Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Elindult egy magyar termékekért mozgalom, mely szeretné felhívni mindenkinek a figyelmét a magyar termékek,

Szolgáltatások vásárlására, fontosságára mely kilábalást hozhat reménytelennek tűnő helyzetünkből.

Dicsőséges vér nélküli felemelkedést szeretnénk, nemzetünk talpra állását "máról - holnapra"

Elérhetjük, ha végre teszünk is érte, azzal, h odafigyelünk mit veszünk. Első lépésként

Minden hónap 7. Napján "magújulásként" arra kérünk mindenkit aznap csak

Magyar terméket, szolgáltatást vásároljon.

Tovább 

 

 Tepsibe szalajtott

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 

Hozzávalók:

  • burgonya
  • étolaj
  • sűrű palacsintatészta

Elkészítés:

A nyers burgonyát karikákra szeljük, kicsit megsózzuk. Sűrű palacsintatésztát készítünk cukor nélkül, kevés sóval (ízlés szerint). A gáztepsit kizsírozzuk, a burgonyát eligazítjuk benne, és ráöntjük a palacsintatészta-masszát, amibe kevés étolajat is tehetünk. Amikora szélei pirosra sültek, akkor kész.

Tipp: A sűrű palacsintatészta receptje: 2 csésze liszt, 1 tojás, másfél csésze tej, csipetnyi só, olaj

 

Forrás: http://kockasabrosz.istenhozta.hu/receptek/tepsibe-szalajtott/676/

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Na ezt ki fogom próbálni!

Tovább 

 Szivárványszelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

Sárga piskóta:
5 tojás,
5 evőkanál porcukor,
1 dl olaj,
5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor

Barna piskóta:
4 tojás,
4 evőkanál porcukor,
1/2 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 csomag csokoládés pudingpor,
1/2 csomag sütőpor

Puncsos piskóta:
4 tojás,
4 evőkanál porcukor,
1/2 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 csomagpuncsízű pudingpor,
1/2 csomag sütőpor

Krémhez:
1/2 liter tej,
3 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 tejszínes mogyoróaroma

Bevonathoz:
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
4 dkg tortabevonó,
2 evőkanál olaj

 

Az 5 tojást a porcukorral habosra kikeverjük, mikor már szinte fehér, folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Remek sütemény!

Tovább 

 Tejszínes cukkinikrémleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Tejszínes
cukkinikrémleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g zsenge cukkini
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál bazsalikom
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon finom már én is készítettem

Tovább 

 Cseresznyés- meggyes túrószelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

A cseresznyét/meggyet és a mákot − mondhatnánk − egymásnak teremtették,
ha pedig még habos túrókrém is kerül a gyümölcspaplan alá, az már maga
a gyönyörűség. Elkészítése egy kicsit időigényes ugyan, és némi türelmet is kíván,
de megéri, mert igencsak különleges, finom és kiadós sütemény a jutalmunk.


Fotó: Hemző Károly Cseresznyés-
meggyes túrószelet Hozzávalók 20 szelethez::
  • 120 g finomított kristálycukor vagy sütőcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 120 g finomliszt
  • 1 bionarancs reszelt héja
  • 30 g darált mák
  • 30 g vaj/margarin
  • 100 g meggydzsem vagy ribizlidzsem
  • A krémhez és a rakományhoz:
  • 1 kg cseresznye és/vagy meggy
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 250 g félzsíros tehéntúró
  • 1/2 biocitrom
  • 50 g +4 ek. porcukor
  • 2,5 +1 dl tejszín
  • 2 tasak (24 g) piros tortazselépor
  • 2,5 dl szűrt almalé
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 ek. csokoládéforgács
  • néhány kisebb menta- vagy citromfűlevél

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szuper jó és olyan gyönyörű süti, mintha Ti készítettétek volna Lányok!

Tovább 

 Habos meggyes szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Habos
meggyes szelet Hozzávalók kb. 40 szelethez:
  • 4 tojás+6 friss tojásfehérje
  • 300 g finomliszt
  • 100+300 g finomított kristálycukor
  • 3 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 1 kg érett meggy
  • 3 púpozott ek. étkezési keményítő (45 g) vagy 1 tasak vaniliás pudingpor
  • 100 g hámozott, darált mandula
  • 2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szuper jó!!!

Tovább 

 zDpawFnTBKeMikzVY

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

ew3fvE http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hasznos tanácsok!

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu