Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
Fél kg céklát alaposan megmosunk, meghámozunk, majd káposzta reszelőn
lereszeljük. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és lábasban 1 dl vízben
puhára pároljuk. Utána hozzáadunk 2 evőkanál olajat, amivel elkeverjük és
beleforgatjuk a reszelt céklát is.
1 dl vízbe késhegynyi sót, egy kevés almaecetet, 1 evőkanál mézet, csipetnyi
köménmagot keverünk és a céklára öntjük.
Végül fedő alatt zsírjára pároljuk.
Vetekszik a párolt káposztával, finom és egészséges.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Pirított, durvára vágott dióval megszórva
a rizs és a saláta még finomabb.
|
|
A lisztet összekeverik sóval, őrölt borssal, külömböző fűszerekkel és
ebbe forgatják a hússzeleteket. Tojás helyett felolvasztott, de nem
meleg vajjal, vagy margarinnal ecsetelik be a húst, majd zsemlemorzsa
és reszelt sajt keverékébe forgatva sütik ki.
Tojásérzékenyeknek jó alternatíva.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Villával felvert tojásfehérjébe forgatják a hússzeleteket.
Így a morzsa tökéletesen rátapad a húsra.
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
A konzerv ananászkarikákat lecsepegtetjük, majd lisztbe-tojásba és
kókuszreszelékbe forgatva kirántjuk.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Kedves Mária!
Érdeklődöm, légyszíves segíts!
Úgy láttam, hogy van virág galéria. Oda én is feltölthetek kaktuszokat, virágokat?
Vagy nyithatok egy új galériát " Horváthné Ani" cím alatt?
Előre is köszönöm a választ!!!
Szeretettel Anna
Hozzávalók 4 főre
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 kk só
- 1 kk ecet
- 1/2 kk étolaj
- 4 ek tejföl vagy jokhurt
Elkészítés
A fokhagyma gerezdeket átnyomjuk fokhagymaprésen, majd sóval és olajjal jól kikeverjük (3-4 percig). Hozzáadjuk az ecet, tejfölt vagy jokhurtot és jól kikeverjük. A tejfölt vagy jokhurtot lehet pótolni vízzel.
Hozzávalók:
-4 narancs
-2 doboz piskota
-6 tojássárga
-6 ek porcukor
-1/4 l tej
-1/2 l tejszín
-5 lap vagy 2 tk zselatin
Elkészítés:
A krémhez a tojássárgát elkeverjük a porcukorral és a tejjel, és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint kevés vízben feloldjuk, és a krémhez keverjük. Belereszeljük 2 narancs héját. Végül hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
Egy mély edényt kibélelünk folpackkal. A narancsszeletekkel kirakjuk a tál alját egészen a pereméig.
Tészta:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 csipetnyi só
Túrókrém
60 dkg tehéntúró
5 dl tejszín
60 dkg áfonya
2 db citrom heja (+1/2 szeletelve hejastol)
6 ek. porcukor
Díszítés: áfonya, tejszín szinezve átpaszírozott áfonyával, citrom szeletek
Elkészítés:
A tojások sárgáját össze keverjük alaposan a cukoral.
11 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Elészítés: egy doboz mackó, vagy medvesajtot villával szétnyomkodunk,
belekeverjük egy pohár tejfölből és egy kis tubus majonézből készített
mártásba. Ízesítjük 4-5 gerezd összezúzott fokhagymával és csipetnyi
reszelt szerecsendióval (el is maradhat).
Igaz hogy nem egészséges, de nagyon finom és néha megengedhetjük
magunknak.
Mindig dupla adagot készítek, ha összejön a család és piianatok alatt elfogy.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás