Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szép jó reggelt kedves Klubtagok!
Kedves Erzsike!
A tovább szóra kattintasz és odavezet a leíráshoz.
Üdvözöllek:Edit.

 Bécsi kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók a felső laphoz :

10 db tojássárgája
30 dkg porcukor
5 ek. hideg víz
35 dkg liszt
1/2 sütőpor

A kézépső lap hozzávalói:

10 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
10 dkg tortadara

Az alsó laphoz (vízes piskóta):


25 dkg porcukor
4 egész tojás
1 db citrom héja és leve
20 dkg liszt
4 ek forró víz
1 cs sütőpor

A krémhez:

7,5 dl tej
10 ek. rétesliszt
20 dkg porcukor
30 dkg Ráma margarin
1 db citrom leve

A tetejére:

15 dkg csokoládé
2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen Zsuzsikám.
Ízlett a családomnak.
Puszi:Edit.

Tovább 

 

 Lecsó

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje.

Utolsó hozzászólás

Németh Tiborné üzente 12 éve

Ha a paradicsomot jó apróra"kockázzuk" nem szükséges meghámozni.

Tovább 

network.hu

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Ilucika Drága Gratulálok Nagyon sok szépet és jót kívánok mindkettőtöknek
Szeretettel Marcsi

 Mediterrán ízek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Mediterrán ízek
2013-08-17 19:08:00

Kedves Olvasó!

Az augusztusi melegben nagyon jól esik a könnyű, hideg gaspacho leves! Főételnek kakukkfűvel fűszerezett kacsamellet kínálok, mellé pedig egy friss balzsamecettel megbolondított salátát tálalok. Befejezésül örömmel ajánlom a nem csak finom, de szemet gyönyörködtető fehércsoki bombát. A mai ebédünk 1230 kcal/fő értéket tartalmaz. Jó étvágyat és szép vasárnapot kívánok!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szépek is finomak is valamint egészségesek!!

Tovább 

 Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Íme a 7 legjobban gyógyító zöldség!

2013-08-20 14:04:22
Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a tányérodra kerülő zöldségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek?

Hirdetés

1. Káposzta – ízületi fájdalmakra

Mi rejtőzik benne? A káposztafélék –például kel- vagy fejes káposzta– tele vannak nyomelemekkel, C- és K-vitaminnal, amelyek védik a csontokat. Leveleiben továbbá csíraölő és gyulladáscsökkentő anyagok is találhatóak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Editke az ismertetést, articsókával még soha nem találkoztam!

Tovább 

 Néger kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

Néger kocka

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás
6 ek. cukor
2 dkg kakaópor
1 ek. méz
1/2 sütőpor
10 dkg liszt

A habhoz:

4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 db kisebb citrom leve
csipet só

A kakaós tészta lekenéséhez:
baracklekvár

A mázhoz:
3 dkg kakaópor
3 ek. víz
5 dkg porcukor
10 dkg margarin

Továbbá:

1 db 20 ×30 cm-es tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral ,mézzel habosra keverjük,majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral ,kakaóporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csodásan néz ki és milyen finom lehet!!!
Szeretettel udv. Melinda

Tovább 

 Linzer

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Linzer
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg darált dió,ízlés szerint kristálycukor


A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marikám.

Tovább 

 

Csorváson pár éve hagyomány, hogy július vagy augusztus hónapban a helyi Önkormányzat élén a Polgármester Úrral, megköszönti a tárgy évben ünneplő 5o, 55, 6o, 65,66, /Horváth Bálint bácsiék/ házasságot kötötteket.Ezek a képsorok ott készültek, valójában csak szeptember 28-án leszünk "5o évesek"

network.hu

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Drága "Lányok"!
Nagyon szépen köszönjük Nektek a sok gratulációt. Úgy igaz, ahogy leírjátok. 5o év nagy idő. A mi életünkben is volt és van sok nehézség, de volt és van benne öröm is.Öröm, hogy van egy csodálatos férjem, akire mindig mindenben számíthattam és számíthatok, egészségi állapotom miatt nagyon sokszor igénybe kellett vennem segítségét, amit soha nem tudok meghálálni neki,. Öröm, hogy van körülöttünk egy kis család, menyem , fiam, unokám, akikre mindig számíthatunk, de Ti is igy vagytok vele biztos vagyok benne. Öröm, hogy még együtt élhetünk, s kérem a Jó Istent tartson még meg Bennünket egy jó pár évig. Ha beszélnek, most abba hagynám, mert sírok. Mindenkinek kívánok jó egészséget, hogy párjával szeretetben éljen meg ennyi évet legalább. Aki egyedül éli életét, annak pedig kívánunk megnyugvást, és azért "Éld az Életet". Puszi mindenkinek: Ilucika és Jancsi

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu