Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek ketchup,1 db csemege uborka,
1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.
A hagymát és az almát megtisztítjuk, és lereszeljük.Az uborkát nagyon apró kockára
vágjuk.Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,tejfölt és joghurtot.
Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük,majd belekeverjük,az uborkát, a hagyma-és
almapűrét.
Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A kicsontozott és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt szalonnával
megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük.
Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat morzsolunk rá,
és forró sütőben kb.15 percig sütjük.
|
|
11 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A csirkecombokat vagy melleket sózzuk, és vajban puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal (márvány sajttal),
őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.
Átforraljuk,és forrón a csirkére öntjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
11 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
4 dl kefir
3 deci tej
1 citrom leve
bió citrom reszelt hája
cukor ízlés szerintcsipet só
jégkocka
A citromlevet a citromhéjjal a kefírrel,cukorral, csipet sóval összemixelem.Amikor már jó habos hozzáadom a tejet és tovább keverjük.Előhűtött csészékben héhány jégkockát teszek erre rámerem a levest
Lehet citrom helyett narancslével is készíteni
11 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
40 dkg szeder
pár szem szegfűszeg
2-3 fahéj
1 kanál cukor
citrom leve1 kanál liszt
2 deci tejszín
A szedret mosás után 6 deci vízben a cukorral reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel kb 15 percig főzöm .A lisztet a tejszínnel csomómentesre kikeverem és a levest habarjuk be vele.Ha kihűlt adhatunk bele citromlevet.
Hidegen tálaljuk hamar gyorsan elkészül és nagyon finom
50 deka filézett csirkemell
1 barack befőtt vagy konzerv
2 deci főzőtejszin
1csg 50dkg gnocchi
só bors
majoránna
hagyma
olaj
A csirkemellet apróra vágjuk megfűszerezzük és olajon megpirítom, a hagymával
Ezután kevés vízzel felöntöm és puhára párolom
Amikor a hús megfőtt hozzáadom az apróra vágott barackot a tejszínt és 1dl a barack levéből
Addig főzöm amíg be nem sűrűsödik
Ha szökséges egy evőkanál liszttel sűríthetjük
A gnocchit kifőzzük és eggyütt tálaljuk
11 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
5 deci őszílé
50dkg őszibarack
kevés cukor
vaníliás cukor
2 deci tejszín
csipetnyi fahéj
Az őszíbarackot meghámozzuk és feldaraboljuk,hozzáadjuk az őszilevet a vaníliás cukrot a cukrot a fahéjat
Tejszínnel felforraljuk és jól lehűtve tálaljuk
11 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
40 deka őszíbarack
40 dkg meggy
4 evőkanál méz
4 dl joghurt
citromlé
1csg vaníliás cukor
Az őszibarackot kissebb kockákra vágom a meggyet kimagozom, és félbe tépkedem,meglocsolom kevés citromlével.A joghurtot összekeverem a mézzel és vaníliás cukorral,és az egészet a gyümölcsökre öntöm és óvatosan összekeveremMajd behútöm és hűtve fogyasztom
11 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
3/4- bögre liszt
1 bögre cukor
1tojás
1 liter tej
10 deka kókuszreszelék
20 deka feketeszeder
15 deka háztartási keksz
A lisztet a cukorral a tojással és a tejjel csomómentesre kikeverem.Majd hozzáadom a kókuszreszeléket és sűrűre főzzük A krémhez hozzákeverem a feketeszedret .A kekszet egy üvegedánybe tördelemÉs az egész masszát a kekszre öntöm
Hűtőbe teszem pár órára míg a keksz megpuhul
11 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
40 deka kimagozott meggy
15 deka porcukor
2 tojás
3-4 deci natúr joghurt
2 deci 30%-os tejszín
A meggyet a cukorral kb 10 percig főzöm majd kihűtöm
A tojások sárgájából a tejszínnel krémet sürítek.
Amikor a meggy már nem meleg öszemixelem ezután összekeverem a kihűlt krémmel és a joghurttal Ezekután egy fedeles dobozba teszem és fagyasztóba rakom. egypárszor megkeverem a felvert tojáshabot hozzáadom5-6 órás fagyasztás után fogyasztható
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás