Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
55 dkg finomlisztet összegyúrunk 15 dkg zsírral , vagy 20 dkg ráma margarinnal( zsírral sokkal jobb!!!) 2 dkg élesztőt kevés tejben megfuttatunk és annyi sóval, hogy kiérződjék a nyers tésztából össze dolgozzuk. Legalább egy félórát pihentetjük hideg helyen, de ha a hűtőben áll egy éjszakát az még jobb. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, derelye metélővel, vagy késsel hosszú csíkokat vagdalunk belőle. Akkorákat, hogy a közepes tepsibe keresztben végig érjen.
Tészta:
Teteje:
A tészta hozzávalókat összegyúrni, egy éjszakát hűtőbe tartani! Másnap fél cm vastagságúra kinyújtom, tojással megkenem a tetejét, sajttal megszórom és rudakat vágok belőle. Forró sütőben megsütöm.
|
|
Hozzávalók:
A hozzávalókat összegyúrni, kisodorni, derelyemetszővel rudakat vágni. Tetejét tojássárgájával megkenni, reszelt sajttal megszórni, majd forró sütőben kisütni.
11 éve | Egyed Józsefné | 3 hozzászólás
http://otthonkommando.cafeblog.hu/2013/12/19/karacsonyi_asztaldekoraciok/
2013.12.19. 19:02
Karácsonyi asztaldekorációkat keresgéltem. Olyanokat, amelyeknek a kellékei kéznél vannak, vagy könnyen beszerezhetőek.
Boros poharak gyertyatartóként:
Cukorka váza:
Mécsestartó és asztaldekoráció farönkből:
Nem csak gyertyát tehetsz bele:
Egy ötletesen hajtogatott szalvéta is elég:
Pezsgős vödör:
Szépen átkötött szalvéta:
Fenyő, gyertya, mandarin, toboz:
Asztaldekoráció tojástartóból:
Az asztal feletti lámpát is díszítheted:
A forrásokat lásd a képekre kattintva.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az 5 tojást ketté kell venni, a sárgáját a fenti hozzávalókkal sűrűre keverjük, végül hozzáadjuk a tojás keményre felvert habját, kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a meggyet, majd a darabolt diót, előmelegített sütőbe sütjük.
Hozzávalók a diós-mézes krémes tésztájához: 50 deka liszt, két teáskanál szódabikarbóna, 10 deka darált dió, 25 deka cukor, egy csomag vanillincukor, 3 evőkanál méz, 4 egész tojás, 10 deka margarin, egy citrom reszelt héja, leve.
Hozzávalók a krémhez: 25 deka darált dió, 15 deka cukor, egy csomag vanillincukor, 10 deka liszt, 6 deci tej, 10 deka margarin, két evőkanál rum.
Hozzávalók a csokimázhoz: 15 deka margarin, 15 deka porcukor, két evőkanál kakaó.
Hozzávalók:
30 perc.
Elkészítés menete:Mint az az elkészítési időből is kitűnik, a borleves nem a világ leghosszabban készülő fogásainak egyike. A borból mérj ki egy decit, add hozzá a vizet, keverd hozzá a szegfűszeget, reszelj bele citromhéjat, körülbelül a negyedére lesz szükség, majd ezt az egészet forrald fel.
Ez az étel nem látványos,de laktató,finom,gyorsan összedobható és pénztárca barát Gyakorlatilag bármivel feldúsítható,amit a hűtőben,vagy a kamra polcán talál az ember lánya.
Rakott bundás
Hozzávalók:
3-4 szelet kenyér
1 kis pohár tejföl
3 tojás
5-10 dkg sajt
néhány szelet sonka (bármilyen más felvágott,kolbász,virsli is jó)
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
olaj
A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot
lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzávalók:
3 evőkanál rétesliszt
3 db tojássárgája
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db Ráma margarin, vagy 25 dkg vaj
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
2 csomag gesztenyemassza
Baba piskóta (kb. 6-8 db)
Mazsola, rum, tortabevonó.
Elkészítése:
A lisztből, tojássárgájából, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. A
ráma margarint kevés cukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a kihűlt
főtt krémet. Háromnegyed részét kivesszük, és 3 vaníliás cukorral
habosra keverjük.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás