Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

2 db bió citrom

5 deci joghurt

10 deka cukor

reszelt csokoládé vagy tortadara A citromokat megmosom és a héját lereszelem a levét kifacsarom, és a joghurttal összekeverem hozzáadom a porcukrot is és simára kikeverem 

Poharakba rakom és behűtöm a tetejét csokoládéval ,vagy összezúzott babapiskótával meghintem  Így tálalom

 

50 deka sárgabarack

6 tojás fehérje20-25 deka cukor

1csg vaníliás cukor

1 kanál citromlé

Az érett barackokat kimagozzuk a héját lehúzzuk és pürésitjük.

A tojásfehérjét a cukorral és a citrommal kemény habbá verem ,majd az egészet óvatosan összekeverjük  a barack pürével,Babapiskótával ,róchild piskótával fogyasztom

 

5 deci rostos őszibaracklé

2-3 deci főzőtejszín

porcukor

vaníliás cukor

őszibarack

A hozzávalókat összekeverjük és a barackokat beledaraboljuk

Hűtőbe jól lehűtjük. Tejszínhabbal tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Ibolya nagyon köszönöm a hozzászólásodat és a finom recept kiegészítést is
A személyektől függ a mennyiség is .
Ha képet is hoznál róla nagyon szuper lenne .Köszönöm szépen

30deka érett egres

30 deka cseresznye

10 deka cukor

1 deci tejföl

2-3 kanál liszt vagy étkezési keményitő

kevés fahéj

citromlé

A cseresznyét és az egrest megmossuk  az egrest  megtisztítjuk és annyi vízzel felöntjük a gyümölcsöket hogy ellepje. cukorral fahéjjal ízesitjük és megfőzzük.

Hamar megfő mindössze pár perc alatt

Tejföllel elkevert liszttel behabarom ,ha nem elég savanykás citromlével ízesíthetem

Sültek és főthúsok mellé kíváló 

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.

A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
 
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.
A tejfölbe belekevertem a mártás hozzávalóit (a hagymát reszelve),és így
egy pikáns mártást kaptam.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom szeretem én is
Köszönöm Anna

Tovább 

50 deka gyümölcs

5 deci tej

3 evőkanál liszt

2 tojás

fél citrom reszelt héja

 vaníliás porcukor

A szezonnak megfelelő gyümőlcsöt használjunkA gyümölcsöket mosás után nagyonapróra vágjuk

A tejet a liszttel simára kikeverem,felforraljuk és kihűtjük.Ekkor hozzáadjuk a tojások sárgáját  a tojás felvert citrommal ízesitett habjátA gyümölcsöt belekeverjük a tésztamasszába és olajjal kikent serpenyőben  kb fél centis vastagságú omletteket sütök

Tálra borítom és félbe hajtom vaníliás porcukorral meghintem.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Anna még énsem készítettem de gondolom,hogy mindkét oldalát átkell sütni Majd én is kiakarom próbálni

Tovább 

1csg levelestészta

1csg vaníliás pudingpor

3 deci tej

3 evőkanál cukor

 4 db barackbefőtt vagy friss barack

fél citrom leve

2 tojás sárgája

A tésztát kinyújtom és kockákra vágom.A pudingot a tejjel cukorral felfőzzük hozzáadom a citrom levét is A barackokat kis darabokra vádjuk egy-egy teáskanálnyi pudingot  a tésztekockára teszem megszórom barackkal és feltekerem tojás sárgájával megkenem a tetejét

180 fokon megsütöm ha megsült porcukorral meghintem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szerintem is finom lehet
Köszönöm a hozzászólásodat

1 pohár kefír vagy natúr joghurt

2 kefires pohár cukor

1 pohár liszt

4 egész tojás

1csg vaníliás cukor

1 csg sütőpor

3/4-ed pohár olaj

kimagozott cseresznye

A hozzávalókat egy tálban összekeveremmajd margarinnal kikent lisztezett sütőedénybe tepsibe öntömés a tetejét jól megszórom cseresznyével 

160170 fokon megsütöm kb 30-35 perc a sütési idő

25 dk ribizli

2 kanál olaj

1 deka vaj

csipet bors

késhegynyi szegfűszeg

2 kanál étkezési keményitő

1 deci tejszín

1 deci tejföl

cukor

A ribizliszemeket a vajon olajon fedő alatt megpárolom,majd ha már puha szitán átpaszírozom

Majd felteszem ismét a tűzreés hozzáadom a fűszereket

A keményítőt kevés vizzel csomómentesre kikeverem,hozzáadom a tejfőlt és a tejszínt

Behabarom vele a mártást és cukorral ízesítem

Sűlt húsokhoz

rántott sajthoz pirított darához kiváló kiegészítő

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Igazad van Anna főtt húsokhoz is kováló
Köszönöm szépen

Tovább 

40 deka szeder

3-4 szem szegfűszeg

2-3 darab fahéj

1 evőkanál cukor

fél citrom

1 kanál keményitő

2 deci tejszín

A megmosott szedreket kb 6deci vízbena cukorralés a fűszerekkel a reszelt citromhéjjal felfőzzük

vagyis kb 15-20 percig főzzük

Akeményítőt a tejszinnel csomómentesre kikeverem és a szedret behabarom egy kicsit még forralom,.és lehűtöm.

Hidegen tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Így igaz a színe is nagyon csalogató
Köszönöm szépen

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu