Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

50dk eper

4 evőkanál cukor

1,5deci fehérbor

3 evőkanál tejszín

citromfű

Néhány szem epert a tálaláshoz félreteszek

A megmaradt epret a cukorral elkeverem botmixerrel pépesítem és utána átpaszírozom hozzáadom a bort a tejszínt és jól lehűtöm

Tálaláskor eperdarabokkal és citromfűvel diszítem

50dk eper

4dl tej

2dl tejszín

2 evőkanál méz

A hozzávalókat összemixeljuk

4tojásos piskótát sütünk amiben egy kis fahéjat teszünk majd sülés után apró kockákra vágjuk.

Az eperlevest kelyhekbe öntjük éa fahéjas piskótával tálaljuk

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Igazad van Anna csakis hideget kíván az ember ebben a nagy hőségben
és ha még gyümölcsből van akkor dupla élvezet

 

4 dl forró víz

2db zőldtea filter

1 szál friss menta

30 deka friss vagy fagyasztott málna

3 evő kanál porcukor

1 kávés kanál őrőlt fahéj

1 lime reszelt héja

A forró vízzel leforrázom a zőld teát,, hozzáadom a rfiss mentát és 3-4 percig állni hagyom.

Ezután kivesszük a filtereket és a fűszert majd kíhűtöm

Majd beleszórjuk a megmosott lecsepegtetett málnát a porcukrot a fahéjat a lime reszelt héját. és az egészet összemixeljük.

Hűtőben egy-két órán át jól lehűtöm mentalevéllel diszítem

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom igen Köszönöm Annám a hozzászólást

Tovább 

3 tojás sárgája

1csipet só

10 deka cukor

1,25dl tej

2,5dltejszín

30 dkg babán

A tejet a tojás sárgájával  és a cukorral krémesre főzzük

A tejszínt kemény habbá verjük, a banánokat mixeljük és hozzákaverjük a kihűlt krémhez

Az elkészült fagylaltot kis tálkákba rakjuk és kb 4órára a fagyasztóba teszem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon szívesen Anna

50dk eper

néhány levél friss bazsalikom

1 citrom leve

1 deci víz

12 deka cukor

A vízből cukorból szirupot főzünk

Az epret összemixeljük hozzáadjuk a kihűlt szirupot a szirupos eperléhez jön a citromlé

vékony csíkokra metélt bazsalikom és az egészet fagylaltgépbe kifagyasztjuk

Ha nincs fagyigépünk akkor egy műanyag dobozba teszem és a fagyasztóba helyezem

Fél óránként megkeverem

Nagyon finom izgalmas sörbet

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Én is szeretem a bazsalikomot
Köszönöm a hozzászólást

25 dk mascarpone

3deka fehér csokoládé

2,5deci tejszín

10 deka porcukor

50 deka eper

A fehércsokoládét gőz felett felolvasztjuk ,a mascarponét 5 deka porcukorra kikeverjük

majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a felvert tejszínhabot

Az eper felét összemixeljük  5 deka porcukorral

az eper másik felét daraboljuk

Poharakba  rétegezzük  alul fehér rá az eper öntet eper darabokkal és ismét fehér eperöntet és a darabolt eperrel diszítjük

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon teteszik, hasonlót már én is készítettem.
Köszönöm szépen!

6 dl vizet fél kk őrölt gyömbérrel 1-2 percig főzünk.
A kannába (lábasba)6 púpozott kanál mézet, és 6 ek őrölt kávét
teszünk,majd ráöntjük a forró gyömbéres vizet.
Elkeverjük,aztán ha lehűl,félig felvert tejszínnel tálaljuk.

Ezt a receptet a fűszerek könyvében találtam, és már többször
elkészítettem, nekünk ízlett.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Szerintem is finom lehet A gyömbéres teát kimondottan szeretem
Mindenesetre egy próbát megér

Köszönöm szépen Anna a receptet

Hozzávalók:2 kg eper,2 kg cukor,4 l víz,1 kk nátrium-benzoát
 
A gyümölcsöt összeturmixoljuk,és felöntjük 4 l vízzel,hozzáadjuk a nátrium benzoátot.Egy napig hagyjuk "összeérni",közben többször megkeverjük.Másnap hozzáadjuk a
2 kg cukrot  és továbbra is kevergetjük.
A következő nap átszűrjük,és üvegekbe töltjük.
Gyorsan elkészíthető valamennyi idénygyümölcsből-málnából,meggyből,
őszibarackból és almából-megőrzi a gyümölcs természetes ízét.

Utolsó hozzászólás

Szarvas Istvánné üzente 11 éve

köszönöm, a nagyon gyors, és jó receptet.

 Bakonyi palacsinta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Bakonyi
palacsinta Hozzávalók 4 személyre:
  • A palacsintához:
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 150 g finomliszt
  • szóda- vagy buborékos ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • A töltelékhez és a mártáshoz:
  • 400 g erdei és/vagy sampinyon gomba vegyesen
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2-3 szál friss vagy 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 kk. vaj/margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt

1.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki , és milyen finom lehet Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

 Görög töltike

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A balkáni és kis-ázsiai konyha egyik jellegzetes csipegetnivalója a keleti és zöldfűszerektől illatos, mazsolás-mandulás rizzsel töltött zsenge szőlőlevél,
a dolmákia, amely nélkül a görög előétel-kínálat egyenesen elképzelhetetlen
volna. Hidegen, de nem behűtve a legfinomabb.


Fotó: Hemző Károly Görög töltike Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • só, bors
  • 40 db zsenge szőlőlevél
  • 2 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kis csokor kapor és petrezselyem
  • 2 szál (15-20 levél) menta
  • 50 g hámozott mandula
  • 80 g puha mazsola
  • 3+2 ek. olívaolaj (classico)
  • 1/4 kk. szegfűbors
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

De még milyen finom lehet!
Csak az a baj,hogy a zsenge szőlő leveleket letekerte a szél.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 1 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu