Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

Fotó: Elendel
Hozzávalók 8 személyre:










1.
|
|
|

Fotó: Hemző KárolyEpres
joghurtkrémkehelyHozzávalók 4 kehelyhez:
1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.
Hozzávalók:
Tészta
- 5 tojás
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- alufólia
Töltelék
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 50 dkg eper
Tetejére
- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por
- tejszínhab
Elkészítés:
Elkészítés
Egyszerű piskótatésztát készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját.
Hozzávalók:
A tésztához:
17, 5 dkg liszt
3 dkg porcukor
10 dkg kemény vaj
1 tojás
2 ek hideg víz
7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggató
12 lyukú muffin sütő vagy kosárkaforma
A citromkrémhez:
2 tojás
5 dkg vaj
1 citrom
7,5 dkg porcukor
1 dl tejszín
Díszítés:
30 dkg apró eper
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd 10 percig hűtőbe pihentetjük.
A tésztát gyúródeszkán, 30 cm átmérőjű és 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a köröket és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük.
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl
1 (tejfölös pohárban mérj mindent) pohár cukor
1 pohár darált dió
1 pohár RÉTES liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 C-on tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kb. 10-12 cm hosszú, 1,5 cm széles szeletekre vágjuk.
Nagyon finom, egyszerű süti!
Hozzávalók
A piskótához:
4 tojás
14 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kg eper
30 dkg cukor
2 dl tejszín
4 ek. zselatinpor
1 cs. vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
½ liter tej
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját 8 dkg cukorral és 2 evőkanál meleg vízzel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, 6 dkg cukrot szórunk bele és tovább verjük. A kemény habot belekeverjük a tojásos masszába.
Gyerekkorom egyik emblematikus nyalánksága – akkoriban családiasan, ki tudja miért, rumpudingnak neveztük –, amelyet édesanyám gyakran készített sütemény helyett, mivel a gyors és olcsó desszertek közé tartozott (a mandula, csokoládé és tejszín későbbi huncutság). Csak egy nagy baja volt: várni kellett rá jó néhány órát – és ez nem mindig sikerült...
Fotó: Hemző KárolyMeggyes-rumos
rakott piskótaHozzávalók 4 személyre:
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás