Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Wiener Schnitzel, azaz borjú bécsi vagy bécsi szelet
Hozzávalók:
4 szelet borjúhús, egyenként 120-150g (felső comb például kiváló)
100 g liszt
2 tojás
100 g zsemlemorzsa (ideális esetben házi)
500 g olvasztott, tisztított vaj
1 citrom
só
Elkészítés:
A húsokat két fólia közé téve körülbelül 4mm vastagságúra klopfoljuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk.
A tojásokat felverjük, de csak annyira, hogy még kellőképpen sűrű maradjon.
A húsokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, a zsemlemorzsát enyhén rányomkodjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
• 80 dkg sertésszűz (helyettesíthető tarjával, karajjal)
• 1 db ananász
• 2 dl ananászlé
• citrombors
• durva bors
• 1 fej vöröshagyma
• 1 ek sertészsír
• 1 ek mustár
• olaj
A
húst lehártyázzuk. Bekenjük a mustárral, sózzuk, megszórjuk a durva
borssal, majd hagyjuk 1-2 órát állni a hűtőben. Egy serpenyőben kevés
olajon közepes lángon elősütjük a hús minden oldalát, majd egy magas
falú tepsibe tesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, 3×3 cm-es kockára
vágjuk.
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás