Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Megmosunk és kicsumázunk 40 dkg friss epret,és talpas poharakba,vagy
üvegtálkákban elosztjuk. 2 dl vízben felolvasztunk 1 csapott ek zselatint
(vagy 1 zacskó gyümölcszselé port) átszűrjük és hozzáadunk 1 kupica
jaffa szörpöt, 1 narancs, meg 1 citrom levét, és ha kell,kevés cukorral
édesítjük. A gyümölcsre öntve kihűtjük, és tálalás előtt a tetejét tejszínhabbal
megkoronázzuk.
Kínálhatunk hozzá kekszet,édes ostyát, vagy babapiskótát.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
20 dkg háztartási kekszet ledarálunk,és annyi cukros feketekávéval
dolgozzuk össze, hogy gyúrható legyen.40 dkg gesztenyemasszát
kikeverünk 8 dkg vajjal,összegyúrjuk a keksszel és dió nagyságú
golyókat formálunk belőle.
Meghempergetjük reszelt csokoládéban,vagy kókuszreszelékben,
majd a hűtőben kifagyasztjuk (nem mélyhűtőben).
|
|
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
50 deka eper
1liter tej
2 deci habtejszín
2evőkanál bodzaszőrp
pár cspp citromlé
1csg vaníliás cukor
Az epret mosás után 4-5 szemet félreteszem a többit egy kevés tejjel összemixelem, majd hozzáadom a habtejszínt a bodzaszőrpöt és annyi tejet amennyit a turmixunk
Majd egy nagy tálba öntöm, majd hozzáadom a megmaradt tejet és pár csepp citromot csepegtetek bele
Hűtőbe teszem jól kihűtöm
Tálaláskor eperszemekkel diszítem
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
50 deka eper
1csg babapiskóta
5 evőkanál porcukor
fél liter tejföl
5deci tejszín
A tejszínt habbá verem és belekeverem a tejfőlt.és a porcukrot
Egy edényt 3-4mm-er vastagon kikenem vele,rárakom a babapiskótát,erre ismét krém jön,majd egy sor eper
Addig folytatjuk a rétegezést amíg elnem fogy az alapanyag a tetejét csokival és eperrel diszítem
Pár órát a hűtőbe teszem ,hogy a piskóta megpuhuljon
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
4db reszelt alma
1 teás kanál fahéj
1tojás
liszt
cukor ízlés szerint
a sütéshez étolaj
A reszelt almát ízesitjük fahéjjal,cukorral,hozzáadom a tojást és annyi lisztet, hogy nelegyen folyós a massza
Kanállal jól összekeverem forró olajba kisütöm mindkét oldalát ,ha kell még cukorral meghintem
40 dk gyümőlcs bármilyen lehet idénynek megfelelő
2 deci habtejszín vagy joghurt vagy fele-fele arányban
10 deka porcukor
reszelt citromhéj
A hozzávalókat turmixgépbe simára keverem, majd kis dobozokba kanalazzuk a krémet
és egy éjszakán át fagyasztuk.
Ostyával tejszínnel citromfűvel friss idény gyümölcsökkel tálaljuk
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
1csg vaníliás puding
1csg vaníliás cukor
2 banán
5deka csokoládé
1liter tej
A pudingot a tejjel kikeverem
A banánt összemixelem, és hozzáadom a pudinghoz és van cukorhoz, összefőzöm
Tálaláskor a csokoládét a tetejére reszelem
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
50deka magozott meggy
15 deka cukor
6db szegfüszeg
kis kanál fahéj
1csg vaníliás cukor
1csg puncsízű pudingpor
2,5dl tej
1-2 kanál citromlé
A meggyet a cukorral és a fűszerekkel 1 liter vízben megfőzzük.
A tej és pudingot kikeverem
A gyümölcsöt ezzel a keverékkel behabarom eggyet forralom és leveszem a tűzről
A végén adom hozzá a citromlevet
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
2tojás
40 dk hámozott reszelt alma
25 dk cukor
40 dk liszt
10 dk zsír
1csg sütőpor
Az alma kivételével az egészet összekeverem, majd hozzáadom az almát amit a levétől kinyomkodok
Sütőpapiros tepsibe kisütjük
Amikor kisült olvasztott csokoládét teszek a tetejére
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
25 dk ribizli
1evőkanál étolaj
1 deka vaj
csipetnyi bors
kevés őrőlt szegfűszeg
2 kanál étkezési keményitő
1 dl tejszín
1dl tejföl
cukor
aribizlit vajon fedő alatt megpárolom, ha már puha szitán áttöröm, majd vissza tűzre a fűszereket hozzáadom
A keményítőt kevés vízzel simára keverem,hozzáadom a tejfőlt és a tejszínt.
Behabarjuk vele a ribizlit és cukorral ízesitjük
Sűlt húsok mellé kíváló
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás