Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.

A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.

A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon szívesen Erzsike!

Tovább 

 

Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.

A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.

Zelleres-olívás pác:

--------------------------

1 dl olívaolaj,5 szem fekete olívabogyó,1nagyobb szál zellerlevél

frissen őrölt bors.

 

Mustáros- szinesbors pác:

-----------------------------------

2 ek mustár,1 dl olaj,1 kiskanál durvára tört szinesbors,

2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

 

Zöldfűszeres tabasco pác

-----------------------------------

1 dl olaj,1 szál rozmaring,2 szál oregano,6 szál kakukkfű,

3 szál petrezselyem,2 kiskanál tabasco szósz.

80 deka tengeri hal szeletek

10 deka liszt

2 tojás

20 deka dióbél

5 deka margarin

citromlé

sóA halszeleteket megmosom és papírtőrlővel szárazra tőrlöm.sózom citromlevével lelocsolom

A dióbél felét ledaráljuk a másik felét durvára vágomA halszeleteket lisztbe tojásba majd majd darált és végül durvára vágott dióba forgatomés felhevített olajon kisütjük

Vigyázzunk mert a dió gyorsan megég

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna és örülök,hogy tetszik a recept

6 darab csirkemell filé

5 deci tej

4 gerezd fokhagyma

liszt

25 deka szelelt bacon szalonna

2 db alma

15 deka füstőlt sajt

1 pohár tejföl

burgonya tej

vaj

reszelt szerecsendió

A csirkemelleket  megmossuk kicsit kiklopfoljuk be  fűszerezzük és és pár órát fokhagymás tejben áztatomMajd hosszában ketté vágjuk és beleforgatom a lisztbe kevés olajon kicsit átsütöm.A tepsit baconnal  kibélelem ráteszem a hús szeleteket erre vékonyréteg füstőltsajt kerül és tejföllel meghintem.Az egészet baconnal betakarjuk lefedem a tepsit és 200 fokon 30 percig sütöm

Az almákat kivájjuk megtöltjük tejjel vajjal szerecsendiót reszelek rá és megsütöm búrgonyapürével tálalom

Tovább 

1 kiló sárgadinnye

1liter tej

1csg vaníliás pudingpor

A dinnye héját jevágom

A húsát közepes kockákra vágom

a tej2/3-át feltesszük főni és hozzáadom a dinnyedarabokat.Pár darab kimaradhat a tálaláshoz.Amikor a dinnye megpuhúlt összemixelem  visszarakom a tűzre és a mardék tejjel bekevert pudingot hozzáadom egy két pillanatig még főzöm.

Lehűtve tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Szívesen Anna én is elkészítem majd nekem is elnyerte a tetszésemet

4 filézett csirkemell

20 deka trapista sajt

8 ananászkocka, de lehet darabolt is

5 deka vaj

kb 5 kanál olaj

bors

ételízesítő

A csirkemelleket befűszerezzük és olajon mindkét oldalát átsütjük

Egy sütőedénybe lerakom Ráteszem az ananász karikákat erre a reszelt sajtot, végül vajdarabkával megmeghintem vagy egy kevés olajjal lefojatom lefedve .200 fokon megsütjük 

4 filézett csirkemell

8db banán

5 deka liszt

2 tojás

15 dkg zsemlemorzsa

őrőlt fehérbors

A csirkemelleket ketté vágjuk és így nyolc szeletet kapunk kicsit kiklopfoljuk,. a szeleteket sózzuk borsozzuk.Minden szelet húsra egy banánt teszünkamit felteketünk.majd lisztbe tojásba morzsába forgatjuk és olajban szép pirosra kisütjük

Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.

A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Biztosan finom csak én nem szeretem sem a bigyót sem a szardellapasztát
Pedig nagyon jól nézhet ki
Másnak biztosan tetszik és ízlik
Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 6 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu