Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók:

5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek ketchup,1 db csemege uborka,

1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.

 

A hagymát és az almát megtisztítjuk, és lereszeljük.Az uborkát nagyon apró kockára

vágjuk.Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,tejfölt és joghurtot.

Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük,majd belekeverjük,az uborkát, a hagyma-és

almapűrét.

Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom Anna köszönöm szépen a receptet

A kicsontozott és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt szalonnával

megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.

Kivajazott tűzálló tálba tesszük.

Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat morzsolunk rá,

és forró sütőben kb.15 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Na ezt biztosan elkészítem ímádom a kapros ételeket
Köszönöm szépen a receptet

 

A csirkecombokat vagy melleket sózzuk, és vajban puhára sütjük.

Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal (márvány sajttal),

őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.

Átforraljuk,és forrón a csirkére öntjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis recept tetszik finom lehet köszönöm szépen Anna

4 dl kefir

3 deci tej

1 citrom leve

bió citrom reszelt hája

cukor ízlés szerintcsipet só

jégkocka

A citromlevet a citromhéjjal a kefírrel,cukorral, csipet sóval összemixelem.Amikor már jó habos  hozzáadom a tejet és tovább keverjük.Előhűtött csészékben héhány jégkockát teszek  erre rámerem a levest 

Lehet citrom helyett narancslével is készíteni

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Anna

40 dkg szeder

pár szem szegfűszeg

2-3 fahéj

1 kanál cukor

citrom leve1 kanál liszt

2 deci tejszín

A szedret mosás után 6 deci vízben a cukorral reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel kb 15 percig főzöm .A lisztet a tejszínnel csomómentesre kikeverem és a levest habarjuk be vele.Ha kihűlt adhatunk bele citromlevet.

Hidegen tálaljuk hamar gyorsan elkészül és nagyon finom  

 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna a hozzászólásodat
Nekem is nagyon tetszik a receptje amint lesz szedrem kipróbálom

50 deka filézett csirkemell

1 barack befőtt vagy konzerv

2 deci főzőtejszin

1csg 50dkg gnocchi

só bors

majoránna

hagyma

olaj

A csirkemellet apróra vágjuk megfűszerezzük és olajon megpirítom, a hagymával

Ezután kevés vízzel felöntöm és puhára párolom

Amikor a hús megfőtt hozzáadom az apróra vágott barackot a tejszínt és 1dl a barack levéből

Addig főzöm amíg be nem sűrűsödik

Ha szökséges egy evőkanál liszttel sűríthetjük

A gnocchit kifőzzük és eggyütt tálaljuk

Tovább 

5 deci őszílé

50dkg őszibarack

kevés cukor

vaníliás cukor

2 deci tejszín

csipetnyi fahéj

Az őszíbarackot meghámozzuk és feldaraboljuk,hozzáadjuk az őszilevet a vaníliás cukrot a cukrot a fahéjat

Tejszínnel felforraljuk és jól lehűtve tálaljuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Ez a leves jól behűtve csak finom lehet!
Köszönöm szépen.

40 deka őszíbarack

40 dkg meggy

4 evőkanál méz

4 dl joghurt

citromlé

1csg vaníliás cukor

Az őszibarackot kissebb kockákra vágom a meggyet kimagozom, és félbe tépkedem,meglocsolom kevés citromlével.A joghurtot összekeverem a mézzel és vaníliás cukorral,és az egészet a gyümölcsökre öntöm és óvatosan összekeveremMajd behútöm és hűtve fogyasztom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Tejföllel is tökéletes Anna Editke eljössz és szedsz gyümölcsöt nálam szívesen adom ,
Köszönöm lányok

3/4- bögre liszt

1 bögre cukor

1tojás

1 liter tej

10 deka kókuszreszelék

20 deka feketeszeder

15 deka háztartási keksz

A lisztet a cukorral a tojással és a tejjel csomómentesre kikeverem.Majd hozzáadom a kókuszreszeléket és sűrűre főzzük A krémhez hozzákeverem a feketeszedret .A kekszet egy üvegedánybe tördelemÉs az egész masszát a kekszre öntöm 

Hűtőbe teszem pár órára míg a keksz megpuhul

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Egyetértek veletek,nagyon jól hangzik!
Köszönöm szépen.

40 deka kimagozott meggy

15 deka porcukor

2  tojás

3-4 deci  natúr joghurt

2 deci 30%-os tejszín

A meggyet a cukorral kb 10 percig főzöm majd kihűtöm

A tojások sárgájából a tejszínnel  krémet sürítek.

Amikor a meggy már nem meleg öszemixelem  ezután összekeverem a kihűlt krémmel és a joghurttal  Ezekután egy fedeles dobozba teszem  és fagyasztóba rakom. egypárszor megkeverem  a felvert tojáshabot hozzáadom5-6 órás fagyasztás után fogyasztható

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 19 órája új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu