Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

4 doboz kefír 2 decis

3 tojás

50 deka liszt

 

A tetejére15 deka cukor

1dltejföl

15 deka margarin

40 deka friss meggy

A tészta hozzávalóit összekeverem és egy kikent tepsibe teszem

A tetejét  meglocsoljuk tejfőllel  és margarinnal.Rászórjuk a kimagozott cukrozott meggyet,és 170 fokon megsütöm.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm ezt is szeretném elkészíteni ,nekem is nagyon tetszik

25 deka cukor

4 tojás

12 kanál tej

12 kanál étolaj

25 deka rétesliszt

1csg sütőpor

Meggy ízlés szerint

A tészta hozzávalóit kikeverem  margarinnal kikent tepsibe öntöm a tetejére rászórom a kimagozott meggyet170 fokon megsütöm

 

20 dk málna

15dkg mascarpone

10deka natúr joghúrt

5 deka cukor

1 citrom leve

1tojás fehérje

A tojásfehérjét1 kanál cukorral kemény habbá verem

A málnát a maradék cukorral és citromlével pürésítem.A mascarponét és a joghurtot krémesre keverjük majd hozzáadjuk a málnapürétés a tojáshabot

A krémet poharakba tesszük és tálalásig hidegen van

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm szépen Anna így igaz ahogyan írtad

Hozzávalók:
2 kis doboz májkonzerv, 2 egész tojás, 2 evõkanál liszt,2 evõkanál zsemlemorzsa, apróra vágott petrezselyem, só, õrölt bors, és olaj a sütéshez.
A fenti hozzávalókat jól összekeverjük, és kiskanállal bõ, forró olajba diónyi gombócokat teszünk úgy, hogy ne érjenek össze. Só helyett ételizesítõt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk,mert gyorsan sül.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Finom a recept köszönöm szépen

1csg piskóta tallér

1 banán

15 deka étcsoki

3 kanál olaj

5 deka margarin

A banánt karikákra vágom és két piskóta tallér közé teszem fogvájóval összefogom

A csokoládét az olajjal és margarinnal gőz felett felolvasztom, a banános tallérolat belemártom és hűtőbe teszem amíg a csokoládé megdermed

Gyerekek kedvence

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon jó ötlet, egyszerű és gyors.
Köszönöm Marcsi a receptet!

Hozzávalók:
1/4 kg sertéshús,1/4 kg leveszöldség,1/4 kg burgonya,1 húsleveskocka,
1 tojás,1 ek zsír,1 zsemle,2 ek liszt,1 fej hagyma,só,bors

A húst a megtisztított zöldségekkel,1/2 hagymával és az áztatott
zsemlével ledaráljuk,sózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk a lisztet,a tojást,
összedolgozzuk és gombócokat formálunk belőle.
A leveses fazékban zsíron megpirítjuk a hagyma megreszelt másik felét,
megpaprikázzuk,felengedjük 1 liter vízzel,amikor forrni kezd,beletesszük
a leveskockát,majd ennek felolvadása után belefőzzük a húsos gombócokat
és olyan lassú tűzön kezdjük főzni,hogy a lé csak gyöngyözzön.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm a finom receptet
elfogom készíteni

Tovább 

Hozzávalók:
4 db karalábé,3 tojás,10 dkg reszelt sajt,fél dkg élesztő,1 dl tej,
3 ek liszt,1 csokor petrezselyemzöld,só,őrölt bors,olaj a sütéshez

A megmosott,meghámozott karalábékat almareszelőn lereszeljük.A
tojássárgákat elkeverjük a tejjel meg a szétmorzsolt élesztővel,
sózzuk,majd a lisztet beletéve összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a reszelt karalábét,az apróra vágott petrezselyemzöldet,
őrölt borsot,a tojásfehérjéből vert kemény habot,a reszelt sajtot és 5 percig pihentetjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm a receptet
Egy próbát megér.

Tovább 

Ezt a receptet Molnár Mónik kérésére írtam le

-------------------------------------------------------------

 

Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 10 dkg darált háztartási keksz, 7 dkg búzadara, 6 dkg margarin,5 evõkanál forró tej, 1/4 zöld mandula aroma,5 dkg kókuszreszelék.
A búzadarát a tejben megfõzzük, és kihûtjük. A porcukrot a lágy margarinnal kihabosítjuk, hozzáadjuk a kekszmorzsát, a kihûlt darát, és az aromát.Jól összekeverjük, és a hûtõben egy napig érleljük.

Tovább 

1kiló sárgadinnye

1liter tej

1csg vaníliás pudingpor

ízlés szerint cukor

A sárgadinnyehúsát közepes kockákra vágom

A tej 2/3-át felteszem főni a felkockázott dinnyével. és a cukorral, egy keveset a  dinnyéből tálaláshoz kihagyok 

Amikor a dinnye puhára főtt akkor összemixelem és visszateszem a tűzre a pudingot a maradék tejjel összekeverem és a pűrésített dinnyét behabarom  és pár percig még főzöm

Hidegen tálalom dinnyedarabikkal diszítem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm Erzsike a hozzászólásodat ,ha TE már készítetted és finom akkor duplán örülök Puszi

Hozzávalók: 1/4 kg darált háztartási keksz,10 dkg vaj,ízlés szerint darabolt dió

(ez el is maradhat),cukor, kakaópor.

 

Tejjel megfelelő keménységű tésztát készítünk.

Golyókat formálunk (a közepébe meggybefőttet is nyomhatunk)

és kókuszreszelékben meghempergetjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu