Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
50dk eper
4 evőkanál cukor
1,5deci fehérbor
3 evőkanál tejszín
citromfű
Néhány szem epert a tálaláshoz félreteszek
A megmaradt epret a cukorral elkeverem botmixerrel pépesítem és utána átpaszírozom hozzáadom a bort a tejszínt és jól lehűtöm
Tálaláskor eperdarabokkal és citromfűvel diszítem
50dk eper
4dl tej
2dl tejszín
2 evőkanál méz
A hozzávalókat összemixeljuk
4tojásos piskótát sütünk amiben egy kis fahéjat teszünk majd sülés után apró kockákra vágjuk.
Az eperlevest kelyhekbe öntjük éa fahéjas piskótával tálaljuk
|
|
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
4 dl forró víz
2db zőldtea filter
1 szál friss menta
30 deka friss vagy fagyasztott málna
3 evő kanál porcukor
1 kávés kanál őrőlt fahéj
1 lime reszelt héja
A forró vízzel leforrázom a zőld teát,, hozzáadom a rfiss mentát és 3-4 percig állni hagyom.
Ezután kivesszük a filtereket és a fűszert majd kíhűtöm
Majd beleszórjuk a megmosott lecsepegtetett málnát a porcukrot a fahéjat a lime reszelt héját. és az egészet összemixeljük.
Hűtőben egy-két órán át jól lehűtöm mentalevéllel diszítem
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
3 tojás sárgája
1csipet só
10 deka cukor
1,25dl tej
2,5dltejszín
30 dkg babán
A tejet a tojás sárgájával és a cukorral krémesre főzzük
A tejszínt kemény habbá verjük, a banánokat mixeljük és hozzákaverjük a kihűlt krémhez
Az elkészült fagylaltot kis tálkákba rakjuk és kb 4órára a fagyasztóba teszem
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
50dk eper
néhány levél friss bazsalikom
1 citrom leve
1 deci víz
12 deka cukor
A vízből cukorból szirupot főzünk
Az epret összemixeljük hozzáadjuk a kihűlt szirupot a szirupos eperléhez jön a citromlé
vékony csíkokra metélt bazsalikom és az egészet fagylaltgépbe kifagyasztjuk
Ha nincs fagyigépünk akkor egy műanyag dobozba teszem és a fagyasztóba helyezem
Fél óránként megkeverem
Nagyon finom izgalmas sörbet
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
25 dk mascarpone
3deka fehér csokoládé
2,5deci tejszín
10 deka porcukor
50 deka eper
A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk ,a mascarponét 5 deka porcukorra kikeverjük
majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a felvert tejszínhabot
Az eper felét összemixeljük 5 deka porcukorral
az eper másik felét daraboljuk
Poharakba rétegezzük alul fehér rá az eper öntet eper darabokkal és ismét fehér eperöntet és a darabolt eperrel diszítjük
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
6 dl vizet fél kk őrölt gyömbérrel 1-2 percig főzünk.
A kannába (lábasba)6 púpozott kanál mézet, és 6 ek őrölt kávét
teszünk,majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet.
Elkeverjük,aztán ha lehűl,félig felvert tejszínnel tálaljuk.
Ezt a receptet a fűszerek könyvében találtam, és már többször
elkészítettem, nekünk ízlett.
10 éve | Kőszeghy Anna | 5 hozzászólás
Hozzávalók:2 kg eper,2 kg cukor,4 l víz,1 kk nátrium-benzoát
A gyümölcsöt összeturmixoljuk,és felöntjük 4 l vízzel,hozzáadjuk a nátrium benzoátot.Egy napig
hagyjuk "összeérni",közben többször megkeverjük.Másnap hozzáadjuk a
2 kg cukrot és továbbra is kevergetjük.
A következő nap átszűrjük,és üvegekbe töltjük.
Gyorsan elkészíthető valamennyi idénygyümölcsből-málnából,meggyből,
őszibarackból és almából-megőrzi a gyümölcs természetes ízét.
1.
A balkáni és kis-ázsiai konyha egyik jellegzetes csipegetnivalója a
keleti és zöldfűszerektől illatos, mazsolás-mandulás rizzsel töltött
zsenge szőlőlevél,
a dolmákia, amely nélkül a görög előétel-kínálat egyenesen elképzelhetetlen
volna. Hidegen, de nem behűtve a legfinomabb.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás