Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12983 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Almásfánk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
50 dkg alma, 25 dkg liszt, 18 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás; a sütéshez: olaj; a tálaláshoz: fahéjas porcukor, lekvár

 

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojást, és jól kidolgozzuk.

Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Az almafánkot fahéjas porcukorral tálaljuk, de adhatunk mellé lekvárt is.

 Meggyes rétes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
1 csomag (6 darabos) réteslap, a töltelékhez: 2 dl kristálycukor, 2 dl gríz, 1 nagy pohár tejföl, 3 tojás, 1 citrom héja, 1 csomag sütőpor, meggy, vaj, a tetejére: 1 kis pohár tejföl, 1 egész tojás


Elkészítés:
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a tojások fehérjét a végén forgatjuk csak bele, habbá vert állapotban.

Olvasztott vajjal kikenünk egy normál méretű tepsit, beleteszünk 1 réteslapot. Vékonyan levajazzuk, és rátesszük a második lapot.

Tovább 

 

 Diós-meggyes sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, 1 dl étolaj, 5 dkg olvasztott, 1 evőkanál tejföl, 2 dl tej, magozott meggy, csoki (el is maradhat)


Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a diót. Beletesszük az olvasztott margarint, az olajat, a tejfölt és a tejet, elegyítjük. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. Megszórjuk lisztbe forgatott magozott meggyel, és előmelegített sütőben sütjük kb.

Tovább 

 Mandulás-mákos alagút

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók: 4 személyre

Tészta
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 csipet 
- 5 dkg mogyoró
- 10 dkg vaj
Töltelék
- 2,5 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 5 dkg méz
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg mazsola
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál szegfűszeg
- 5 dkg mandula
- 3 tojás
- 4 szelet kétszersült
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg mandulaforgács
- 1 citrom reszelt héja

 

Tészta

A lisztet gyúródeszkára szitálom.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki,és biztosan olyan finom is ! Kipróbálom! Köszönöm szépen!

Tovább 

 Sós teasütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Egyszerü jó recept sajttal is kiváló köszönöm

Mákpiskóta túrós és meggyes töltelékkel

Cukor betegek is fogyaszthatják.

 

Egy recept Erika módra

 

Piskóta tészta:

6 tojás sárgáját habosra keverünk  25 tabletta –kevés meleg vízben feloldott Polisettel  / vagy cukorral/

 Beleteszünk 20 Dkg darált mákot, végül hozzávegyítjük a a tojás fehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. És közép meleg sütőben megsütjük. A megsült és kihűlt tésztát az alábbi töltelékkel töltjük meg.

Utolsó hozzászólás

Bánky Erika üzente 11 éve

Kedves Melinda!
Megkóstolták a finom mák tortát? Én azóta már többször sütöttem, mert gyors és a család egyik kedvence.

Tovább 

Pulykarolád

 

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg pulykamell

30 dkg szeletelt bacon

6 dkg vaj

1dl száraz fehérbor

1dl tejszín

 

Töltelékhez:

20 dkg darált pulykamell

5dkg rizs

1 fej vöröshagyma

½ cs. petrezselyem

4dkg vaj

1 tojás

 

 

A pulykamellből 1cm vastag szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk. A leeső részeket ledaráljuk és hozzáadjuk a darált húshoz. A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Boldog Új évet kedves Erika.
Azért tettem fel a kérdést,hogy Te készítetted-e ,mert a hírekbe nem szoktunk saját készítésű cikket betenni.
Köszönöm a válaszodat és nyitottam egy képgalériát számodra,ezután oda töltsd fel a munkáidat.
Köszönöm szépen.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazac_brokkolis_krumplipurevel_2197493_9138_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu