Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
500 g csiperkegomba
egy kis fej hagyma
2-3 evőkanál liszt
500 g 100%-os paradicsompüré
egy kis kanál cukor
ízlés szerint kockára vágott fetasajt
friss koriander zöld, vagy apróra vágott bazsalikomlevél
1,5 l zöldségalaplé vagy víz
olaj
só, bors
A felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel és összefőzzük. Felengedjük paradicsompürével és az alaplével, illetve vízzel. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk.
Hozzávalók:
1000 g csiperkegomba
1000 g salátakrumpli
5-6 szem paradicsom
600 g darált sertéscomb
egy nagy vagy két kisebb cukkini
300 g sajt
fûszerpaprika
egy hagyma (lila vagy vörös)
olaj
só, bors
Elkészítés:
A krumplikat héjában megfőzzük, mikor kihűlt szeletekre vágjuk. A darálthúst olajon, hagymán megpároljuk, fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A felszeletelt gombákat és a cukkinit kevés olajon átpirítjuk. A hozzávalókat kb. 20 x 30 cm-es kivajazott hőálló tálba helyezzük a következő sorrendben: először jönnek a krumpliszeletek, erre a darált hús, majd a gomba és a cukkiniszeletek.
|
|
Hozzávalók az alaptésztához:
1 csomag szárított élesztő,1/4 csésze (0,6 dl)langyos víz,
3 csésze (7,5 dl azaz 40-50 dkg)finomliszt,
3 csésze (7,5 dl azaz 70-75 dkg kristálycukor,
3 csésze (7,5 dl)langyos tej
Hozzávalók a barátságkenyérhez:
1 csésze (2,5 dl)alaptészta,2/3 csésze (1,65 dl)étolaj,
2 csésze (5 dl azaz 30-35 dkg)finomliszt,
1 csésze (2,5 dl azaz kb.25 dkg)kristálycukor,
3 tojás, 1 mokkáskanál sütőpor,1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,1 mokkáskanál só,1 zacskó vaníliás cukor.
10 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
Konyhakész piskótalapra ujjnyi vastagon rákenünk vanília fagylaltot
(akár vásárolt, akár házilag készítettet).Összetekerjük roládnak,
becsavarjuk fóliába, és 3-4 órára betesszük a mélyhűtőbe.
3 tojás fehérjét 6 dkg kristálycukorral jó kemény habbá verünk, majd
rákenjük a fólia nélküli roládra.Meghintjük porcukorral, és a forró
sütőben hirtelen szép pirosra sütjük.
Ez meglepetés is, mert mindenki meleget vár, és felvágva fagylalt.
Régebben (kb 35 éves ez a receptem) sokszor készítettem,mindig nagy sikere volt.
MÁJUS ELSŐ VASÁRNAPJÁN ...
Anyák napja
(népköltés)
Már megjöttünk ez helyre,
Anyánk köszöntésére.
Anyám, légy reménységben,
Köszöntlek egészségben!
Amennyi a zöld fűszál,
Égen ahány csillag jár,
Májusban a szép virág:
Annyi áldás szálljon rád!
Anyák napjára
Bokrétát kötöttem
Jó anyám napjára,
Örül a bokrétám
Minden egyes szála.
S azt mondatja velem
Illatos virágom:
Legyen áldás az én
Édes jó anyámon.
Osvát Erzsébet: Meséltél és meséltél
Velem voltál örömömben,
velem voltál bajban,
velem voltál, ha sírtam,
velem, ha kacagtam.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 6 db paradocsom, 3 db keménytojás, 2 ek olaj (ha van olíva,
akkor azzal), 2 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál szurokfű (oregano),
kevés só.
Vágjuk össze a paradicsomokat és szépen helyezzük tálra. Keverjük össze
az olajat, a szurokfüvet és az átnyomott fokhagymát. Ezt a "szószt"
kanalazzuk rá a paradicsomszeletekre. Vágjuk karikára a keménytojásokat
és rakjuk a paradicsom köré.Ne felejtsük el megsózni.
Nem csak finom, de így szervírozva szép is.
Húsvét után a megmaradt tojásokkal is elkészíthetjük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
Hozzávalók: 250 g rizs, ízlés szerint 1 csomag petrezselyemzöldje,
snidling. Kevés tárkony és kapor, provenci fűszerkeverék, őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma illetve 1 kisebb vöröshagyma.
A rizst megfőzzük és lecsöpögtetjük. Az ízlés szerinti mennyiségű
zöldfűszert apróra vágjuk, a hagymát felaprítjuk,a fokhagymát átpréseljük.
A még forró rizshez hozzáadjuk a fűszereket és jól elkeverjük.
Kiváló köret különböző sültekhez, szárnyasokhoz.
Jól illik hozzá a sült paradicsom, gomba és sok minden más.
11 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
A következő receptet azoknak ajánlom, akik könnyen hozzájutnak friss halhoz.
A keszegeket megtisztítjuk, fejüket levágjuk, kibelezzük, besózzuk és
12 órát állni hagyjuk. Lábasba tesszük, ráöntünk annyi vizet és olajat
(egyenlő mennyiségben), hogy befedje. Babérlevelet, mustármagot teszünk
hozzá és lefedve 8 órán át parányi lángon pároljuk, igy a halak szálkája
teljesen átfő. Szardínia jellegű lesz.
Citrommal, vajjal eldolgozva kenyérre kenhető.
Ezt a receptet a 70-es években találtam egy újságban.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ezt a receptet sokszor elkészítettem, amikor az egyik családtag
egy súlyos influenzás megbetegedés miatt semilyen állati fehérjét nem
tudott elfogyasztani.
Hozzávalók: 1 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt szezámmag, 10 dkg margarin.
1 dl olajban rózsaszínűre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután
levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, míg
jól elolvad. Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz,
mint a libazsír. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Nőtársaimnak, Nőnapra szeretettel:
Monok Zsuzsanna: Örülj, hogy Nő vagy!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy az angyal!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a halk dal!
Örülj, hogy nő vagy,
hisz Te vagy a virág!
Örülj, hogy nő vagy,
hisz Te vagy a világ!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a kék ég,
örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a szépség!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz, Te vagy az élet!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a végzet.
Örülj, hogy Nő vagy
hisz Te vagy az álom,
örülj, hogy nő vagy,
hisz Te szülted Ámort!
2009.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás