Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Megmosunk és kicsumázunk 40 dkg friss epret,és talpas poharakba,vagy

üvegtálkákban elosztjuk. 2 dl vízben felolvasztunk 1 csapott ek zselatint

(vagy 1 zacskó gyümölcszselé port) átszűrjük és hozzáadunk 1 kupica

jaffa szörpöt, 1 narancs, meg 1 citrom levét, és ha kell,kevés cukorral

édesítjük. A gyümölcsre öntve kihűtjük, és tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal

megkoronázzuk.

Kínálhatunk hozzá kekszet,édes ostyát, vagy babapiskótát.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon szívesen Marcsi!

20 dkg háztartási kekszet ledarálunk,és annyi cukros feketekávéval

dolgozzuk össze, hogy gyúrható legyen.40 dkg gesztenyemasszát

kikeverünk 8 dkg vajjal,összegyúrjuk a keksszel és dió nagyságú

golyókat formálunk belőle.

Meghempergetjük reszelt csokoládéban,vagy kókuszreszelékben,

majd a hűtőben kifagyasztjuk (nem mélyhűtőben).

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Molnár Mónika kérésére írtam.
Köszönöm Marcsi!

 

50 deka eper

1liter tej

2 deci habtejszín

2evőkanál bodzaszőrp

pár cspp citromlé

1csg vaníliás cukor

 

Az epret mosás után 4-5 szemet félreteszem a többit egy kevés tejjel összemixelem, majd hozzáadom a habtejszínt a bodzaszőrpöt és annyi tejet amennyit a turmixunk

Majd egy nagy tálba öntöm, majd hozzáadom a megmaradt tejet és pár csepp citromot csepegtetek bele

Hűtőbe teszem jól kihűtöm

Tálaláskor eperszemekkel diszítem

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon fínom lehet ez a leves!
Sajnos az idén nem jutottam hozzá friss bodzához!
Gratulálok!

50 deka eper

1csg babapiskóta

5 evőkanál porcukor

fél liter tejföl

5deci tejszín

A tejszínt habbá verem és belekeverem a tejfőlt.és a porcukrot

Egy edényt 3-4mm-er vastagon kikenem vele,rárakom a babapiskótát,erre ismét krém jön,majd egy sor eper

Addig folytatjuk a rétegezést amíg elnem fogy az alapanyag a tetejét csokival és eperrel diszítem

Pár órát a hűtőbe teszem ,hogy a piskóta megpuhuljon

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm Anna a hozzászólást nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet

4db reszelt alma

1 teás kanál fahéj

1tojás

liszt

cukor ízlés szerint 

a sütéshez étolaj

A reszelt almát ízesitjük fahéjjal,cukorral,hozzáadom a tojást és annyi lisztet, hogy nelegyen folyós a massza

Kanállal jól összekeverem  forró olajba kisütöm mindkét oldalát ,ha kell még cukorral meghintem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon szívesen Anna

40 dk gyümőlcs bármilyen lehet idénynek megfelelő

2 deci habtejszín vagy joghurt vagy fele-fele arányban

10 deka porcukor

reszelt citromhéj

A hozzávalókat turmixgépbe simára keverem, majd kis dobozokba kanalazzuk a krémet

és egy éjszakán át fagyasztuk.

Ostyával tejszínnel citromfűvel friss idény gyümölcsökkel tálaljuk

1csg vaníliás puding

1csg vaníliás cukor

2 banán

5deka csokoládé

1liter tej

A pudingot a tejjel kikeverem

A banánt összemixelem, és hozzáadom a pudinghoz és van cukorhoz, összefőzöm 

Tálaláskor a csokoládét a tetejére reszelem

 

50deka magozott meggy

15 deka cukor

6db szegfüszeg

kis  kanál fahéj

1csg vaníliás cukor

1csg puncsízű pudingpor

2,5dl tej

1-2 kanál citromlé

A meggyet a cukorral és a fűszerekkel 1 liter vízben megfőzzük.

A tej és pudingot kikeverem

A gyümölcsöt ezzel a keverékkel behabarom eggyet forralom és leveszem a tűzről

A végén adom hozzá a citromlevet

2tojás

40 dk hámozott reszelt alma

25 dk cukor

40 dk liszt

10 dk zsír

1csg sütőpor

Az alma kivételével az egészet összekeverem, majd hozzáadom az almát amit a levétől kinyomkodok

Sütőpapiros tepsibe kisütjük

Amikor kisült olvasztott csokoládét teszek a tetejére

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Szerintem igen
Lehet abban is sütni
Köszönöm Anna a hozzászólást

25 dk ribizli

1evőkanál étolaj

1 deka vaj

csipetnyi bors

kevés őrőlt szegfűszeg

2 kanál étkezési keményitő

1 dl tejszín

1dl tejföl

cukor

 

aribizlit vajon fedő alatt megpárolom, ha már puha szitán áttöröm, majd vissza tűzre a fűszereket hozzáadom

A keményítőt kevés vízzel simára keverem,hozzáadom a tejfőlt és a tejszínt.

Behabarjuk vele a ribizlit és cukorral ízesitjük

Sűlt húsok mellé kíváló 

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon finom mártást hoztál Marcsi!
Egresből is finom!

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 7 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu