Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Női szeszély
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj
50 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő
10 dkg baracklekvár
1,5 dl tej
15 dkg porcukor
A habhoz:
20 dkg porcukor
10 db tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
A tetejére:
5 dkg mogyoróforgács
Elkészítése:
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztből,vajból tojássárgájábólpor és vaníliás cukorból,a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk.
60 dkg sertéskaraj
20 dkg császárszalonna
5 dkg liszt
só, bors
10 dkg virsli
30 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dkg pirospaprika
1 fej vöröshagyma
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és félig kiolvasztjuk, majd a húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük az olvasztott szalonnazsírban.Kivesszük a húst a zsírból, beletesszük az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát,és üvegesre pároljuk.
40 dkg sovány sertéscomb vagy szűzérme
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
majoránna
ízlés szerint só, bors, piros arany
60 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
nagy csokor petrezselyemzöld
szódabikarbóna
Először a pici pecsenyét készítjük el: a húst megmossuk, majd 2-3 centiméter széles, 4-5 centiméter hosszú, hosszúkás szeletekre aprítjuk. A szalonnát keskeny,hosszúkás szeletekre aprítjuk, zsírjára sütjük.A megpucolt, karikára vágott hagymát és a keskeny szeletekre vágott fokhagymát a szalonna zsírjában lefedve megpároljuk, rátesszük a húst, majd kedvünk szerint megsózzuk.
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 3 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás