Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

network.hu

Karamell rétegen sült szilvás sütemény

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
4 dl tej
30 dkg magozott,felezett szilva

A tepsi szórásához :
5 dkg fahéjas kristály cukor

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
Hozzáadjuk a habosra kevert masszához az olajat,tejet,reszelt citromhéjat,tovább keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen,nagyon finom süti.

Tovább 

 Szőlős-fahéjas tiramisù

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ha igaz, hogy a szőlő csaknem egyidős az emberiséggel, nem csoda, hogy
a nyárvégi-koraőszi csemegeszőlő láttán valami finomságra szottyan kedvünk.
Mint ez az egyszerűen elkészíthető, muskotályszőlővel illatozó már-már
klasszikus olasz desszert.


Fotó: Hemző Károly Szőlős-fahéjas
tiramisù Hozzávalók 16 kockához:
  • 600 g nagy szemű, fehér és piros muskotályszőlő vegyesen
  • 100 g dió
  • 4 tojássárgája
  • 100+100 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
  • 1 csapott kk.

Tovább 

 


Nők Lapja Cafe – 2013. 08. 30.
Lassan itt az almaszezon, és bár a pite megunhatatlan desszert, azért néha nem árt újítani. Most jöjjön egy omlós, krémes torta.


Hozzávalók:

  • 3 nagyobb savanykás alma
  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín 
  • 40 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál méz
  • 4 egész tojás 


Elkészítése:

A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Valóban szép!

Tovább 

 Mákos guba torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

 

network.hu

 

Hozzávalók a linzer tésztához:

 

22 cm-es torta forma

 

20 dkg liszt

10 dkg margarin

5 dkg porcukor

1 kk. citromlé

1 tojássárgája

1 kk. sütőpor

 

A gubához:


1 liter tej

10 db kifli

15 dkg cukor vagy ízlés szerint

20 dkg darált mák

3 db tojássárgája

1 csg. vaníliás cukor

 

A tálaláshoz:

 

1 csg. főzős vaníliás pudingpor

1/2 liter tej

2-3 ek. cukor

 

A forma kikenéséhez:

 

margarin

 

 

Elkészítése:

 

A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk,a torta formába nyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

 Színes szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

network.hu

network.hu

 

Tészta hozzávalói:

40 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tejföl



Krém:

3 dl tej-3 ek. cukor-1 puncs pudingpor -5 dkg margarin
3 dl tej-3 ek. cukor-1 csokoládés pudingpor -5 dkg margarin
3 dl tej-3 ek. cukor-1 vaníliás pudingpor -5 dkg margarin

Máz hozzávalói:

15 dkg csokoládé
1 ek. étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 lapot sütünk ( 35x30 cm -es tepsiben)
Világosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon mutatós!!!

Tovább 

Ehető virágok a tányérunkon

Gondolta volna, hogy a szép színes virágokat nem csak kertjeinkben, de tányérunkon is élvezhetjük. Íme, néhány finom ehető virág kertünkből.

Külföldön ma is szokás a salátákat és a hidegtálakat ehető virágokkal díszíteni.

Itthon még kevés háziasszony mer ilyen fogásokat elkészíteni, pedig különleges fogások készíthetők el a virágok segítségével.

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Koszonom ezeket a jo tanacsokat Margitka igaz nehany viragrol tudtam,hogy ehetoek, es en is a fogyasztoja vagyok nehanynak, de voltak ujabbak is aminek orultem es ki fogom probalni oket. Koszonet erte. Hat igen az ember meg nem fedezte fel a termeszzet kincseit a viragokban. azt gondoljuk, hogy csak vazaban mutatnak csodalatosan a viragok.

Tovább 

 dJJRWewrJpu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

qalp7e http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Szilvás citromtorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Biztosan nagyon finom! Elkészítem!

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 4 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu