Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg alma, 25 dkg liszt, 18 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 db tojás; a sütéshez: olaj; a tálaláshoz: fahéjas porcukor, lekvár
Elkészítés:
Az almákat
meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Ezután
hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojást, és jól kidolgozzuk.
Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Az almafánkot fahéjas porcukorral tálaljuk, de adhatunk mellé lekvárt is.
Hozzávalók:
1 csomag (6 darabos) réteslap, a töltelékhez: 2 dl kristálycukor, 2 dl
gríz, 1 nagy pohár tejföl, 3 tojás, 1 citrom héja, 1 csomag sütőpor,
meggy, vaj, a tetejére: 1 kis pohár tejföl, 1 egész tojás
Elkészítés:
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a tojások fehérjét a végén forgatjuk csak bele, habbá vert állapotban.
Olvasztott vajjal kikenünk egy normál méretű tepsit, beleteszünk 1
réteslapot. Vékonyan levajazzuk, és rátesszük a második lapot.
|
|
Hozzávalók:
3 egész tojás, 15 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 20 dkg darált dió, 1
csomag sütőpor, 1 dl étolaj, 5 dkg olvasztott, 1 evőkanál tejföl, 2 dl
tej, magozott meggy, csoki (el is maradhat)
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a liszttel
elkevert sütőport és a diót. Beletesszük az olvasztott margarint, az
olajat, a tejfölt és a tejet, elegyítjük. Kikent, lisztezett tepsibe
simítjuk. Megszórjuk lisztbe forgatott magozott meggyel, és
előmelegített sütőben sütjük kb.
Tészta
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg finomliszt
- 7 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg mogyoró
- 10 dkg vaj
Töltelék
- 2,5 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 5 dkg méz
- 20 dkg marcipánmassza
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg mazsola
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál szegfűszeg
- 5 dkg mandula
- 3 tojás
- 4 szelet kétszersült
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál baracklekvár
- 5 dkg mandulaforgács
- 1 citrom reszelt héja
Tészta
A lisztet gyúródeszkára szitálom.
Mákpiskóta túrós és meggyes töltelékkel
Cukor betegek is fogyaszthatják.
Egy recept Erika módra
Piskóta tészta:
6 tojás sárgáját habosra keverünk 25 tabletta –kevés meleg vízben feloldott Polisettel / vagy cukorral/
Beleteszünk 20 Dkg darált mákot, végül hozzávegyítjük a a tojás fehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. És közép meleg sütőben megsütjük. A megsült és kihűlt tésztát az alábbi töltelékkel töltjük meg.
11 éve | Bánky Erika | 7 hozzászólás
Pulykarolád
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg pulykamell
30 dkg szeletelt bacon
6 dkg vaj
1dl száraz fehérbor
1dl tejszín
Töltelékhez:
20 dkg darált pulykamell
5dkg rizs
1 fej vöröshagyma
½ cs. petrezselyem
4dkg vaj
1 tojás
A pulykamellből 1cm vastag szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk. A leeső részeket ledaráljuk és hozzáadjuk a darált húshoz. A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Lazac brokkolis krumplipürével képhez:
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk szeretettel. Horváth ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás