Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Virágkarnevál Debrecenben...

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

network.hu

 

 

 

 

 network.hu

 

 

 

A virágkarnevál megrendezése Debrecen városában mára már hagyományos fiesztává fejlődött ki. A „Virágkarnevál” a nagy létszámú város legnépszerűbb turisztikai rendezvénye, az államalapító Szent István király szentté avatásának napjához és az új kenyér ünnepéhez, augusztus 20-ához kötődik. A megelőző héten kb. félmillióan érkeznek a cívis városba az itt élő kétszázezer állandó lakosú településre. Az eredetileg egy napos rendezvény napjainkban már egy teljes hétig tart, különböző programokkal, koncertekkel.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 12 éve

Valami csoda lehet ilyen gyönyörűséget látni! Nagyon szépen köszönöm!

Tovább 

 NMSSuqAlok

12 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

uhgJJz http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szívesen kedves Gabriella.
Szép napot kívánok:Edit.

 

 Szilvás omlett

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

DESSZERTEK > Meleg desszertek > Felfújtak és gratinek
Fotó: Hemző Károly Szilvás omlett Hozzávalók 2 omletthez:
  • 20 szem magvaváló szilva (kb. 1/2 kg)
  • 8 tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 100 g finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 2 kk. vaj/margarin
  • fahéjas vagy vaniliás porcukor a szóráshoz

1.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Ez nagyon finom lehet, hasonlóahhoz amit én is készítettem, csak kicsit másként de az íze szerintem ugyanaz.Talán ezt a receptet is kipróbálom
Köszönöm szépen

Tovább 

 Citromos linzer

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1.5 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
reszelt citromhéj
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
5 dkg mandulaforgács


A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden 2. -at gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,mandulaforgáccsal megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen.Tegnap is sütöttem,dióval szórtam meg.
A férjem kedvence.

Tovább 

 Citrom- és kakaókrémes sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

network.hu


50 dkg liszt
15 dkg Rama
8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 dkg szalalkáli
tej

A krémhez

5 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
35 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 citrom
1 evőkanál kakaópor
10 dkg csokoládé
A tetejére

10 dkg tortabevonó csokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítés

A hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
Három felé osztjuk, és közepes méretű tepsi formájára 1-1 lapot nyújtunk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Mutatós, szép sütemény P.Ilike

Tovább 

network.hu

network.hu

Hozzávalók:
7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek. kakaópor


A krémhez:

2 csg. csokoládés pudingpor
6 dll tej
8 ek. cukor
ízlés szerint rum

10 dkg csokoládé

3 dl habtejszín

 

A bevonáshoz,a tetekén:


15 dkg fehér csokoládé

 

A díszítéshez:

  3 dl habtejszín
glazúr virág díszek


A közepére:


marcipán ,készen kapható,többször felhasználható tortadísz

 

Elkészítése:

A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Szalai Antalné üzente 12 éve

Kedves Katica!
Nem ismerem az előzményeket,így pálcát sem szeretnék törni.Annyi baj van enélkül is. Vannak ennél sokkal komolyabb dolgok az életben.Ismeretlenül bántjuk egymást!MIÉRT ?!!!!

Tovább 

 Csirkemáj almával

12 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj,szív nélkül

őrölt bors
currypor
liszt
2 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
2 db savanykás alma
fél marék vágott dió

Elkészítése:
A csirkemájat csíkokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk.
Lisztbe forgatjuk.
Az almákat héjasan felszeleteljük nagyobb darabokra.
Az olívaolajat a vajjal felmelegítjük,a csirkemájat lisztbe forgatjuk és a felhevült olajos vajra tesszük.
Közben megforgatjuk,egy kevés curryporral meghintjük.
10 perc alatt készre sül,majd hozzá adjuk a durvára vágott diót is,összekeverjük,a legvégén az almaszeleteket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Anna és Melinda.
Szeretettel ajánlom.
Nekünk ízlett.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Tatu kifli

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

network.hu

network.hu

Tatu kifli

 

Hozzávalók a tésztához:

 

50 dkg finomliszt

2 dkg élesztő

2,5-3 dl langyos tej

1/2 dl étolaj

másfél teáskanál só

1 tk. cukor

 

A töltélekhez:

kolbász karikák

sajt darabkák

 

Elkészítése:

 

Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük.

A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közepes keménységű tésztát kapjunk(2,5-3 dl közötti mennyiséggel) jól megdagasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen Marika.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 3 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu