Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a felső laphoz :
10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 ek. hideg víz
35 dkg liszt
1/2 sütőpor
A kézépső lap hozzávalói:
10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
10 dkg tortadara
Az alsó laphoz (vízes piskóta):
25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek forró víz
1 cs sütőpor
A krémhez:
7,5 dl tej
10 ek. rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg Ráma margarin
1 db citrom leve
A tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek.
|
|
Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.
A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje.
Kedves Olvasó!
Az augusztusi melegben nagyon jól esik a könnyű, hideg gaspacho leves! Főételnek kakukkfűvel fűszerezett kacsamellet kínálok, mellé pedig egy friss balzsamecettel megbolondított salátát tálalok. Befejezésül örömmel ajánlom a nem csak finom, de szemet gyönyörködtető fehércsoki bombát. A mai ebédünk 1230 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat és szép vasárnapot kívánok!
Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!
Hirdetés
1. Káposzta – ízületi fájdalmakra
Mi rejtőzik benne? A káposztafélék –például kel- vagy fejes káposzta– tele vannak nyomelemekkel, C- és K-vitaminnal, amelyek védik a csontokat. Leveleiben továbbá csíraölő és gyulladáscsökkentő anyagok is találhatóak.
6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só
A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár
A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
Továbbá:
1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.
Garáz József írta 5 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás