Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Amarettós sajttorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Variációk sajttortára

Hozzávalók az alsó réteghez:

  • 2/3 csésze amaretto keksz vagy bármilyen mandulás keksz
  • 2 teáskanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál cukor


Hozzávalók a töltelék

  • 500 gramm semleges ízű krémsajt
  • 2/3 csésze cukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 nagy tojás
  • 3/4 teáskanál mandulaaroma

A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukorral, majd alaposan belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába. 180 fokos sütőben 5-6 percig sütjük, közben elkészítjük a tölteléket:
A krémsajtot a liszttel elkeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Én is így gondolom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 

 Mini sajttorták sós karamellel


12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás




Variációk sajttortára

Hozzávalók kb. 12 darabhoz


  • 2 és 1/4 csésze teljes kiőrlésű keksz
  • 
3 evőkanál porcukor
  • 
7 evőkanál puha sózott vaj


Hozzávalók a krémhez:

  • 

230 gramm semleges ízű krémsajt

  • 1 1/2 csésze cukor

  • 3 evőkanál liszt

  • 4 nagy tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 
1/2 csésze tejföl
  • 
1/2 csésze tejszín


A sós karamellhez:

  • 
1 púpozott teáskanál sóvirág (fleur de sel)

  • 15 dkg cukor
  • 
3 evőkanál víz

  • 5 dkg vaj

  • 10 dkg mascarpone



A kekszet a sózott vajjal és a cukorral elkeverjük, nem kell félni a vajtól, nem lesz tőle sós a desszert, csak pikáns.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szépek!

Tovább 

 20 ötletes variáció tükörtojásra

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 12 éve

Nagyon tetszenek. Különösen az ünnepi hasznos számomra, és a krumpliszeletes tűnik tetszetősnek, amit ki fogok próbálni. Hogy sikerül-e, majd elválik. Köszönöm az ötleteket. Szép napot kívánok mindenkinek!

 A legfinomabb citromos kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A legfinomabb citromos kocka receptje

Hozzávalók a tésztához:

- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű

- 30 g cukor

- 130 g liszt

- csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

- 200 g porcukor

- 2 nagy tojás

- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)

- 1 evőkanál reszelt citromhéj

- 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.

2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet!

Tovább 

Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel

Hozzávalók a gofrihoz:

300 g liszt

1 tasak sütőpor

egy csipet só

10 g cukor

2 tojás szétválasztva

120 ml olvasztott vaj

400 ml tej

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krém, szobahőmérsékleten

10 dkg cukor

1 evőkanál brandy

1 tasak vaníliás cukor

250 ml hűtött tejszín

Hozzávaló a csokoládé öntethez:

200 dkg étcsokoládé

1 ek. vaj

banán

Elkészítése:

1. Elkészítjük a gofrikat. A tojásfehérjét felverjük, a többi összetevőt a liszt kivételével pedig külön tálban összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mennyei finomság!!!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

József Isten éltessen még sokáig születésnapod ...

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Tepsis rablóhús. képhez:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

József gratulálok ehhez a finom, különleges ételhez! Nagyon ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu