Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

50dk eper

4 evőkanál cukor

1,5deci fehérbor

3 evőkanál tejszín

citromfű

Néhány szem epert a tálaláshoz félreteszek

A megmaradt epret a cukorral elkeverem botmixerrel pépesítem és utána átpaszírozom hozzáadom a bort a tejszínt és jól lehűtöm

Tálaláskor eperdarabokkal és citromfűvel diszítem

50dk eper

4dl tej

2dl tejszín

2 evőkanál méz

A hozzávalókat összemixeljuk

4tojásos piskótát sütünk amiben egy kis fahéjat teszünk majd sülés után apró kockákra vágjuk.

Az eperlevest kelyhekbe öntjük éa fahéjas piskótával tálaljuk

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Igazad van Anna csakis hideget kíván az ember ebben a nagy hőségben
és ha még gyümölcsből van akkor dupla élvezet

 

4 dl forró víz

2db zőldtea filter

1 szál friss menta

30 deka friss vagy fagyasztott málna

3 evő kanál porcukor

1 kávés kanál őrőlt fahéj

1 lime reszelt héja

A forró vízzel leforrázom a zőld teát,, hozzáadom a rfiss mentát és 3-4 percig állni hagyom.

Ezután kivesszük a filtereket és a fűszert majd kíhűtöm

Majd beleszórjuk a megmosott lecsepegtetett málnát a porcukrot a fahéjat a lime reszelt héját. és az egészet összemixeljük.

Hűtőben egy-két órán át jól lehűtöm mentalevéllel diszítem

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom igen Köszönöm Annám a hozzászólást

Tovább 

3 tojás sárgája

1csipet só

10 deka cukor

1,25dl tej

2,5dltejszín

30 dkg babán

A tejet a tojás sárgájával  és a cukorral krémesre főzzük

A tejszínt kemény habbá verjük, a banánokat mixeljük és hozzákaverjük a kihűlt krémhez

Az elkészült fagylaltot kis tálkákba rakjuk és kb 4órára a fagyasztóba teszem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon szívesen Anna

50dk eper

néhány levél friss bazsalikom

1 citrom leve

1 deci víz

12 deka cukor

A vízből cukorból szirupot főzünk

Az epret összemixeljük hozzáadjuk a kihűlt szirupot a szirupos eperléhez jön a citromlé

vékony csíkokra metélt bazsalikom és az egészet fagylaltgépbe kifagyasztjuk

Ha nincs fagyigépünk akkor egy műanyag dobozba teszem és a fagyasztóba helyezem

Fél óránként megkeverem

Nagyon finom izgalmas sörbet

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Én is szeretem a bazsalikomot
Köszönöm a hozzászólást

25 dk mascarpone

3deka fehér csokoládé

2,5deci tejszín

10 deka porcukor

50 deka eper

A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk ,a mascarponét 5 deka porcukorra kikeverjük

majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a felvert tejszínhabot

Az eper felét összemixeljük  5 deka porcukorral

az eper másik felét daraboljuk

Poharakba  rétegezzük  alul fehér rá az eper öntet eper darabokkal és ismét fehér eperöntet és a darabolt eperrel diszítjük

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon teteszik, hasonlót már én is készítettem.
Köszönöm szépen!

6 dl vizet fél kk őrölt gyömbérrel 1-2 percig főzünk.
A kannába (lábasba)6 púpozott kanál mézet, és 6 ek őrölt kávét
teszünk,majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet.
Elkeverjük,aztán ha lehűl,félig felvert tejszínnel tálaljuk.

Ezt a receptet a fűszerek könyvében találtam, és már többször
elkészítettem, nekünk ízlett.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szerintem is finom lehet A gyömbéres teát kimondottan szeretem
Mindenesetre egy próbát megér

Köszönöm szépen Anna a receptet

Hozzávalók:2 kg eper,2 kg cukor,4 l víz,1 kk nátrium-benzoát
 
A gyümölcsöt összeturmixoljuk,és felöntjük 4 l vízzel,hozzáadjuk a nátrium benzoátot.Egy napig hagyjuk "összeérni",közben többször megkeverjük.Másnap hozzáadjuk a
2 kg cukrot  és továbbra is kevergetjük.
A következő nap átszűrjük,és üvegekbe töltjük.
Gyorsan elkészíthető valamennyi idénygyümölcsből-málnából,meggyből,
őszibarackból és almából-megőrzi a gyümölcs természetes ízét.

Utolsó hozzászólás

Szarvas Istvánné üzente 10 éve

köszönöm, a nagyon gyors, és jó receptet.

 Bakonyi palacsinta

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Bakonyi
palacsinta Hozzávalók 4 személyre:
  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 150 g finomliszt
  • szóda- vagy buborékos ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • A töltelékhez és a mártáshoz:
  • 400 g erdei és/vagy sampinyon gomba vegyesen
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt

1.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jól néz ki , és milyen finom lehet Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

 Görög töltike

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A balkáni és kis-ázsiai konyha egyik jellegzetes csipegetnivalója a keleti és zöldfűszerektől illatos, mazsolás-mandulás rizzsel töltött zsenge szőlőlevél,
a dolmákia, amely nélkül a görög előétel-kínálat egyenesen elképzelhetetlen
volna. Hidegen, de nem behűtve a legfinomabb.


Fotó: Hemző Károly Görög töltike Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • só, bors
  • 40 db zsenge szőlőlevél
  • 2 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kis csokor kapor és petrezselyem
  • 2 szál (15-20 levél) menta
  • 50 g hámozott mandula
  • 80 g puha mazsola
  • 3+2 ek. olívaolaj (classico)
  • 1/4 kk. szegfűbors
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

De még milyen finom lehet!
Csak az a baj,hogy a zsenge szőlő leveleket letekerte a szél.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu