Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.
A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.
A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.
A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Zelleres-olívás pác:
--------------------------
1 dl olívaolaj,5 szem fekete olívabogyó,1nagyobb szál zellerlevél
frissen őrölt bors.
Mustáros- szinesbors pác:
-----------------------------------
2 ek mustár,1 dl olaj,1 kiskanál durvára tört szinesbors,
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Zöldfűszeres tabasco pác
-----------------------------------
1 dl olaj,1 szál rozmaring,2 szál oregano,6 szál kakukkfű,
3 szál petrezselyem,2 kiskanál tabasco szósz.
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
80 deka tengeri hal szeletek
10 deka liszt
2 tojás
20 deka dióbél
5 deka margarin
citromlé
sóA halszeleteket megmosom és papírtőrlővel szárazra tőrlöm.sózom citromlevével lelocsolom
A dióbél felét ledaráljuk a másik felét durvára vágomA halszeleteket lisztbe tojásba majd majd darált és végül durvára vágott dióba forgatomés felhevített olajon kisütjük
Vigyázzunk mert a dió gyorsan megég
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
6 darab csirkemell filé
5 deci tej
4 gerezd fokhagyma
liszt
25 deka szelelt bacon szalonna
2 db alma
15 deka füstőlt sajt
1 pohár tejföl
burgonya tej
vaj
só
reszelt szerecsendió
A csirkemelleket megmossuk kicsit kiklopfoljuk be fűszerezzük és és pár órát fokhagymás tejben áztatomMajd hosszában ketté vágjuk és beleforgatom a lisztbe kevés olajon kicsit átsütöm.A tepsit baconnal kibélelem ráteszem a hús szeleteket erre vékonyréteg füstőltsajt kerül és tejföllel meghintem.Az egészet baconnal betakarjuk lefedem a tepsit és 200 fokon 30 percig sütöm
Az almákat kivájjuk megtöltjük tejjel vajjal szerecsendiót reszelek rá és megsütöm búrgonyapürével tálalom
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
1 kiló sárgadinnye
1liter tej
1csg vaníliás pudingpor
A dinnye héját jevágom
A húsát közepes kockákra vágom
a tej2/3-át feltesszük főni és hozzáadom a dinnyedarabokat.Pár darab kimaradhat a tálaláshoz.Amikor a dinnye megpuhúlt összemixelem visszarakom a tűzre és a mardék tejjel bekevert pudingot hozzáadom egy két pillanatig még főzöm.
Lehűtve tálalom
4 filézett csirkemell
20 deka trapista sajt
8 ananászkocka, de lehet darabolt is
5 deka vaj
kb 5 kanál olaj
só
bors
ételízesítő
A csirkemelleket befűszerezzük és olajon mindkét oldalát átsütjük
Egy sütőedénybe lerakom Ráteszem az ananász karikákat erre a reszelt sajtot, végül vajdarabkával megmeghintem vagy egy kevés olajjal lefojatom lefedve .200 fokon megsütjük
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
4 filézett csirkemell
8db banán
5 deka liszt
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só
őrőlt fehérbors
A csirkemelleket ketté vágjuk és így nyolc szeletet kapunk kicsit kiklopfoljuk,. a szeleteket sózzuk borsozzuk.Minden szelet húsra egy banánt teszünkamit felteketünk.majd lisztbe tojásba morzsába forgatjuk és olajban szép pirosra kisütjük
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.
A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás