Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Lángos, a nyár favoritja

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mint Gombóc Artúr a csokoládéval, úgy vagyunk mi is a lángosokkal. Lehet kerek, szögletes, tejfölös, fokhagymás, sajtos, szalonnás, káposztás, olajban sült, vagy a nem régen újra felfedezett kemencében sült.
Lángos, a nyár favoritja

A lángos eredete valószínűleg a kenyérrel egy időbe tehető. A lángos is kenyértésztából készül. Neve a láng szóból eredeztethető. A lángosokat a kemence első részében sütötték.

Amióta nagyon megbízható kenyérsütő gépeket lehet kapni, ismét bátran hozzákezdenek a kezdő, vagy tapasztalt, de elfoglalt háziasszonyok is a kenyérsütésnek, lángos sütésnek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika,hogy elolvastad.
Tegnap találtam e cikket.
Puszi:Edit.

Tovább 

 

 Meggyes-gesztenyés kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Meggyes-gesztenyés kocka
1. Tészta
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg lágy vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 annyi tej, hogy rugalmas tésztát kapjunk
1. Töltelék
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 üveg meggylekvár
- 1 üveg meggybefőtt
2. Tészta
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg lágy vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 annyi tej, hogy rugalmas tésztát kapjunk
2.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Még ilyen párosításban nem ettem,de nagyon jól hangzik!

Tovább 

 Diós-cseresznyés lepény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók: 4 személyre

- 5 dkg dió
cseresznye
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg rétesliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg vaj

A vajat és 18 dkg porcukrot habosra keverek a tojások sárgájával. Folytonos keverés közben hozzáöntöm a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleszórok 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verem. A lisztet a habbal együtt óvatosan a vajas-cukros tojássárgájához keverem, és a tésztát kikent, liszttel meghintett tepsire simítom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 ALMÁS SAJTOS JÉRCEMELL

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


 

Az almás sajtos jércemell petrezselymes burgonyával elkészítési módja a következőképpen történik. Szükség van jércemellre, gyümölcsökre (alma, kiwi, mandarin), reszelt sajtra. A köret petrezselymes burgonya lesz. Első ízben a jércemellet egyenletes (sem túl vastag, sem túl vékony) szeletekre felszeleteljük. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd felmelegített olajban elősütjük. Az elősütés következtében egy kéreg képződik a húson, és az ízek benne maradnak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mennyei lehet!

Tovább 

 DESSZERT KOMPOZÍCIÓ

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


 

Egy ízletes ebéd méltó befejezése lehet a következő Desszert kompozíció (Habos-mákos palacsinta meggymártással, Szatymazi túrós lepény baracklekvárral, Túrógombóc, hideg desszert). Nevezhetjük sült fagylaltnak is. Egy-egy serpenyőben meggymártást, házi baracklekvárt forrósítunk fel. A meggymártáshoz Baleys-t öntünk, a baracklekvárhoz pedig barackpálinkát. Mindkettőt összekeverjük. Majd egy nagy lapostányért választunk, hogy jól mutassanak a különböző finomságok.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt a sok finomságot!!!

Tovább 

 TANYASI KAKASPAPRIKÁS

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


 

Egy szárnyasból készült ételt készítünk, ami nem más, mint a Tanyasi kakaspaprikás kapros túrós csuszával és tejfölös, sajtos galuskával. Egy megtisztított, előkészített egész kakast részeire bontunk. Először a combját, majd a szárnyát vágjuk le, és mindkettőt megfelezzük. Ezt követően tovább daraboljuk.  A paprikásunkban tehát lesz egy szárny, egy alsó comb, egy felső comb, a csontos mell, több részre vágva, láb, zúza és here. Elkészítjük az alapot: agy a tanyasi kakaspaprikáshoz illő zománcozott lábosba olajat öntünk, összevágjuk a vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a fokhagymát és megpirítjuk az olajon.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon remek, igazi magyaros ételek!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szia drága Hajnikám Köszönöm szépen a kedves hozzászólást...

szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu