Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
4 doboz kefír 2 decis
3 tojás
50 deka liszt
A tetejére15 deka cukor
1dltejföl
15 deka margarin
40 deka friss meggy
A tészta hozzávalóit összekeverem és egy kikent tepsibe teszem
A tetejét meglocsoljuk tejfőllel és margarinnal.Rászórjuk a kimagozott cukrozott meggyet,és 170 fokon megsütöm.
11 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
25 deka cukor
4 tojás
12 kanál tej
12 kanál étolaj
25 deka rétesliszt
1csg sütőpor
Meggy ízlés szerint
A tészta hozzávalóit kikeverem margarinnal kikent tepsibe öntöm a tetejére rászórom a kimagozott meggyet170 fokon megsütöm
|
|
11 éve | Domján Mária | 4 hozzászólás
20 dk málna
15dkg mascarpone
10deka natúr joghúrt
5 deka cukor
1 citrom leve
1tojás fehérje
A tojásfehérjét1 kanál cukorral kemény habbá verem
A málnát a maradék cukorral és citromlével pürésítem.A mascarponét és a joghurtot krémesre keverjük majd hozzáadjuk a málnapürétés a tojáshabot
A krémet poharakba tesszük és tálalásig hidegen van
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 kis doboz májkonzerv, 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt,2 evõkanál zsemlemorzsa, apróra vágott petrezselyem, só, õrölt bors, és olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal bõ, forró olajba diónyi gombócokat teszünk úgy, hogy ne érjenek össze. Só helyett ételizesítõt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk,mert gyorsan sül.
11 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
1csg piskóta tallér
1 banán
15 deka étcsoki
3 kanál olaj
5 deka margarin
A banánt karikákra vágom és két piskóta tallér közé teszem fogvájóval összefogom
A csokoládét az olajjal és margarinnal gőz felett felolvasztom, a banános tallérolat belemártom és hűtőbe teszem amíg a csokoládé megdermed
Gyerekek kedvence
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1/4 kg sertéshús,1/4 kg leveszöldség,1/4 kg burgonya,1 húsleveskocka,
1 tojás,1 ek zsír,1 zsemle,2 ek liszt,1 fej hagyma,só,bors
A húst a megtisztított zöldségekkel,1/2 hagymával és az áztatott
zsemlével ledaráljuk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a lisztet,a tojást,
összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
A leveses fazékban zsíron megpirítjuk a hagyma megreszelt másik felét,
megpaprikázzuk,felengedjük 1 liter vízzel,amikor forrni kezd,beletesszük
a leveskockát,majd ennek felolvadása után belefőzzük a húsos gombócokat
és olyan lassú tűzön kezdjük főzni,hogy a lé csak gyöngyözzön.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db karalábé,3 tojás,10 dkg reszelt sajt,fél dkg élesztő,1 dl tej,
3 ek liszt,1 csokor petrezselyemzöld,só,őrölt bors,olaj a sütéshez
A megmosott,meghámozott karalábékat almareszelőn lereszeljük.A
tojássárgákat elkeverjük a tejjel meg a szétmorzsolt élesztővel,
sózzuk,majd a lisztet beletéve összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a reszelt karalábét,az apróra vágott petrezselyemzöldet,
őrölt borsot,a tojásfehérjéből vert kemény habot,a reszelt sajtot és 5 percig pihentetjük.
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ezt a receptet Molnár Mónik kérésére írtam le
-------------------------------------------------------------
Hozzávalók: 25 dkg
porcukor, 10 dkg darált háztartási keksz, 7 dkg búzadara, 6 dkg
margarin,5 evõkanál forró tej, 1/4 zöld mandula aroma,5 dkg
kókuszreszelék.
A búzadarát a tejben megfõzzük, és kihûtjük. A porcukrot a lágy
margarinnal kihabosítjuk, hozzáadjuk a kekszmorzsát, a kihûlt darát, és
az aromát.Jól összekeverjük, és a hûtõben egy napig érleljük.
11 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
1kiló sárgadinnye
1liter tej
1csg vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
A sárgadinnyehúsát közepes kockákra vágom
A tej 2/3-át felteszem főni a felkockázott dinnyével. és a cukorral, egy keveset a dinnyéből tálaláshoz kihagyok
Amikor a dinnye puhára főtt akkor összemixelem és visszateszem a tűzre a pudingot a maradék tejjel összekeverem és a pűrésített dinnyét behabarom és pár percig még főzöm
Hidegen tálalom dinnyedarabikkal diszítem
11 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 1/4 kg darált háztartási keksz,10 dkg vaj,ízlés szerint darabolt dió
(ez el is maradhat),cukor, kakaópor.
Tejjel megfelelő keménységű tésztát készítünk.
Golyókat formálunk (a közepébe meggybefőttet is nyomhatunk)
és kókuszreszelékben meghempergetjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás