Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13009 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 Túrós pite

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Túrós pite
Készült: 17.04.2013

turos-piteHozzávalók:
25 dkg rétes liszt, 17 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom és 1 lime reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 1/2 kg szemcsés túró, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2 dl tej, 10 dkg vaj.

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a citrusok reszelt héját a sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük.Egy kb. 20 x 30 -as tepsi alját a fele vajjal kikenjük és bele szórjuk a fele mennyiségű lisztes keveréket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó recept, omlós tésztával!

Tovább 

 

 Szőke brownie málnával (Blondie)

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

  • 115 g margarin
  • 115 g kristálycukor
  • 2 közepes tojás
  • 125 g finomliszt
  • 200 g fehér csokoládé
  • 115 g friss málna

 

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20 × 20 cm-es tepsit. Vagdaljuk össze durván a csokoládét. Egy edényben olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá a csokoládé felét. Kevergessük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad benne és sima, krémes masszát kapunk. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral fehéredésig, majd szitáljuk bele a lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet!

Tovább 

 Málnás desszert

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók a tésztához
(10 személyre)
• 20 dkg liszt
• 1 cs. sütőpor
• 5 dkg kakaó
• 2 db  tojás
• 10 dkg cukor
• 10 dkg
csokoládédara
• 10 dkg vaj
• 2 dl tej

Elkészítési mód:
A tojást a cukorral habosra verjük, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. Muffinformákba adagoljuk,
180 °C-os sütő­ben 20 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók a málnás habhoz
• 20 dkg málna
• 3 tojásfehérje
• 0,5 dl citromlé
• 1 cs. vaníliás cukor
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 1 ek.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon klassz előbb utóbb kedvet kapok az elkészítéséhez.
Köszönöm a receptet.

Tovább 

 Haltekercs sajtos besamellel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Stiriai_metelt_es_mas_josagok3Vásároljunk 8 szelet, egyenként kb. 10 dekás tengeri halfilét. Szobahőmérsékleten engedjük fel, sózzuk, borsozzuk. Hosszában tekerjük fel, kössük át cérnával mindegyiket. Helyezzük el a hengereket egy szűrőbetétre (lehet levesszűrő is), és gőz fölött pároljuk 10 percig.
Közben készítsük el a mártást: 5 deka vajon futtassunk meg 5 deka finomlisztet, öntsünk rá apránként fél liter tejet, amíg sűrű mártássá fő. Enyhén sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 1 késhegynyi szerecsendióval, és keverjünk bele 10 deka reszelt ementáli sajtot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hű de remekül néz ki!

Tovább 

 Tejfölös-almás

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Stiriai_metelt_es_mas_josagok1Morzsoljunk el 2,5 deka élesztőt 1 kiskanál cukorral édesített 2 deci langyos tejben. Tegyük meleg helyre, letakarva, hogy felfuthasson, amíg elkészülünk a tésztával. Meglangyosított 5 deka margarinnal morzsoljunk el 38 deka lisztet, és adjuk hozzá a felfuttatott élesztős tejet 1 csipetnyi sóval együtt. Gyúrjuk sima tésztává, formázzunk cipót belőle, takarjuk le, és hagyjuk meleg helyen, hadd keljen a kétszeresére.
Kenjünk ki vajjal egy sütőformát, nyújtsuk beleillő nagyságúra a tésztát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Egyet értek veled Marikám Nagyon finom lehet Köszönjük Editke

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

szanto hajnalka írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

ohh de fincsi!Egessegetekre!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu