Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A virágkarnevál megrendezése Debrecen városában mára már hagyományos fiesztává fejlődött ki. A „Virágkarnevál” a nagy létszámú város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye, az államalapító Szent István király szentté avatásának napjához és az új kenyér ünnepéhez, augusztus 20-ához kötődik. A megelőző héten kb. félmillióan érkeznek a cívis városba az itt élő kétszázezer állandó lakosú településre. Az eredetileg egy napos rendezvény napjainkban már egy teljes hétig tart, különböző programokkal, koncertekkel.
|
|
1.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg mandulaforgács
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,mandulaforgáccsal megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
50 dkg liszt
15 dkg Rama
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 dkg szalalkáli
tej
A krémhez
5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
35 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál kakaópor
10 dkg csokoládé
A tetejére
10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj
Elkészítés
A hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk.
11 éve | [Törölt felhasználó] | 11 hozzászólás
Hozzávalók:
7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
2 csg. csokoládés pudingpor
6 dll tej
8 ek. cukor
ízlés szerint rum
10 dkg csokoládé
3 dl habtejszín
A bevonáshoz,a tetekén:
15 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez:
3 dl habtejszín
glazúr virág díszek
A közepére:
marcipán ,készen kapható,többször felhasználható tortadísz
Elkészítése:
A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj,szív nélkül
só
őrölt bors
currypor
liszt
2 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
2 db savanykás alma
fél marék vágott dió
Elkészítése:
A csirkemájat csíkokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Az almákat héjasan felszeleteljük nagyobb darabokra.
Az olívaolajat a vajjal felmelegítjük,a csirkemájat lisztbe forgatjuk és a felhevült olajos vajra tesszük.
Közben megforgatjuk,egy kevés curryporral meghintjük.
10 perc alatt készre sül,majd hozzá adjuk a durvára vágott diót is,összekeverjük,a legvégén az almaszeleteket.
Tatu kifli
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2,5-3 dl langyos tej
1/2 dl étolaj
másfél teáskanál só
1 tk. cukor
A töltélekhez:
kolbász karikák
sajt darabkák
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük.
A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól megdagasztjuk.
Garáz József írta 6 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás