Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Sajtos rúd III. Szilveszterre

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

55 dkg finomlisztet összegyúrunk 15 dkg zsírral , vagy 20 dkg ráma margarinnal( zsírral sokkal jobb!!!) 2 dkg élesztőt kevés tejben megfuttatunk és annyi sóval, hogy kiérződjék a nyers tésztából össze dolgozzuk. Legalább egy félórát pihentetjük hideg helyen, de ha a hűtőben áll egy éjszakát az még jobb. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, derelye metélővel, vagy késsel hosszú csíkokat vagdalunk belőle. Akkorákat, hogy a közepes tepsibe keresztben végig érjen.

Tovább 

 Sajtos rúd II. Szilveszterre

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tészta:

  • 40 dkg liszt,
  • 1 margarin,
  • 6 evőkanál víz,
  • 1 evőkanál ecet,
  • só.

Teteje:

  • Tojás,
  • Sajt.

A tészta hozzávalókat összegyúrni, egy éjszakát hűtőbe tartani! Másnap fél cm vastagságúra kinyújtom, tojással megkenem a tetejét, sajttal megszórom és rudakat vágok belőle. Forró sütőben megsütöm.

 

 Sajtos rúd I. Szilveszterre

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • Fél kg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 20 dkg reszelt sajt,
  • 1 pohár tejföl,
  • só.

A hozzávalókat összegyúrni, kisodorni, derelyemetszővel rudakat vágni. Tetejét tojássárgájával megkenni, reszelt sajttal megszórni, majd forró sütőben kisütni.

http://otthonkommando.cafeblog.hu/2013/12/19/karacsonyi_asztaldekoraciok/

Ditta

Karácsonyi asztaldekorációk

Karácsonyi asztaldekorációkat keresgéltem. Olyanokat, amelyeknek a kellékei kéznél vannak, vagy könnyen beszerezhetőek.

Boros poharak gyertyatartóként:

asztal1.jpg

Cukorka váza:

asztal2.jpg

Mécsestartó és asztaldekoráció farönkből:

asztal3.jpg

Nem csak gyertyát tehetsz bele:

asztal4.jpg

Egy ötletesen hajtogatott szalvéta is elég:

asztal5.jpg

asztal6.jpg

Pezsgős vödör:

asztal7.jpg

Szépen átkötött szalvéta:

asztal8.jpg

Fenyő, gyertya, mandarin, toboz:

asztal9.jpg

Asztaldekoráció tojástartóból:

asztal10.jpg

Az asztal feletti lámpát is díszítheted:

asztal11.jpg

A forrásokat lásd a képekre kattintva.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönjük a jó kívánságod kedves Mara.

Tovább 

 Meggyes mézes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Hozzávalók:

  • 5 tojás,
  • 30 dkg porcukor,
  • 2 ek méz,
  • 5 ek langyos víz,
  • 1 citrom leve és héja,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 kk szódabikarbóna,
  • magozott meggy
  • és a tetejére, dió.

Elkészítés: Az 5 tojást ketté kell venni, a sárgáját a fenti hozzávalókkal sűrűre keverjük, végül hozzáadjuk a tojás keményre felvert habját, kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a meggyet, majd a darabolt diót, előmelegített sütőbe sütjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Gyors egyszerü és finom Köszönöm Editke

 Diókrémes mézes sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Hozzávalók a diós-mézes krémes tésztájához: 50 deka liszt, két teáskanál szódabikarbóna, 10 deka darált dió, 25 deka cukor, egy csomag vanillincukor, 3 evőkanál méz, 4 egész tojás, 10 deka margarin, egy citrom reszelt héja, leve.

Hozzávalók a krémhez: 25 deka darált dió, 15 deka cukor, egy csomag vanillincukor, 10 deka liszt, 6 deci tej, 10 deka margarin, két evőkanál rum.

Hozzávalók a csokimázhoz: 15 deka margarin, 15 deka porcukor, két evőkanál kakaó.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hozom a képet Ancika,egy pillanat.

Tovább 

 Borleves habgaluskával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

Hozzávalók:
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Mint az az elkészítési időből is kitűnik, a borleves nem a világ leghosszabban készülő fogásainak egyike. A borból mérj ki egy decit, add hozzá a vizet, keverd hozzá a szegfűszeget, reszelj bele citromhéjat, körülbelül a negyedére lesz szükség, majd ezt az egészet forrald fel.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó kis reci Köszönöm Editke Puszi

Tovább 

 Rakott bundás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Ez az étel nem látványos,de laktató,finom,gyorsan összedobható és pénztárca barát Gyakorlatilag bármivel feldúsítható,amit a hűtőben,vagy a kamra polcán talál az ember lánya.

Rakott bundás

Hozzávalók:
3-4 szelet kenyér
1 kis pohár tejföl
3 tojás
5-10 dkg sajt
néhány szelet sonka (bármilyen más felvágott,kolbász,virsli is jó)
1 kis fej vöröshagyma

bors
olaj

A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot

lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Tényleg egy jó olcsó vacsora és finom is.

Tovább 

 GESZTENYÉS ALAGÚT

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Hozzávalók:
3 evőkanál rétesliszt
3 db tojássárgája
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db Ráma margarin, vagy 25 dkg vaj
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
2 csomag gesztenyemassza
Baba piskóta (kb. 6-8 db)
Mazsola, rum, tortabevonó.

Elkészítése:
A lisztből, tojássárgájából, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. A ráma margarint kevés cukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a kihűlt főtt krémet. Háromnegyed részét kivesszük, és 3 vaníliás cukorral habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 Hamis mézes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hamis mézes



Hozzávalók :

1 bögre cukor (meg olvasztani), 1 bögre víz, 1 bögre tej, +1 bögre cukor, 3 tojássárgája, 3 evőkanál olvasztott zsír, 1 cs. szalakáli, őrölt szegfűszeg, fahéj, ízlés szerint, liszt, amennyit felvesz (kb. 1kg).
Elkészítés:

A megpirított cukrot a vízzel felöntjük, és simára keverjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl, akkor hozzáadjuk a másik bögre cukrot és a többi hozzávalót. Kb. 1kg lisztet, és nokedli sűrűségűre keverjük (robotgéppel).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat Julcsi.
Boldog Karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak is.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu