Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Vargabéles muffin másképp

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Hozzávalók (12 nagy muffinhoz):
 
10 dkg cérnametélt,
40 dkg tehéntúró,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg  mazsola (kihagyható),
2 tojás,
1 evőkanál vaj megolvasztva,
2 evőkanál tejföl,
réteslap,
sűrű baracklekvár. 
Elkészítés:
 
1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
(Véletlenül sem szabad túlfőzni, rugalmasak maradjanak a tésztaszálak!)
 
2. A tojásokat kettéválasztjuk.
3. A tojásfehérjékből 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó!!!

Tovább 

 Rakott sertéshúsos karfiol

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók.

0.5 kg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 pohár tejföl
kb. 1 kg karfiol

bors
vaj
zsemlemorzsa


Elkészítése:

1. A karfiolt gőzpárolóban párolom 15 percig. A rizst úgyszintén megpárolom.
2. A vöröshagymát felaprítom, s kevés zsiradékon megpirítom. Sózom, borsozom.
3. Majd hozzáadom a darált húst, megpirítom. A megpirított darált húst összekeverem a rizzsel.
4. A magasított tepsit kivajazom, zsemlemorzsával megszórom, első rétegnek belerakom a karfiolt, majd utána a kevert darált húst és rá megint karfiolt helyezek.
5.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Imádom!

Tovább 

 

 Barackos túrókocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez valami csodás sütike, jó recept!!

 Halfilé tárkonyos burgonyasalátával

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző KárolyHalfilé tárkonyos
burgonyasalátávalHozzávalók 4 személyre:
  • 2 egész (700-800 g/db) szálkamentes tengeri vagy édesvízi hal (mélyhűtött)
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 4 ek. finomliszt
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 600 g burgonya
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2-3 ek. tárkonyos borecet (5%-os)
  • 100 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 közepes paradicsom
  • 4-8 szál snidling

 

1. A halakat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd fél órára bedörzsöljük citromlével.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom egészséges étel!

Tovább 

 Körtés mákos kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az ókortól ismert és kedvelt körte az egyik legnemesebb gyümölcsünk, amely így őszidőben a legzamatosabb, kivált ha a jellegzetes aromájú idei mák és mandula a társasága. Kényeztetésül ne sajnáljunk mellőle egy kis borsodót...
Fotó: Hemző KárolyKörtés-mákos kockaHozzávalók kb 35 kockához:

  • 150 g finomliszt
  • 200 g darált mák
  • 200 g hámozott, darált mandula
  • 8 tojás
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 80 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 1/4-1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom és kimondottan jól néz ki!

Tovább 

 Cseresznyés- mogyorós kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Hozzávalók 24 kockához:
  • 800 g cseresznye
  • 100+50 g hámozott mogyoró
  • 1/2-1/2 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 1/2 kk. sütőpor
  • 1 ek. kakaó
  • 1 biocitrom
  • 200 g finomliszt
  • 8 tojás
  • 1 csipet só
  • 100+100 g finomított kristálycukor
  • 200 g vaj/margarin
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 5 ek. rum
  • porcukor a szóráshoz

 

 

1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. 100 g mogyorót megdarálunk, 50 g-ot darabosra vágunk. A darált mogyorót, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport, a kakaót és a citrom reszelt héját belekeverjük a lisztbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem is tetszik,szerintem dióval is működik.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: tejszínes alma leves, fokhagymás sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szia drága Hajnikám Köszönöm szépen a kedves hozzászólást...

szanto hajnalka írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...

Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu