Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
- 350g lencse
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 1 cukkini, apróra vágva
- 1 nagy burgonya, apróra vágva
- 1 zeller szár, apróra vágva
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 3 egész fokhagyma zúzva
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 liter zöldség alaplé
- 6 arasznyi disznótoros kolbász
- 3 babérlevél
Elkészítése:
1. Mossuk meg a lencsét 12 órával a főzés előtt és hagyjuk hideg vízben ázni.
2. Öntsük egy felhevített serpenyőbe az olíva olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselymet, zellert, sárgarépát, cukkinit, babérlevelet és burgonyát. Öntsük fel az alaplével és forraljuk fel.
3. Vegyük takarékra a hőt és főzzük körülbelül 40 percig, vagy amíg a lencse megpuhul és a lé elpárolgott.
4. Közben süssük meg egy serpenyőben a kolbászt, míg ropogós aranybarna nem lesz és adjuk hozzá a lencséhez a főzés utolsó 10 percében. Így a lencse még át tudja venni a kolbász ízét.
5. Vegyük le a tűzről és forrón tálaljuk. Megszórhatjuk zöldhagymával. Önmagában, de friss kenyérrel is nagyon finom!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!